Șoferul autobuzului care a provocat teribilul accident de ieri de pe centura Ploieștiului ar fi făcut un atac cerebral sau infarct, cu puțin timp înainte de impact.

 

Această ipoteză a anchetatorilor vine ca urmare a faptului că nu s-au găsit deloc urme de frânare înainte de impactul cu autobasculanta ale cărei lumini și stopuri de poziție funcționau perfect.

O altă variantă luată în calcul ar fi și neatenția la volan. Se presupune că șoferul număra banii primiți de la călători sau pur și simplu ar fi ațipit la volan.

Citește și ŞOFERUL BASCULANTEI ÎN CARE A INTRAT AUTOBUZUL: M-A LOVIT PUR ŞI SIMPLU, M-A LOVIT!

 

În plus, polițiștii și prefectul de Prahova susțin că autobuzul implicat în impact avea inspecția tehnică la zi și efectua o cursă legală. 

Astfel, Stefan Crivăt, şeful serviciului Rutier Prahova, a precizat că autobuzul avea inspectia tehnică valabilă până în aprilie 2016. Pentru a se stabili cauza exactă a accidentului, poliţiştii aşteaptă un raport de la specialiştii din cadrul Inspecotratul de Stat pentru controlul transportului rutier, cei care vor decide dacă autocarul a avut o defecţiune tehnică sau la mijloc este vorba despre o eroare umană.

Detalii aici: ACCIDENT MORTAL PE CENTURA PLOIEŞTIULUI. PRIMELE DECLARAŢII ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI

 

Cunoscuții îl descriu pe șofer ca fiind unul experimentat, care făcea cursa Măneșt--Ploiești de mulți ani. (vezi AICI mărturia dispecerului de la autogara Ploiești)

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru identificarea cauzelor accidentului soldat cu cinci morți, inclusiv șoferul autobuzului născut în 1972 și 28 de răniți. 

Verdictul privind moartea șoferului de autobuz este așteptat după autopsia care va fi efectuară astăzi de medicii legiști ploieșteni.

 

Comunicatul Parchetului General privind accidentul de la Ploiești

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

            La Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti s-a constituit o cauză având ca obiect accidentul rutier petrecut la data de 05.02.2016, în jurul orei 6:20, pe Centura de Vest a Municipiului Ploieşti, în care au fost implicate un autobuz şi o autobasculantă. Autobuzul,  în interiorul căreia se aflau 34 de pasageri, efectua o cursă regulată de transport de persoane pe ruta  Măneşti – Ploieşti. În urma accidentului a rezultat decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 28 de persoane (dintre care 16 fiind grav rănite), 4 fiind minori cu vârste între 9 şi 17 ani.

            Din primele cercetări a rezultat că autobuzul a lovit din spate autobasculanta aflată în mişcare pe aceeaşi direcţie de mers.

            La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofiţeri criminalişti şi ofiţeri de poliţie rutieră pentru a efectua cercetarea la faţa locului.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.