Lucrări întârziate la Judeţean, după ce muncitorii cu ilic şi fes au inundat saloanele

Pentru

Pentru a obţine autorizaţia de funcţionare Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti trebuia să construiască grupuri sanitare în fiecare salon. Lucrarea, începută în luna iulie, avea ca termen iniţial de finalizare 14 noiembrie, care a fost prelungit  până la 5 decembrie. Nici acest termen nu a fost respectat de firma Bivasim. Mai mult, muncitorii au reuşit contra-performanţa de a inunda saloanele dintr-o eroare de proiectare!

Citeşte şi: Aşa ar trebui să arate toate saloanele din judeţean

Lucrările de modernizare a spitalului judeţean au făcut subiectul unei ample anchete observatorulph.ro, în urma căreia au fost dezvăluite nenumărate probleme create de constructori şi prost gestionate de conducerea unităţii sanitare.

Detalii aici: WC-urile judeţeanului: disecţia unui spital grav bolnav

În contextul termenului de finalizare a lucrărilor depăşit, bolnavii trebuie să îndure zilnic praf şi zgomot puternic, iar personalul medical nu îşi poate desfăşura activitatea în condiţii decente.

Mai mult decât atât, după ce mai multe grupuri sanitare au fost finalizate, iar pacienţii au început să le folosească, au fost inundate saloanele de la etajele inferioare!  De vină a fost o eroare de proiectare, adică lipsa pantei de scurgere a apei de la duşuri. Astfel, angajaţii firmei contractante au fost nevoiţi să spargă gresia pe care abia o montaseră. Mai jos puteţi urmări ce declara managerul Spitalului Judeţean Ploieşti pentru observatorulph.ro, în data de 27 octombrie în legătură cu stadiul proiectului

Potrivit directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Alexandru Băloi, termenul lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare a fost depăşit începând cu data de 5 decembrie. Cu toatea acestea, proiectul se va derula în continuare, dar vor fi aplicate penalităţi pentru fiecare zi de întârziere: 0,1% pe zi din valoarea contractului. Cel puţin aşa susţine conducerea spitalului, nemulţumită de serviciile prestate de firma Bivasim. În acest moment, mai sunt de modernizat 33 de saloane, lucrările la 12 dintre acestea urmând să fie finalizate până la sfârşitul  anului. Acestea din urmă se află în diverse stadii de execuţie, la cele mai multe dintre ele fiind necesare montarea uşilor termopan, a bateriilor pentru chiuvete şi duşuri, a vaselor WC, a duşurilor, conductelor de apă, etc.

Vezi mai jos cum arată saloanele Spitalului Judeţean:

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596