După ce am publicat articolul GAFĂ URIAŞĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN. SUNT FEMEIE SERIOASĂ, CUM SĂ CONSUM DROGURI LA 55 DE ANI? o cititoare ne-a povestit, sub protecția anonimatului, că a trecut printr-o situație asemănătoare.

 

Tânăra susține că luna trecută a ajuns la județean, după ce a sunat la Salvare pentru că i s-a făcut rău. "Eram amețită, agitată, slăbită. Cred că am făcut și un atac de panică. Au venit cei de la ambulanță, care m-au consultat și mi-au recomandat să mă duc la spital. Am ajuns după o jumătate de oră la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean din Ploiești, unde mi s-a făcut un set de analize. Când au sosit rezultatele, am auzit ceva de genul aveți grijă că asta a consumat droguri. Vă dați seama că am înlemnit!" povestește tânăra. Un medic a venit apoi la ea și i-a spus că a fost găsită pozitiv la testul antidoping, Când l-a întrebat ce fel de substanță, i s-a răspuns că este vorba de benzodiazepină.

Îngrozită, pacienta a refuzat internarea, dar și-a adus aminte că medicul de pe ambulanță i-a dat Prozalex. Acest medicament conține ca substanță activă alprazolam, care aparține categoriei de benzodiazepine! "Eu am doar 42 de kg și probabil că pastila respectivă a contat mult în evaluarea analizelor de laborator. Cert este că am fost făcută drogată la spitalul județean, deși eu îluasem un medicament de la medicul de pe ambulanță".

Potrivit  sfatulmedicului.ro, benzodiazepina este un medicament utilizatat in principal, in tratarea anxietatii si insomniei. Toxicitatea benzodiazepinelor este in ansamblu slaba, dar unul dintre efectele nedorite cele mai grave, desi rar, este aparitia unei toxicomanii: subiectul este constrans sa urmeze consumarea medicamentului din cauza aparitiei unor tulburari grave atunci cand este oprita folosirea lui. 

Tânăra a trimis pe adresa redacției noastre toate rezultatele analizor de laborator și fișa de pacient de la UPU,, care confirmă această întâmplare, însă nu le vom face publice din motive lesne de înțeles. Am ales să publicăm doar mențiunea de pe fișa de observație a pacientei că a fost depistată pozitivă la substanțe interzise!