- Publicitate -

Consilierii județeni PNL, scut pentru incompatibilul Cord

Data:

ovidiu cord consilier judetean

Consilierul județean Ovidiu Cord (PNL) a pierdut procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind declarat incompatibil, iar acest lucru atrage de la sine și pierderea mandatului de ales. În ciuda adresei ANI, Comisia Juridică a Consiliului Județean nu a dat un aviz, iar colegii lui Cord au amânat luarea unei decizii, proiectul referitor la încetarea mandatului fiind respins.

- Publicitate -

Agenția Națională de Integritate a trimis încă de la finele anului trecut o adresă prin care anunța că Raportul de evaluare ANI, prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate a consilierului județean, a rămas irevocabil. Și, conform legii, calitatea de consilier județean, încetează de drept, înainte de termen, în caz de incompatibilitate.

Afacerile lui Ovidiu Cord

În Raportul transmis de ANI la Consiliul Județean Prahova, se arată că Ovidiu Cord, în perioada mandatului de consilier județean 2008 – 2012, a fost identificat ca deținând împreună cu familia funcții și calități de asociat și administrator la mai multe societăți, prin care au fost încheiate contracte cu instituții aflate în subordinea CJ Prahova. Astfel, în aprilie 2012, CJ anunța ANI că între firma SC Diavis Product SRL și DGASPC Prahova – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu  Handicap  – Călinești, Spitalul Obstetrică Ginecologie și Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Adulte cu Handicap  Mislea și Spitalul Județean de Urgență Ploiești au fost încheiate contracte de achiziții directe, după cum urmează:

- Publicitate -
  • Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu Handicap – Călinești – valoare achiziții 44.689,26 lei
  • Spitalul de Obstetrică Ginecologie – contracte de furnizare produse – 17.941,63 lei
  • Spitalul Județean de Urgență Ploiești – achiziționare de produse alimentare – 26.462,89 lei
  • Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Adulte cu Handicap Mislea – contract furnizare produse – 47.876,03 lei

În total este vorba de aproximativ 137.000 de lei.

Sentință irevocabilă

La data de 7 februarie 2013, Curtea de Apel Ploiești a respins ca neîntemeiată acțiunea consilierului Ovidiu Cord, privind contestarea raportului ANI, iar un an mai târziu, pe 21 noiembrie 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a declarat recursul ca fiind „nefondat”.

- Publicitate -

Proiect de hotărâre, fără aviz

Consiliul Județean Prahova a fundamentat la sfârșitul săptămânii trecute, în baza datelor transmise de ANI, proiectul de hotărâre referitor la încetarea mandatului consilierului județean Ovidiu Cord. Pe ultima sută de metri, la Comisia Juridică a apărut însă o adresă din partea avocatului consilierului județean „prin care își arată intenția de a folosi o cale de atac, contestație în anulare, cu privire la decizia irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, a declarat consilierul județean Rareș Enescu, membru al Comisiei Juridice din CJ Prahova. Numai că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție trebuia pusă în aplicare, în prima ședință ordinară, în sensul că trebuia să se ia act de situația apărută și să se declare locul vacant de consilier județean.

CJ Prahova riscă sancțiuni

- Publicitate -

În adresa ANI către Consiliul Județean se arată clar faptul că „Neaplicarea sancțiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcției publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracțiune”.

PDL avea nevoie de aviz

„Atâta timp cât nu a existat un aviz al Comisiei Juridice, favorabil sau nefavorabil, nu a fost aprobat proiectul de încetare a mandatului. Știu că acest aviz este consultativ, dar existența lui este importantă. A rămas ca la următoarea ședință ordinară, care va avea loc la începtul lunii februarie, să se reia proiectul. Eu am avut o discuție cu Ovidiu Cord. Înțeleg că vrea să atace pe cale extraordinară. Am văzut în documentul prezentat ieri că o firmă de avocatură a făcut deja demersuri în acest sens”, a declarat consilierul județean Adrian Dobre, președintele PDL Ploiești, liderul de grup în CJ Prahova.

- Publicitate -

Ovidiu Cord a candidat, pentru un nou mandat de consilier județean, la alegerile din iunie 2012 pe listele PDL. La ședința Consiliului Județean de ieri nu a fost prezent pentru a exprima un punct de vedere, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, anunțând că alesul județean este în străinătate. Am încercat să-l contactăm pe consilierul județean Ovidiu Cord, misiune care s-a dovedit imposibilă. Prin urmare așteptăm un punct de vedere din partea consilierului județean pe adresa redactie@observatorulph.ro

 

 

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -