Gabriel Brișcan, fostul primar al comunei Brebu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Brebu, pe care a condus-o până în anul 2014.

 

Brișcan este de fapt primul ales local din Prahova găsit vinovat într-un dosar de mită electorală, fostul viceprimar fiind acuzat de instigare la coruperea alegătorilor. În aceeași cauză a fost condamnat și consilierul local Nicolae Stoica, care a primit o pedeapsă identică.

Ca pedeapsă accesorie cei doi nu vor avea voie în următorii doi ani să mai ocupe o funcție care implică exercițiul autorității de stat și nici nu vor avea voie să părăsească teritoriul României fără acordul instanței. Sentința Judecătoriei Câmpina nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Ploiești, primul termen fiind stabilit la începutul lunii martie.

Gabriel Brișcan și Nicolae Stoica au fost deferiți justiției de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după ce au fost acuzați că au împărțit pachete cu aleimente alegătorilor din Brebu în schimbul unor voturi pentru un anumit partid politic în timpul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.