După ce săptămâna trecută am publicat articolul PARADIS TROPICAL LA 30 DE MINUTE DE PLOIEŞTI, PE DN 1, la cererea cititorilor revenim cu informații suplimentare despre cel mai mare complex de piscine cu apă termală din Sud Estul Europei, care se va deschide pe 14 ianuarie. 

 

Complexul este situat în zona de nord a Capitalei, în Balotești. Accesul se face din DN 1 (Ploiești-București), în apropierea magazinului Mega Image din Balotești.

Harta de acces la Therme București 

 

 

 

Programul de funcționare este de luni până joi între orele 9,30:23:30, iar de vineri până duminică între orele 8:00:1:00

Tarifele variază între 25 de lei pentru copii și 39 de lei adulți (3,5 ore), respectiv 40 lei copii-54 lei adulți pentur o zi întreagă.
Lista completă a tarifelor și reducerilor practicate AICI

Umătoarele informații au fost postate pe site-ul oficial al complexului:

Despre Therme București

Vacanța începe la 10 minute de oraș, în orice zi a săptămânii. Aici, temperatura apei este întotdeauna de 33 de grade Celsius, iar temperatura aerului este de 29-30 grade Celsius.

Apa termală extrasă de la peste 3.100 metri adâncime, este adusă la suprafață pentru a alimenta 8 piscine și 16 tobogane.

Iar pentru ca natura să se întâlnească cu omul în cel mai plăcut cadru, la Therme București am creat cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 800.000 de plante, printre care 500 de palmieri și alte specii unicat.

Facilitățile de distracție sunt complet noi în România, transformând Therme București în locul ideal de relaxare și entertainment pentru întreaga familie.

Arhitectură și Design

Therme București este o clădire unicat din punct de vedere arhitectural și ingineresc, construită greenfield. Suprafața totală înverzită este de 18.000 mp, dintr-un total de 25.000 mp. În parcarea de 1.800 de locuri sunt plantați 1.200 de arbori, iar interiorul găzduiește cea mai mare pădure de palmieri din Europa - 500 de exemplare aduse din 6 țări, care au așteptat mai mult de 700 de zile pentru a ajunge în România.

"Vedeta" din grădina Therme București este Ficus Religiosa, supranumit și Copacul Înțelepciunii. Se spune că prințul Siddharta a meditat sub acest copac și acolo a găsit “iluminarea“, pentru a deveni, ulterior, Buddha. Semințele acestui copac s-au împrăștiat duse de vânt, din ele răsărind apoi acest arbore fenomen pentru civilizația asiatică.

Arhitectural, clădirea Therme Bucureșți are o serie de elemente unicat în România. Fațada autoportantă are o greutate de 1.100 tone. Acoperișul corpului A este un colos transparent de 150 de tone și are o suprafață de 900 metri pătrați, fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat într-o zonă seismică. O altă premieră este și fațada corpului B, ea având cea mai mare deschidere fără stâlpi, respectiv 36 de metri.

Din punct de vedere al siguranței, clădirea Therme București este proiectată să reziste la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter. Geamurile acoperisului au între ele folii speciale anti-uragan, iar sistemul de pivoți este unul telescopic, având un balans de 30 de centimetri.

Știință și Tehnologie

Construcția Therme – noutăți pentru România, din punct de vedere tehnologic.

La Therme București, apa termală a fost adusă la suprafață de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Forajul reprezintă o dublă premieră pentru România modernă: este cel mai adânc foraj de apă termală realizat după ‘89 și folosește o tehnică revoluționară, care păstrează toate calitățile fizice și chimice ale apei până la suprafață. Ca o curiozitate, adâncimea forajului de la Therme București este aproximativ egală cu lungimea celei mai faimoase străzi din România, Calea Victoriei din București.

O altă noutate înregistrată de Therme București este temperatura ridicată a apelor termale de mare adâncime, care ajung până la 85⁰C. Pentru a ajunge în piscine la o temperatură de 33 de grade, apa termală este ozonificată, purificată, răcită și schimbată din 4 în 4 ore.

Premieră pentru capitală este și clădirea Therme București, construcția cu cel mai mare grad de eficiență energetică. Therme București are o autonomie energetică asigurată intern, prin transformarea apei termale în energie electrică pentru 320 din 365 de zile pe an.

Timp Liber

Therme București este locul perfect, destinat celor care îşi doresc câteva ore de vacanță, de relaxare și deconectare sau de distracție alături de familie. La 10 minute de București, fără viză și pașaport, fără ore nesfârșite de zbor și bagaje voluminoase,la Therme București aveți parte de vacanță exotică.

În zona wellness & SPA se pot relaxa 800 de persoane simultan. Designul îmbină perfect elementele clasice cu elemente total noi, revoluționare, de la gradene etajate, la saune tematice și cabinete de masaj.

Noutatea absolută din zona Spa & Wellness este oferită de cele 6 saune tematice, unde se vor putea face ritualuri de frumusețe (împachetări ciocolată, miere, peeling, aromatherapy), Fiecare saună are un anumit design, miros specific și sistem sonor.

Sănătate

Apa termală de la Therme București are efecte unice. Bogată în săruri minerale (săruri de fier, magneziu, mangan, siliciu, calciu, cupru, zinc, seleniu), purificată cu ozon și cu o temperatură prietenoasă pentru organism, apa termală este o resursă pe care medicina modernă o recomandă din ce în ce mai des.

Apele termale de la Therme București sunt aduse la suprafață de la o adâncime de 3.000 de metri, acolo unde poluarea industrială nu a ajuns. Sunt declorinate, desulfatate și ozonificate special pentru a-și păstra proprietățile terapeutice.

Compușii de fier, magneziu, mangan, siliciu, calciu, cupru, zinc, seleniu, PH-ul neutru și temperatura de 33 de grade Celsius oferă apelor termale de la Therme București o acțiune curativă recunoscută și recomandată de medicină. Sărurile minerale îmbunătățesc oxigenarea țesuturilor, magneziul ajută la regerearea celulară, iar manganul are efect antioxidant.