Polițiștii prahoveni au reușit să identifice și să rețină un violator în serie care acționa în comuna Lipănești. Victimele erau femei vârstnice, care locuiau singure. 

 

 

Acum trei zile, observatorulph.ro a publicat articolul VIOLATORUL UNEI BĂTRÂNE DIN LIPĂNEŞTI A FOST PRINS. ARE 23 DE ANI, iar astăzi vă prezentăm ce metode au folosit anchetatorii pentru a-l identifica pe tânărul respectiv. 

 

Acesta are 23 de ani, este cioban și locuiește în Lipănești. În seara violului, 11 octombrie, acesta a băut la o cârciumă din comună împreună cu doi prieteni de pahar, însă pe la ora 22:00 a plecat singur spre casă. S-a oprit din drum și a intrat peste o femeie de 90 de ani din aceiaşi localitate, pe care a violat-o. Femeia a povestit că agresorul a orbit-o cu lumina lanternei, a bătut-o şi a supus-o la perversiuni.

Ulterior și alte femei vârstnice au reclamat că au fost victimele unor tentative de viol, una dintre bătrâne reușind să-l sperie acționând o alarmă improvizată (sonerie exterioară). Pentru că acționa la miezul nopții, nicio victimă nu a putut oferi semnalmente care să-l identifice pe agresor.

Polițiștii au întocmit un cerc de suspecți, în care l-au inclus și pe tânărul respectiv, însă la audieri nu a dat niciun semn că ar fi autorul violului. El le-a spus polițiștilor că are prietenă și că nici nu concepe să facă așa ceva. Abia după ce au ieșit rezultatele testului ADN, anchetatorii l-au putut indetifica. Ulterior, acesta și-a recunoscut vina și a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.