Inspectorul şcolar, care a fraudat BAC-ul, era antrenorul elevei

Un inspector școlar și o elevă a Colegiului Național Mihai Viteazul sunt cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru că au fraudat examenul de Bacaluareat 2015. Inspectorul școlar de educație fizică, Robert Munteanu, este acuzat de procurori că a înlocuit lucrarea de la limba română a elevei Miruna Trifan, relația dintre cei doi, antrenor-elevă, fiind de notorietate (detalii AICI). 

Astfel, Robert Munteanu este antrenor-profesor la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, respectiv CSM Ploiești, iar Miruna Trifan a fost eleva sa de la secția de atletism. Cei doi au avut performanțe sportive deosebite, care au culminat în 2013 cu un titlul naţional şcolar. Tot atunci, echipa de ștafetă alcătuită din patru sportive, printre care s-a numărat și Miruna Trifan, antrenor fiind Robert Munteanu, a obținut primul loc la Campionatul naţional de atletism pentru seniori şi tineret, desfăşurat la Bucureşti. 
Citește și  PROFESOR DIN PRAHOVA, ACUZAT DE PROCURORI CĂ A MĂSLUIT TEZA DE BAC A UNEI ELEVE
Potrivit adevarul.ro, Robert Munteanu, antrenor de atletism la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Ploieşti, și-a început cariera de sportiv de performanță în 1991, iar în 2001 pe cea de antrenor. El a câştigat numeroase medalii la concursurile naţionale, unde s-a remarcat la probele de 400 şi 800 metri. În 2004, s-a mutat cu soţia sa, baschetbalista Loredana Munteanu, în Ploieşti, cei doi având și o fetiță. Aici a luat-o de la 0 la CSS Ploieşti, club la care a antrenat sute de sportivi, cu rezultate meritorii.
Miruna Trifan este considerată una dintre cele mai promițătoare atlete din Ploiești, câștigând mai multe concursuri naționale de juniori și tineret. Astfel, în 2013, fostul primar Iulian Bădescu a felicitat-o pe Miruna, alături de colegele sale și de antrenorul Robert Munteanu, pentru titlul de campioane naţionale la tineret la proba ştafetă 4×100 m. Miruna Trifan era elevă în clasa cu profil sportiv de la CNVM, iar în urma incidentului, diploma sa de BAC a fost anulată, primind și interdicția de a mai susține examenul de absolvire a liceului în următoarele două sesiuni.
Galerie FOTO. sursa: presa locală

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău