În plin program de reabilitare și modernizare a liniilor de tramvai, societatea Transport Călători Express intenționează să caseze 17 troleibuze, pe motiv că mijloacele de transport au peste un milion de kilometri și nu mai prezintă siguranță în trafic, iar reparația lor costă foarte mult.

Consiliul de Administrație al fostei Regii Autonome dee Transport Public, actualmente SC Transport Călători Express, se va pronunța în ședința următoare cu privire la solicitarea conducerii SC TCE de casare a celor 17 troleibuze. „Există o astfel de cerere pentru 17 troleibuze FBC, care au peste un milion de kilometri și pe care intenționăm să le casăm. Din fondurile obținute dorim să achiziționăm alte mijloace de transport”, ne-a declarat Cristian Iancovici, directorul SC TCE. De altfel, societatea intenționează să achiziționeze, în cel mai scurt timp, 15 autobuze noi, pentru care a fost organizată licitație, valoarea estimativă a cheltuielilor fiind de  4.095 mii EURO (18.427,50 mii lei). Inițial a existat intenția ca plata autobuzelor noi să fie realizată în baza unui leasing garantat de municipalitate, însă proiectul nu a fost votat în ședința Consiliului Local Ploiești. Creditul urma să fie rambursat în termen de 5 ani, în perioada iunie 2014 - mai 2019. Cererea de achiziție a fost justificată prin faptul că  actualele mijloace de transport sunt într-un grad avansat de degradare a actualelor mijloace de transport în comun, dar și ca urmare a faptului că, pe durata a aproape doi ani, ca urmare a lucrărilor de modernizare a căii de rulare a tramvaielor, sunt necesare noi autobuze. Respectivele trolee au mai fost pe lista de casare și în 2013, însă anul trecut s-a renunțat la propunere.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.