Centura Ploieştiului a devenit ilegală prin ordinul ministrului Transporturilor

height=456

Un ploieștean care dorește să construiască mai multe case în comuna Strejnic a descoperit o situație incredibilă: centura Ploieștiului, drumul județean care asigură accesul în localitate, precum și zeci de alte construcții au devenit ilegale, în urma unui ordin al ministrului Transporturilor din 2007.

Adrian Ion a cumpărat, în anul 2012, un teren de aproximativ 18.000 de mp pentru a construi, împreună cu rude apropiate și prieteni, mai multe case. Înainte de a pune prima cărămidă, ploieșteanul a trecut prin furcile caudine ale obținerii tuturor avizelor necesare. Ultimul pe lista lungă cât un pomelnic de aprobări a fost avizul Autorității Aeronautice Civile din România (AARC), având în vedere faptul că terenul era situat în apropierea aerodromului din Strejnic, dar și a unui dispozitiv VOR/DME folosit în aviație. “Vâzând zecile de construcții din jurul terenului meu nu m-am gândit nicio secundă că aș avea probleme în a obține avizul instituției, însă, din păcate, nu a fost deloc așa” povestește Adrian Ion. La 60 de zile după ce a depus documentația la AARC, proprietarul terenului a început să se intereseze la București ce se întâmplă cu solicitarea sa. “La început mi s-a spus că răspunsul a întârziat pentru că singurul specialist capabil să îmi dea un răspuns s-a pensionat. După o discuție mai aprinsă cu directorul adjunct Andrei Filipoiu, cererea mea a fost respinsă! A fost invocat un ordin din 2007 al fostului ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, prin care se interzice orice construcție pe o rază de la 600 metri la 2000 de metri de acel dispozitiv VOR/DME” susține ploieșteanul.
Studiind planurile cadastrale, Adrian Ion a descoperit că, dacă acest ordin s-ar aplica, mai multe cartiere din Strejnic, spații de producție, un drum județean și chiar șoseaua de centură a Ploieștiului ar deveni construcții ilegale. Mai mult, acesta a intrat în posesia mai multor avize favorabile pentru construcția de locuințe, emise de aceeași instituție, anterior solicitării sale. “Până la mine, Autoritatea a emis nenumărate avize pentru construcția de locuințe și spații de producție sau depozitare luându-se în calcul o adresă transmisă Primăriei Târgșorul Vechi de către insitutul Național de Proiectări pentru Telecomunicații prin care zona de protecție este stabilită pe o rază de 200 de metri în jurul dispozitivului respective. Când i-am întrebat pe cei de la Autoritate cum au fost emise acele avize mi-au spus că nu e treaba lor”, spune proprietarul terenului, care este hotărât să acționeze AARC în judecată.
Contactat de observatorulph.ro, Andrei Filipoiu, directorul adjunct al AARC, a declarat: “Eu nu pot da declarații în numele instituției, vă rog să trimiteți o solicitare scrisă”. Redacția noastră a solicitat deja un punct de vedere conducerii AARC, pe care îl vom publica când vom intra în posesia documentului.
Mai multe detalii despre acest caz puteți afla urmărind emisiunea ”Direct la subiect” difuzată de wyl TV luni, 8 septembrie, începând cu  orele 20:00.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău