Blogerul Radu Dumitru a vizitat ieri Therme București, cel mai mare complex construit de la zero din Europa pentru relaxare și distracție în piscine speciale și tobogane cu apă termală extrasă de la mare adâncime, înconjurat de orhidee și palmieri și baruri în apă. Complexul, situat la 40 de km de Ploiești, pe DN 1, la Balotești, se deschide astăzi, 14 ianuarie. Acum este rândul vostru să faceți un tur virtual prin interiorul Therme, prin intermediul nwradu.ro.

Am fost invitat să văd mai degrabă toată tehnologia utilizată pentru confortul și siguranța clienților, dar credeți-mă, întreg complexul este uimitor în toate aspectele sale. Este o bijuterie.Mă așteptam să fie grandios din modul în care a fost prezentat, dar vizitându-l pas cu pas, văzând calitatea excelentă a fiecărui material utilizat și atenția excesivă pentru cele mai mici detalii de finisaj și ambianță, am rămas impresionat.

N-am văzut niciodată atâtea orhidee la un loc precum au la Therme. Niciodată atâția palmieri la un loc, apoi ni s-a spus cu nonșalanță “pe unii i-am adus din Malaezia, pe alții din Florida…”. Niciodată atâtea tobogane acvatice pe care să te distrezi sau atâta marmură sau un acoperiș de sticlă atât de mare; culmea, retractabil. Nu doar apa are 33 de grade, ci întreg interiorul are o temperatură ca a unei seri de vară, fiind perfectă pentru a sta dezbrăcat pe acolo. Te simți bine, te simți relaxat, confortabil ca la mare.

Și, ca să înțelegeți ce înseamnă atenția la detalii, un sistem independent de ventilație împiedică ferestrele să se aburească, iar un altul ventilează fiecare din cele 4000 de vestiare personale astfel încât să nu ți se umezească hainele pe care le lași acolo. Doar unul dintre multele exemple de atenție la detalii pe care le veți descoperi mai jos.

Therme este neașteptat de bun. Este genul de complex pe care-l poți lăuda tuturor străinilor spunându-le “nu știu ce aveți voi prin țara voastră, dar cu siguranță nu-i mai bun decât al nostru”.

Fotografiile de mai jos sunt făcute înainte de lansarea oficială și unele sisteme nu erau funcționale, iar oamenii lucrau de zor la ultimele finisaje. În ziua deschiderii, pe 14 ianuarie, totul va fi funcțional, iar de fapt peste câteva ore mă duc din nou la Therme ca să-l văd finalizat.

Să începem turul și să vă arăt cele trei zone principale din interiorul Therme. Suprafața totală este de 250.000 de metri pătrați, iar 30.000 de mp sunt acoperiți. Piscinele ocupă 3000 mp.

CUM SE INTRĂ LA THERME

Intrarea este din DN1, practic vizavi de Hornbach, fostul Prisma. Se vede construcția de sticlă din șosea, că nu-i departe. Dacă vii dinspre București, există un drum de acces direct din DN1, cu bandă suplimentară pe care să te încadrezi pentru a ieși spre Therme. Dacă vii din spre Ploiești, cel mai simplu este să intri la Hornbach și apoi, prin pasajul rutier subteran, să ieși spre Therme pe un alt drum de acces. Am pus harta la finalul articolului.

Parcarea are 1800 de locuri, e cea mai mare parcare din România. Plantau sute de copaci printre locurile de parcare, întreg complexul urmând să devină și cea mai mare grădină botanică din România, ca suprafață și număr de plante.

therme_bucuresti_01

 

 

therme_bucuresti_02

therme_bucuresti_03

 

therme_bucuresti_04

 

therme_bucuresti_05

therme_bucuresti_07

therme_bucuresti_09

 

 

