După ce o familie de romi a reclamat că nu a avut acces în piscinele de la Therme București, la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au fost depuse patru sesizări. CNDC a demarat o amplă anchetă care vizează complexul Therme. Vezi mai jos documentul pe care instituția  respectivă l-a transmis Federației Democrată a Romilor și redirecționat pe adresa redacției observatorulph.ro. 

 

Federația Democrată a Romilor consideră ca discriminarea rasială la care au fost supuși romii de către reprezentanții acestui complex are consecinșe extrem de grave ăn planul incluziunii sociale, atât pentru romi, cât și pentru cetățenii României în general, subminând statutul de cetățean al romilor prin îngrădirea accesului acestora la drepturile cetatenesti, totodata subminand statutul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene, care respecta, sustine si promoveaza drepturile omului si sanctioneaza orice forma de discriminare.
Săptamâna trecută, un barbat de etnie roma a lansat acuzatii grave la adresa centrului de relaxare Therme din Balotesti. El  spune ca nu a fost lasat sa intre in respectiva locatie pentru ca este tigan.
Detalii aici; JACKSON A PRIMIT INTERDICŢIE LA THERME BUCUREŞTI. MI-AU SPUS CĂ E PETRECERE PRIVATĂ VIDEO

Raspunsul Therme

Therme neaga ca "Jackson" nu a fost lasat sa intre pentru ca este tigan. " Accesul in Therme  este reglementat de un regulament de ordine interioara, menit sa asigure confortul, siguranta si relaxarea clientilor nostri. Vizitatorii care incalca acest regulament au accesul restrictionat. Therme lucreaza cu mai multe firme de paza, ale caror atributii sunt sa se asigure ca regulamentul este respectat. Interzicerea accesului in centru se face exclusiv in urma incalcarii acestui regulament, si nu pe criterii etnice sau rasiale. Anual, Thermele din grupul nostru primesc cca 6 milioane de vizitatori din toate colturile lumii si de orice etnie. Grupul Wund respinge total discriminarile de ordin rasial, etnic sau xeonofob. 

Therme Bucuresti a fost vizitat de un numar de peste 33.000 de persoane de la deschiderea sa, in urma cu 10 zile. In aceasta perioada, unui numar de 64 de persoane care au incalcat regulamentul li s-a restrictionat temporar accesul in locatie. Cele mai frecvente Incalcări ale Regulamentului au fost legate de: folosirea unui limbaj agresiv, comportament violent, fumat in piscine, utilizarea necorespunzatoare a saunelor, etc".

FOTO Document Răspunsul CNDC la sesizările romilor