După ce în octombrie anul trecut am publicat articolul PRIMĂRIA PLOIEŞTI DĂ CLASĂ CELEI DIN CARACAL: LINIILE, RECEPŢIONATE CU TRAMVAIUL ÎN DEPOU, astăzi revenim cu documente oficiale din Primăria Ploiești depre această "ispravă". 

 

Pe 11 octombrie, reprezentanții Primăriei Ploiești, ale căror nume se regăsesc în documentele de mai jos, au semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor la reabilitarea liniei de tramvai 101, etapa I, iar două luni mai târziu procesul verbal pentru etapa a doua a proiectului respectiv. 

De fiecare dată, departe de ochii presei, la acţiune au participat şi consilieri din alianţa PSD-ALDE-UNPR. Cu toţii s-au plimbat cu maşinile pe traseul liniei 101, deşi ar fi trebuit să se afle în tramvai pentru a se convinge că lucrarea de milioane de euro, finanţată din fonduri europene, este funcţională.

Graba cu care s-a făcut recepția se vede cu ochiul liber, însă rețineți că nu au existat obiecții privind calitatea lucrărilor prestate, astfel încât constructorii și-au încasat banii, chiar dacă  de multe ori cu întârziere de la emiterea facturilor.

 

Așadar, comisia respectivă a propus recepționarea investiției de 41 de milioane de lei, fără TVA.

Ce s-a întâmplat după această recepție cu cântec? 

Citește și PROASPĂT INAUGURAT, TRONSONUL LINIEI DE TRAMVAI INTRĂ ÎN REABILITARE

Observatorulph.ro a semnalat o problema apărută la intersecţia Şoseaua Nordului cu strada Găgeni, iar Direcţia Tehnic Investiţii a Primăriei Ploiești făcut verificări. Concluzia? Linia de tramvai s-a fisurat, spun experţii Primăriei, aceiași care au semnat procesul verbal (sâc!) de la un defect de material.

 

Constructorul a fost notificat și va interveni, a anunţat primarul interimar Cristian Ganea, pe timpul nopţii, când temperaturile vor fi mai mari de 5 grade Celsius. Edilul a anunţat că circulaţia tramvaiului nu va fi întreruptă.

Toate bune și frumoase, însă pentru a aduce o nouă linie de tramvai este nevoie de comandă specială în Germania, procedură care poate dura luni bune. Până atunci, vatmanii se roagă să nu sară de pe șine cu tramvaiul plin cu călători.

Reamintim că observatorulph.ro a publicat în noiembrie 2014 articolul PROBLEME TEHNICE GRAVE LA LINIA DE TRAMVAI? PĂREREA SPECIALIŞTILOR

FOTO Documente: Procesele verbale de recepție ale liniei de tramvai 101