Aceasta este intrarea principală, cu pereți înalți din sticlă și înconjurată de niște ghivece imense cu plante tropicale (streliția?). Acele insule de vânzare sunt casele de bilete. Pereții video de deasupra lor sunt unii foarte puternici (2700 cd/mp, pe când un monitor de PC are 350) și vor afișa imagini din cele trei zone (Galaxy, The Palm și Elysium), astfel încât să-ți faci o idee cam ce se întâmplă în fiecare dintre ele înainte de a plăti intrarea. Sau puteți citi în continuare și vă spun eu ce se întâmplă în fiecare zonă, iar nu-i bai dacă după ce intrați vreți să treceți în altă zonă – puteți face asta plătind diferența. Prețurile sunt mai la finalul articolului.

therme_bucuresti_80

therme_bucuresti_06

La intrare primești o brățară cu cip, ca în multe alte parcuri acvatice. Pe brățară este scris numărul vestiarului alocat ție, iar acesta se încuie și descuie doar cu brățara ta, apropiind-ul de sistemul contactless de pe ușă. Nu-i nevoie de cheie sau altceva ce-ai putea pierde.

therme_bucuresti_11

 

therme_bucuresti_12

therme_bucuresti_77

therme_bucuresti_10

 

 

Iată cum funcționează încuiatul și descuiatul:

Vestiarele, 4000 la număr (capacitatea maximă de persoane a complexului), sunt foarte mari, încap acolo mai multe haine și ceva bagaje. Nu doar că se deschid doar cu brățara de la mâna ta, dar, dacă cineva încearcă să forțeze unul, se dă alerta la casele de bilete și intervine paza. 50 de kilometri de cabluri au fost trase pentru a asigura aceste funcții.

therme_bucuresti_14

therme_bucuresti_76

 

therme_bucuresti_13

therme_bucuresti_15

therme_bucuresti_16

 

therme_bucuresti_18

therme_bucuresti_74

therme_bucuresti_75

 

 

Vestiarele au iluminare interioară și ventilație. Cum temperatura în interior este ridicată și umiditatea e mare, au vrut ca hainele și orice altceva din vestiar să stea uscat și aerisit, așa că un sistem centralizat le ventilează și purifică aerul. Nice, nu?

Vreți încă un exemplu de atenție la detalii? Priviți desenele “Galaxy” de pe ușile de sticlă ale vestiarelor, toate sunt diferite. Au sute de modele diferite.

therme_bucuresti_20

Te poți schimba în niște cabine ingenios făcute. În interiorul lor tragi din perete o poliță cu care astfel blochezi și ușa, ca să nu intre cineva peste tine, iar faptul că trebuie să rabatezi polița pentru a ieși înseamnă că nu vei uita nimic în cabină, că altfel n-ai putea deschide ușa. Din loc în loc sunt uscătoare de păr și oglinzi mari.

Există și câteva casete încuiate în care vă puteți lăsa telefoanele mobile la încărcat. Găsiți în fiecare o priză, pentru cei cu încărcător clasic, dar vedeți simbolul de pe suprafață? Este logo-ul Qi, un standard wireless de încărcare. Fiecare casetă de telefon poate încărca wireless telefonul vostru mobil, așa că nici nu-i nevoie să veniți cu încărcătorul dacă suportă această tehnologie. Din nou, o idee foarte bună.

therme_bucuresti_17

Veniți la voi cu costum de baie, papuci și prosop. Prosop se va putea închiria și acolo, iar în viitor va fi și un magazin pentru cumpărat costume de baie, probabil pentru turiști sau cei ce vin acolo neplanificat. Lăsați orice altceva la vestiar – fotografiatul este interzis în interior, din motive de intimitate (mulți copii, nu vor ca oamenii să se simtă fotografiați pe acolo doar pentru că ți-ai văzut colega aia mișto de la muncă în costum de baie), iar de bani nu aveți nevoie. Un duș înainte de intrare este obligatoriu, iar dușurile sunt făcute din marmură și ardezie adusă din Brazilia, una translucentă în lumină puternică.
Citește continuarea pe nwradu.ro