hotel sgu

Un raport al Curții de Conturi Prahova, efectuat la SGU Ploiești, scoate la lumină situații extrem de penibile. Curtea de Conturi a descoperit ordine de deplasare la mare, plăți către un hotel de pe litoral, dar și mese de protocol organizate de SGU și plătite din banii societății.

 

Astfel, controlul efectuat de Curtea de Conturi a scos la lumină faptul că, în 2014, au fost facturi și au fost date avansuri nejustificate la SGU. De exemplu, spun inspectorii de la Curtea de Conturi, au fost plătite „servicii de protocol” către SC R&G Jupiter SRL, în sumă de 2001,36 lei, având în justificare două ordine de deplasare necompletate, nedatate, neînregistrate la registratura societățiicare au înscrise doar numele persoanei pentru care a fost întocmit ordinul de deplasare, semătura directorului general și ștampila societății, ștampila unității de destinație fiind Hotel Paradiso, nefiind completate datele legate de sosire, plecare și fără a fi semnate de persoanele autorizate ale respectivei societății comerciale.

Totodată, în raportul Curții de Conturi se menționează și „mese servite” către SC Events Ambition FOOD SRL, în sumă de 1.000 de lei, fără decont de cheltuieli întocmit, fără nume completat la date privind numele delegatului și semnătura acestuia, fără orice alt document din care să rezulte persoanele care au participat la protocol și scopul în care a fost efectuat.

 

Același raport, vorbește și de „mese de protocol” în sumă de 3.900 lei, din 2015 și 2015, fără a fi atașate bonuri fiscale, fără decont de cheltuieli întocmit, fără orice alt document din care să rezulte persoanele care au participat la protocol și scopul pentru care a fost efectuat. Mai mult, apar datele unei alte persoane, nu a beneficiarului avansului.

Întrebat dacă va contesta raportul Curții de Conturi, care vizează și alte aspecte constatate, directorul SGU Ploiești, Donald Constantin, a susținut că are la dispoziție mai multe zile pentru a face acest lucru și va transmite mai întâi un punct de vedere către Curtea de Conturi.

Liberalii au solicitat ieri întrunirea de urgență a membrilor CA și AGA de la SGU, pentru luarea unor măsuri, ținând cont de raportul Curții de Conturi.

Iată reacția consilierului local Gheorghe Sârbu: