fbpx

Lovitură

Lovitură de teatru în ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești încheiată în urmă cu câteva minute. Primăria nu a mai primit 800.000 de lei din fondurile europene alocate pentru plata lucrărilor la liniile de tramvai din cauza unor grave nereguli. La Ploiești este așteptat un control-fulger al ANRMAP. 

În spatele unor banale proiecte de rectificare bugetară s-au ascuns de fapt probleme grave privind cheltuirea fondurilor europene pentru modernizarea liniilor de tramvai. Astfel, în urma verificărilor facturilor propuse spre decontare de Primăria Ploiești s-au constatat erori care au condus la o corecție negativă de 25% din prima tranșă a fondurilor europene, însumând 800.000 de lei. Pentru a nu ieși la iveală acest scandal, primarul Bădescu a încercat să suplimenteze, pe șest, fondurile alocate din bani publici constructorilor care lucrează la linia de tramvai. Detalii aici:
FONDURI SUPLIMENTATE LA REABILITAREA LINIILOR DE TRAMVAI, DIMINUATE LA ACHIZIŢIE TRAMVAIE
Suplimentarea fondurilor a trezit imediat suspiciuni, având în vedere că, în raportul de specialitate, dar și în expunerea de motive a proiectului aflat pe ordinea de zi nu au existat clarificări pe această temă. Înainte de votarea proiectului de rectificare a bugetului local, consilierul liberal Ionuț Ionescu a cerut lămuriri cu privire la motivul care determină creșterea sumelor alocate pentru două tronsoane. Iar explicația i-a lăsat mască pe mulți avînd în vedere că neregulile din documentații la proiectele europene se lasă cu sancțiuni drastnice, în unele cazuri ajungându-se chiar să se plătească sume importante din bugetele locale.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg