Declarațiile lui Răzvan Alexe și Marcel Păvăleanu

0
razvan alexe marcel pavaleanu

razvan alexe marcel pavaleanu

Stopinfractori.ro continuă să publice informaţii din rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul Păvăleanu-Alexe, pus la dispoziţie de Tribunalul Prahova. Astăzi sunt prezentate declarațiile date de Răzvan Alexe și Marcel Păvăleanu cu privire la implicarea în rețeaua de evaziune fiscală.

Inculpatul ALEXE RĂZVAN a declarat următoarele:
“Îmi menţin declaraţiile date până în prezent, asumându-mi faptele comise întocmai cu declaraţiile date. În legătură cu restul acuzelor care îmi sunt aduse în legătură cu administrarea în fapt a societăţii comerciale S&S WIZARD S.R.L. arăt că această societate era administrată, în fapt, de Ş. C. şi de P. B. (n.r- Preda Bogdan zis Bijucă) şi de asemenea, era implicat în administrarea acestei societăţi şi Popa Cornel Ciprian, acesta din urmă folosindu-se de această societate în activităţile sale.

Cunosc faptul că achiziţia societăţii S&S WIZARD a fost făcută, în fapt, de Ş.. C., în anul 2011 prin intermediul lui C.P.. Ş. C. se ocupa şi de activitatea societăţilor S.C. KADOK INTERPREST S.R.L., S.C. ROBYCO S.R.L., S.C. RADU MOTORS S.R.L, S.C. ALEX DESIGN S.R.L. şi altele pe care nu mi le amintesc.

Actele acestor societăţi au fost întocmite de Ş. C. la îndrumarea lui P. B.şi a lui Popa Ciprian.

Arăt că nu am avut o implicare în activitatea şi achiziţia S&S WIZARD S.R.L. sau a celorlalte societăţi controlate de cei anterior menţionaţi. Singura mea legătură cu S&S WIZARD aşa cum am arătat şi în declaraţiile anterioare a fost că am transferat anumite sume de bani prin conturile acestor societăţi.

Fac menţiunea că această activitate s-a rezumat la transferul unor sume de bani din conturile S.C. MARCONSTRUCT S.R.L. către S&S WIZARD S.R.L. . De asemenea, am fost implicat în transferul de bani de la S.C. CONI S.R.L. , S.C. CONTI S.R.L. (prin intermediul unui bilet la ordin girat) şi posibil şi SC… S.R.L. către S&S WIZARD S.R.L.

Menţionez totodată că angajata societăţii care cunoaşte despre cele relatate este numita Stroe Cecilia.

In consecinţă arăt că toate celelalte transferuri către /şi din conturile S&S WIZARD S.R.L. nu au fost ordonate/coordonate de subsemnatul, ci de Ş. C, P. B. şi Popa Ciprian care aveau mai multe societăţi prin intermediul cărora desfăşurau activităţi similare.

Mai pot menţiona că Ş. C. era cea care ţinea legătura cu o doamnă contabilă Dobre Loredana, pe care eu nu o cunoşteam, în vederea întocmirii documentelor contabile legale.

Arăt că pe numitele Enică Victoria şi Ştefănescu Elena Giluela nu le cunosc ştiind doar faptul că Enică Victoria era rudă cu P. B.(n.r.- Preda Bogdan zis Bijucă), iar Ş. C. era concubina acestuia.

Pe numitul Dragoş Ionescu îl cunosc din anul 2007 ca fiind administrator al S.C. CONTI S.R.L., firmă cu care am procedat în acelaşi mod descris în declaraţiile anterioare.

Totodată, arăt faptul că Dragoş Ionescu a fost nevoit să procedeze în acest fel datorită unui împrumut pe care i-l oferisem şi care trebuia restituit , neavând altă posibilitate de a returna suma.

Pe numitul Ţărândă Radu îl cunosc ca fiind administratorul S.C. VIA STAR S.R.L. şi cu acesta procedând în modul descris în declaraţiile anterioare.

Pe Andrei Ţărândă îl cunosc din 2008 ca fiind inginer constructor angajat la societatea tatălui său Ţărândă Radu.

Fără să fiu implicat cunosc faptul că Andrei Ţărândă împreună cu Popa Ciprian s-au folosit de S&S WIZARD S.R.L. în activităţile lor privind unele contracte de remeidere drumuri forestiere făcute de Ocolul Silvic Sinaia.

Totodată arăt că nu cunosc în concret modalitatea de desfăşurare a activităţii deoarece aşa cum arătat anterior nu am fost implicat în niciun fel.

Referitor la Onea Nicolae şi activitatea acestuia din S.C. CONI S.R.L. îmi menţin declaraţiile anterioare şi susţin denunţul formulat.

