Elevii Liceului Transporturi nu au mașini pentru orele de practică

0

elevii

Elevii de la Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploiești, singurul cu acest profil din județ, nu au mașini pe care să-și desfășoare orele de practică. Autoturismele din dotarea unității de învățământ au o vechime de aproape 30 de ani. Conducerea liceului a solicitat sprijin pentru dotarea unității de învățământ cu autoturisme noi.

Liceul are în prezent trei autoturisme Dacia, fabricate în urmă cu trei decenii. Două dintre mașini au an de fabricație 1984 și 1984, iar una, considerată mai nouă, este din 1997. Cele trei autoturisme, necesare efectuării orelor de instruire practică nu mai sunt funcționale deoarece au o vechime foarte mare și nu mai corespund normelor de circulație pe drumurile publice. Obținerea ITP-ului ar însemna cheltuieli foarte mari, cu mult peste valoarea de piață. Speranța stă în faptul că unității de învățământ i-a fost aprobată cererea de participare la programul de stimulare a înnoirii parcului auto. Liceul ar putea beneficia de o primă de casare de 19.500 de lei, în schimbul casării celor trei autoturisme. Separat, prin rectificare de buget, conducerea liceului solicită transferarea sumei de 150.000 de lei de la capitolul chletuieli materiale la capitolulul cheltuieli de capital.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău