Primăria Ploieşti vrea să cumpere un imobil cu un milion de euro de la un afacerist din Top 300

primaria ploiesti

După ce au aprobat cumpărarea de la OMV Petrom fostul sediu Peco cu un milion de euro şi cu 400.000 de euro de la Distrigaz fosta casierie de pe Bdul Independenţei, consilierii locali pregătesc un alt tun imobiliar. Este vorba de un imobil construit în 1974, aparţinând companiei Upetrom, unde funcţionează o creşă, preţul solicitat pentru tranzacţie fiind 950.000 de euro, fără TVA!

În 2013, societatea Upetrom 1 Mai a depus la Primăria Ploieşti cererea înregistrată cu nr. 7234, prin care propunea autorităţilor locale cumpărarea unui imobil situat în Ploieşti, zona Muzicanţi, unde funcţionează o creşă. Preţul solicitat pentru clădire şi teren a fost de 950.000 Euro fără TVA. Vorbim de un teren de 2621 mp şi o construcţie din 1974 cu o suprafaţă de 368 de mp. Beneficiarul indirect al tranzacţiei ar fi omul de afaceri Gabriel Comănescu, care controlează societatea Upetrom şi pe care îl regăsim în Top 10 cei mai bogaţi români. Acesta are o avere estimată anul trecut de revista Capital la 620 de milioane de euro. În şedinţa Consiliului Local Ploieşti din 30 septembrie a fost adoptată Hotărârea nr. 370 privind oportunitatea achiziţionării imobilului respectiv, fiind constituită şi o comisie de negociere. De atunci a trecut un an şi jumătate, fără ca membrii comisiei să prezinte vreun raport. 
O creşă a funcţionat ilegal aproape un an! Primăria Ploieşti ce-a păzit?
Mai mult, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Ploieşti, convocată de primarul interimar Iulian Teodorescu pe 28 mai, se regăseşte un proiect privind negocierea chiriei până la finalizarea negocierilor privind cumpărarea imobilului respectiv, blocate de apariţia unui litigiu privind o parte din terenul pe care se află amplasată creşa. Nimic neobişnuit până aici, numai că, în raportul de specialitate, semnat de directorul direcţiei Patrimoniu şi avizat de primarul interimar se arată următoarele: "
Prin adresa nr. 84/12/27.03.2015 inregistrata la municipiul Ploiesti sub nr.6767/27.03.2015 SC UPETROM 1 Mai SA a comunicat faptul ca in data de 02.10.2014 a expirat Contractul de comodat incheiat intre municipiul Ploiesti si aceasta societate pentru imobilul ce a facut obiectul hotararii sus mentionate".
Cu alte cuvinte, creşa a funcţionat fără un contract de comodat timp de opt luni?!
În această perioadă, Primăria Ploieşti a plătit chirie? Dacă da, în baza cărui contract? A unuia care a expirat? Iată întrebări pe care şi consilierii locali ar trebui să le pună Executivului Primăriei Ploieşti când se va discuta acest proiect.

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596