Mai arăt faptul că am aflat de la Stroe Cecilia că la un moment dat în activitate S&S WIZARD S.R.L. a fost încheiat un contract cu cabinetul notarial A. C.
De asemenea, am aflat că de această operaţiune s-ar fi ocupat Ş. C. care a şi retras sumele de bani virate de cabinetul notarial.”

Citește și: Dosarul Alexe – Păvăleanu – Prejudiciu record făcut de o singură firmă

Inculpatul PĂVĂLEANU MARCEL-CRISTIAN a declarat următoarele :
″Am fost asociat unic şi administrator al SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL, începând cu anul 2007 până la data de 15.01.2007 când am cesionat societatea către numita Stroe Cecilia, ocazie cu care am predat în mod efectiv şi evidenţa contabilă precum şi toate celelalte documente ale societăţii, precum şi contracte şi ştampile .

Societatea din anul 2007 până în anul 2011 nu a avut activitate.

Această societate intenţionam să o transform în perspectivă într-o societate de anteprenoriat general. În acest context, în anul 2011 a venit la mine prietenul meu Răzvan Alexe care mi-a propus ca pentru a realiza cifra de afaceri şi experienţa necesară participării cu această societate la licitaţii să-mi subcontracteze lucrări de construcţii de la nişte societăţi ai căror administratori aveau datori materiale la el întrucât le împrumutase bani.

Mi-a comunicat că o să am un comision între 0,8% şi 2 % în funcţie de mărimea şi complexitatea lucrărilor.

Înţelegerea a fost în sensul ca aceste lucrări să fie subcontractate de către societatea mea altor societăţi comerciale indicate tot de el. Întrucât eu nu aveam baza materială necesară executării acestor lucrări iar în această manieră de lucru nu trebuia să fac nicio investiţie , împrejurare care mă avantaja.

Astfel , în perioada următoare, respectiv în cursul anului 2012 până la 15.01.2013, prin intermediul lui Alexe Răzvan mi-au fost subcontractate mai multe lucrări de la mai multe firme, printre care îmi amintesc SC STAR T&D SRL, SC … SRL, SC CONTI SRL, SC … SRL şi altele, iar eu la rândul meu, la indicaţia lui Alexe Răzvan le subcontractam la SC KULT PREMIUM DESINGE SRL, şi SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL (din câte ştiu   Popa Corneliu Ciprian avea împuternicire) şi în fapt de Ş. C. F..

Declar că pe Stroe Cecilia Cristina am cunoscut-o în această perioadă ca fiind angajata SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL. Am aflat că societăţile care au fost amintite mai sus au subcontractat şi în mod direct   lucrări către SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL   sau de la acesta către ei.

Precizez faptul că eu nu am avut niciodată legătură directă cu administratorii şi reprezentanţii societăţilor de la care au fost contractate lucrările.

Arăt că eu nu am acţionat niciodată ca reprezentant în fapt al altor societăţi comerciale în afară de SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL respectiv   nici în calitate de reprezentant al SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL şi SC KULT PREMIUM DESINGE SRL . SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL   avea ca reprezentant în fapt   fără excepţii pe Ş. C., ca reprezentant în drept şi administrator pe P. V., pe care eu nu am văzut-o niciodată iar ca angajată pe Stroe Cecilia Cristina.

Declar faptul că în luna decembrie 2012 mi s-a ivit oportunitatea de a fi numit într-o funcţie publică, împrejurare în care le-am comunica lui Stroe Cecilia şi Răzvan Alexe că vreau să încetez activitatea societăţii SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL pentru că m-aşi fi aflat în stare de incompatibilitate situaţie în care Alexe Răzvan mi-a propus   ca societatea să o preia Stroe Cecilia datorită faptului că avea contracte în derulare .

Astfel, de la sfârşitul anului 2012 pe SC MARCONSTRUCT COMPANY SRL au desfăşurat activitate exclusiv cei doi.

Menţionez faptul că toate documentele aparţinând SC KULT PREMIUM DESINGE SRL şi SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL, în totalitate la lucrările subcontractate mi-au fost aduse: cele de la SC KULT PREMIUM DESINGE SRL de Ş. C şi cele de la SC S&S WIZARD ADVERTISING SRL de către Stroe Cecilia.

Precizez că întreaga activitate mi-am desfăşurat-o în biroul de la Tătărani, pus la dispoziţie în mod gratuit de Răzvan Alexe. În această conjunctură am avut ocazia să văd cum numita Ş. C. a venit în mai multe rânduri la Alexe Răzvan având asupra sa sacoşe tip Carrefour în care am aflat că erau sume de bani, sacoşe pe care îi le dădea acestuia. Nu cunosc provenienţa sumelor de bani.″

Sursa: stopinfractori.ro

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău