Controlul Curții de Conturi la SGU Ploiești s-a încheiat, iar rezultatele nu sunt deloc favorabile actualei conduceri a societății.

 

UPDATE
Directorul SGU, Donald Constantin, susţine că 80% din suma care figurează în raportul Curţii de Conturi a fost generată de problema stadionului Ilie Oană. "Peste 3,6 milioane de lei din totalul de 4,3 milioane, care apare în urma controlului, reprezintă datoriile cu care am rămas de la SC FC Petrolul Ploieşti şi alte cheltuieli de la stadion. Au mai fost şi câteva probleme administrative, pe care le vom lămuri după ce vom intra în posesia deciziei finale a Curţii de Conturi" a declarat directorul SGU Ploieşti.

Astfel, în urma controlului s-au constatat numeroase abateri de la legalitate în perioada 2013-2014, potrivit unei adrese transmise de Curtea de Conturi, la solicitarea observatorulph.ro. Surse din SGU susțin că prejudiciul găsit se ridică la aproape un milion de euro. Pentru că valorile sunt uriașe, Curtea de Conturi a solicitat ANAF un control amănunțit, care ar putea modifica indicatorii de performanță în baza cărora directorii SGU și-au acordat prime de până la 10.000 de euro anul trecut. Dacă și fiscul va constata managementul defectuos, cei care au beneficiat de acele prime vor fi obligați să le returneze.

Observatorulph.ro a dezvăluit, în exclusivitate, în luna iunie 2015, că directorul general Constantin Donald a încasat într-o lună 42.606 lei, directorii adjuncţi Ovidiu Negulescu 10.024 lei, Mihail Păun 8.741 de lei, Elena Trican 10.360 lei, venituri brute! Diferenţele dintre salariile de încadrare şi sumele obţinute apar pe ştatele de plată la rubrica „alte drepturi”,adică bonusuri de performanţă. 
Detalii aici: LISTA COMPLETĂ A PRIMELOR ŞEFILOR DIN SGU PLOIEŞTI. COMISIA DE ANCHETĂ LE-A DECLARAT ILEGALE
Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere conducerii SGU Ploiești.

 

Adresa Curții de Conturi privind neregulile găsite la SGU Ploiești