Cazul societății de transport public TCE, țepuită de o firmă angajată să implementeze plata prin SMS a biletelor de călătorie, nu este singular la Ploiești. SGU, o altă societate a Consiliului Local Ploiești, a pățit la fel cu taxa de parcare plătită prin SMS.

Cum s-a ajuns în această situație:

SGU a încheiat Contractul de Prestări Servicii nr.22536/4.10.2013, cu SC AccesNet International SRL, privind servicii aferente implementării sistemului de plată prin SMS pentru utilizarea parcărilor publice cu plată. 

La solicitarea redacției noastre, conducerea SGU a recunoscut că acest contract a fost reziliat începând cu data de 9.09.2015, pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale. Practic, firma respectivă nu a mai virat, către SGU, sumele strânse din plata prin SMS a taxei de parcare, așa cum prevedea contractul de prestări servicii.

SGU a dat în judecată AccesNet International, solicitând plata sumei de 56.749,28 lei, sumă ce reprezintă taxele de parcare încasate de la ploieșteni prin SMS în perioada 18.10.2014 -18.09.2015, la care s-au adăugat penalităţi de întârziere.

Potrivit reprezentanților SGU, acţiunea a fost admisă de instanţă, urmând ca sentinţa sa fie pusă în executare.

În prezent, firma respectivă înregistrează un debit scandent la SGU în cuantum de 66.433,93 lei. Asta înseamnă că de la data rezilierii contractului, 9 septembrie 2015 și până în prezent, banii plătitți de ploieșteni în continuare pentru taxa de parcare, aproximativ 10.000 de lei, au ajuns tot în conturile firmei AccesNet International. 
Vom reveni asupra subiectului.

UPDATE În luna decembrie, SGU a demarat procedura de selectie de oferte pentru atribuirea unui nou contract de achizitionare a serviciului de plata prin SMS pentru utilizarea parcarilor publice cu plata.
Invitația poate fi descărcată de AICI