Burduja Dunitru Nicolae și Viorel Vasile Tudose, doi agenți din cadrul Postului de Poliție Filipeștii de Pădure au fost aduși astăzi cu mandat, în calitate de suspecți, pentru a fi audiați de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.  Asupra lor planează suspiciuni dintre cele mai grave, de la, de acum banala luare de mită, până la fals intelectual și abuz în serviciu. În spatele acestor acuzații se ascunde de fapt modul în care cei doi polițiști au înțeles să-și facă meseria încă din anii 90 și până în prezent: au aplicat prorpria lege și au dus-o bine, fără să fie deranjați de nimeni, până astăzi când s-au trezit cu ofițerii de la Direcția Generală Anticoripție și cu jandarmii la ușă.

Pe scurt, susțin surse apropiate anchetei, cei doi - „tătici" în comună - aveau un mod de operare extrem de simplu: " da și tu ceva, ca să nu te amendez" . Ani la rând, susțin aceleași surse, Burduja și Tudose și-au umplut cămara fără să mai treacă pe  la supermarket pentru că mâncarea și chiar combustibilul pentru mașinile personale  erau asigurate de clienții lor care încălcau sau nu legea. De teamă să nu rămână fără permis sau să nu li se confiște căruța, oamenii percutau imediat: miel de Paște, porc de Crăciun și toată lumea era mulțumită.

Cei doi polițiști nu s-au limitat în a primi foloase necuvenite doar de la civili, ba au profitat și de naivitatea unor colegi de serviciu intrați mai nou în sistem. Atunci când se organizau petreceri între angajații Secției de Poliție, de 8 martie sau de ziua vreunui polițist,  se adunau diverse sume de bani pentru "protocol", doar că, în realitate, aperitivele, prăjiturile etc, erau asigurate gratuit de "clienții" lui Burduja sau ai lui Tudose, iar suma de bani strânsă ajungea cel mai probabil în buzunarele acestora.

Interesant este și faptul că era aproape imposibil să treci prin Filipeștii de Pădure, șofer fiind, fără să fii amendat pentru că nu aveai centura de siguranță. Practic, cele mai multe amenzi de circulație la Filipeștii de Pădure, peste 80 la sută, erau date pentru aceată abatere de la lege. Acest aspect este interpretat acum, de procurorii care anchetează cazul, ca cea mai la îndemână modalitate prin care șoferii care încălcau grav legea circulației, erau iertați în schimbul unor bunuri. Ai ciruclat cu 90 de km/h prin localitate? Nu-i nimic, dai un miel de Paște și scapi fără carnetul luat.

Alături de cei Burduja și Tudose, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au fost aduși și alți trei agenți, tot în calitate de suspecți. Aceștia au fost deja audiați și au fost lăsați să plece fără ca asupra lor să se ia vreo măsură preventivă. Ei sunt suspectați de complicitate la abuz în serviciu. La ora publicării acestei știri, Dumitru Burduja și Viorel Tudose se aflau încă în audieri.