După ce observatorulph.ro a publicat mai multe articole pe tema angajării a 2.500 de civili în structurile MAI începând cu 15 februarie, un polițist din IJP Prahova a trimis pe adresa redacției o scrisoare deschisă primului ministru Cioloș:

 

STIMATE DOMNULE PRIM MINISTRU,

Sunt un polițist cu o experiență de peste 20 de ani în sistem, observând de-a lungul timpului desele schimbări din cadrul sistemului, doar pe criterii politice, observând corupția institutionalizată și pe măreții șefi care mi-au condus viața profesionala. Scârbit de corupție și de sistemul relaționar care nu s-a schimbat și nu da semne de schimbare, în cursul anului 2014, am scris o scrisoare deschisă Ministrului de Interne de la acea dată, crezând, în naivitatea mea, că un ministru provenit din rândul militarilor, în speță Oprea, își va face datoria și va verifica cele prezentate de mine, luând măsuri. Scrisoarea deschisă a aparut în mass – media făcând referire la corupția din judetul Prahova, județ in care îmi desfățor activitatea. In urma scrisorii deschise, la Prahova a venit corpul de control al ministrului, care, bineinteles, nu a constatat nimic.

Acum, ministrul de interne Toba Petre, pentru a-si definitiva acțiunile de îngropare a poliției, s-a gandit să propună ca 2500 de civili să fie făcuți polițiști fără școală(cei din scoala trebuie neaparat sa faca 2 ani si nu pot termina mai repede), iar 1000 de agenți să fie făcuți ofițeri, netransparent și pe pile, chipurile pentru a ocupa deficitul de personal cu care se zbate acest sistem de mulți ani (de exemplu la un inspectorat sunt 10 locuri libere la ordine publica.

 

Cei 80 de candidati se inscriu dupa preferinte, iar la final pe 2 functii vor ramane inscrisi cate un agent pe functie. Dupa examen, pe cele 8 functii, pica agenti cu nota 09.00 iar cele 2 functii sunt ocupate de 2 agenti cu nota 7. Ceilalti agenti nu au stiut cati sunt inscrisi pe fiecare functie. Aceasta e o nouă modalitate ca cei care trebuie să ajungă ofițeri și sa căpușeze acest sistem infect să conducă.

Deci, stimabile domnule Prim Ministru (stimabil pentru că mă respect și nu pentru că vă respect pe dvs. ), tehnocrat cum sunteți, care este specialistul care conduce MAI? Un specialist in rulmenti, care a considerat ca un politist sub comanda căruia cei din jurul lui sunt corupți, merită să fie promovat și avansat ? Și mă refer la Petre Tobă, pentru alt polițist, inginer în rulmenți nu cunosc, însă sunt convins că după ezamenele din 19.03.2016 voi cunoaște mai mulți. Ce veti face dvs pentru ca concursurile sa fie transparente? Cum ajutati tara, daca politia, singura institutie care vegheaza la respectarea si impunerea legii, este decimata si deprofesionalizata? Ar trebui să cred în bunele dvs. Intenții, însă nu pot atâta timp cât ați numit ministru al afacerilor interne un polițist care nu are habar de problemele din minister și mă refer la problemele poliției, jandarmeriei și ale I.S.U.? Probabil veți spune că trebuie un manager, însă am văzut cât de bun manager e. 

Deci de ce să vă zic stimabil și să nu zic, ”băi Cioloș, ești la fel ca cei dinanintea ta. Dar sigur nu ești tehnocrat. Fă și tu ceva bun pentru țara asta dacă vrei respect  Un politist dedicat”.