Daniel Capră, cel care l-a reclamat pe fostul primar al Ploieștiului, a scris în denunțul său depus pe masa procurorilor DNA că Iulian Bădescu a cerut inițial 20 la sută din prima pe care administrația publică locală ar fi trebuit să o dea echipei de fotbal FC Petrolul.
Valoarea mitei s-a redus ulterior la 10 la sută, în urma unor negocieri dintre Bădescu, Capră și Florian Walter, fostul finanțator al Petrolului. Disucțiile au avut loc în cantonamentul din Turcia, din februarie 2013. Prima tranșă din șpagă, adică 100.000 de euro, susține Capră, s-ar fi dat în timpul unei întâlniri care avut loc în luna august 2013, într-unul din restaurantele din Ploiești, adminsitrat de soția unuia dintre martorii din dosar. Tot Capră a precizat în denunțul său că Bădescu a întrerupt acordarea banilor către Lupii Galbeni, tocmai pentru că finanțatorul echipei de fotbal nu a mai plătit „comisioanele" restante.
Extras din stenogramele ședinței Curții de Apel Ploiești ăîn urma căreia Bădescu a rămas în arest preventiv
„(…) denunţul martorului C.D. care a precizat că în vara anului 2012, în calitate de acţionar majoritar la SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti împreună cu W. F. –preşedinte al Consiliului de Administraţie au purtat discuţii cu noul Primar, inculpatul Bădescu Iulian în sensul acordării unor prime echipei de fotbal pe baza unor criterii de performanţă; în cadrul acestor discuţii inculpatul i-a asigurat pe cei doi că va promova un astfel de proiect pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploieşti recomandând totodată înfiinţarea unei asociaţii non profit prin intermediul cărei primăria să poate vira sumele de bani către clubul sportiv; în schimbul acestor demersuri, inculpatul a solicitat martorului C.D. în cantonamentul echipei din ianuarie – februarie 2013 din Turcia plata unui comision de 20% din sumele pe care Primăria urma să le vireze Asociaţiei, comision care în urma negocierilor dintre W. F., denunţătorul C. D. şi inculpat a fost redus la 10%, care raportat la valoarea contractului se ridica la 300.000 euro; a arătat martorul că plata cheltuielilor reprezentând transportul şi casarea inculpatului în Turcia a fost asigurată la solicitarea sa de către denunţătorul C.D., căruia inculpatul i-a pretins pentru a avea justificare emiterea de factură şi chitanţă; potrivit declaraţiei denunţătorului în luna august 2013, la restaurantul „(…)" din Ploieşti, local administrat de C.C., soţia martorului C.N., a avut loc o întâlnire între C. D. şi inculpat, împrejurare în care denunţătorul i-a remis inculpatului suma de 100.000 euro, aspect confirmat de către martorii C. N., fratele denunţătorului C. D.şi de V. M.C., concubina denunţătorului; de asemenea, din declaraţia denunţătorului rezultă că în cantonamentul echipei de fotbal desfăşurat în ianuarie – februarie 2014 inculpatul a participat pe cheltuiala denunţătorului, primind pentru transport şi cazare facturi şi chitanţe „justificative". Având în vedere cele două tranşe plătite de primărie Asociaţia Comunitară „Lupii Galbeni 2012", respectiv sumele de 1.300.000 lei şi 1.700.000 lei, raportat la denunţătorul ar mai fi trebuit să achite comisionul de 10%, respectiv 60.000 euro şi"restanţă" de 20.000 euro din plata anterioară, denunţătorul a purtat discuţii cu inculpatul solicitând amânarea momentului achitării comisionului până la sfârşitului luni februarie 2014; martorul a precizat totodată că întrucât denunţătorul nu a plătit nici atunci comisionul, inculpatul nu a mai fost de acord cu efectuarea în continuare a plăţilor către Asociaţie în cuantum de 1.200.000 euro, calculat prin diferenţa dintre valoarea contractului de 300.000 euro şi suma deja plătită de 1.800.000 lei;" se arată în încheierea de ședință din Camera Preliminară din cadrul Curții de Apel Ploiești.