octavian dumitru feraruUn cunoscut antrenor de arte marțiale din Ploiești a sfârșit tragic, ieri seară. El a zăcut o lună, în comă, pe un pat de spital, din cauza unui scandal pe care a încercat să-l aplaneze.

Este vorba de sensei-ul Octavian Dumitru Feraru, un cunoscut antrenor de aikido din Ploiești, care, pe data de 20 iulie 2013, a fost implicat într-un scandal care, ulterior, avea să-i aducă moartea. Conform apropiaților, în sâmbăta respectivă, undeva aproape de lăsarea serii, Dumitru Feraru, cunoscut prietenilor drept Tavi Feraru, se întorcea de la sala în care își antrenează copiii. Acesta s-a oprit la un prieten pentru a discuta ceva iar, după câteva minute, și-a continuat drumul spre casă, pe bicicletă. Din păcate, decizia sa de a se abate de la drumul obișnuit l-a costat viața. ”Din ce știm, nu a mai venit pe strada pe care obișnuia el să vină și a luat-o pe Strada Moreni (n.r. – o stradă din zona Bariera București din Ploiești). Am înțeles că un vecin de-al nostru, dascălul bisericii din zonă, se urcase băut la volan, a dat peste un bicilist, s-au luat la ceartă iar biciclistul l-ar fi amenințat că vine și-l bate. Acest dascăl s-ar fi dus la niște vecini de-ai săi și le-ar fi promis câteva sute de lei dacă îl apără de bicilistul respectiv. În acel moment, unchiul meu a trecut pe acolo, pe bicicletă, l-au confundat și l-au luat la bătaie până l-au lăsat într-o baltă de sâne”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi Laurențiu, unul din nepoții sensei-ului Dumitru Feraru.

O lună de chin pe patul de spital
Ulterior, la fața locului și-a făcut apariția și un echipaj al Ambulanței, care a preluat victima și a dus-o de urgență la Spitalul Județean. Conform reprezentanților insituției spitalicești, Dumitru Fieraru a fost adus în stare extrem de gravă. ”Pe data de 20 iulie, în jurul orelor 22.30, victima a fost adusă la secția de Primiri Urgențe cu traumatism cranio facial mediu, contuzii hemoragice cerebrale și fracturi de craniu. I s-au acordat îngrijirile necesare și a fost internat pe secția de Terapie Intensivă, acolo unde a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitat, însă a avut o evoluție dificilă din punct de vedere medical. La circa cinci zile de la primul stop cardiorespirator, a intrat în comă. Ieri, pacientul a făcut din nou stop cardiorespirator, însă, în ciuda eforturilor medicilor, victima a decedat”, ne-a declarat Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Anchetă pornită cu stângul
Contactați de reporterii observatorulph.ro, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Prahova ne-au declarat că, inițial, cazul a fost văzut ca un simplu accident rutier. ”Inițial, se conturau premizele unui accident rutier. La câteva zile, membrii familiei au spus că ar fi fost agresat, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor cu autor necunoscut. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului, ambele variante fiind luate în calcul. Pentru că, în cele din urmă, victima a decedat, în momentul de față se așteaptă și rezultatul necropsiei, cea care va stabili cauzele survenirii decesului”, ne-a declarat Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Interesant este că, deși incidentul în urma căruia sensei-ul Dumitru Feraru și-a perdut viața s-a petrecut acum mai bine de o lună, până în momentul de față, Poliția și Parchetul au considerat că tragedia nu reprezintă un caz de interes public. Mai mult decât atât, surse apropiate familiei susțin că doi dintre autorii agresiunii care a dus la moartea antrenorului de arte marțiale ar fi foști deținuți.

Octavian Dumitru Feraru este cunoscut opiniei publice din Prahova și prin implicarea sa în campania Stop Violența. Antenorul de aikido a lucrat ani la rând în cadrul Jandarmeriei Prahova ca plutonier major. Era căsătorit și avea o fetită de opt ani.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...