Mai mulți ploieșteni care locuiesc în blocul nr. 10 de pe Aleea Crizantemelor din zona de Nord a orașului acuză Serviciul de Gospodărire Urbană Ploiești de dezinteres și rea-voință atunci când vine vorba de solicitările plătitorilor de taxe. Oamenii au solicitat de mai bine de un an amenajarea unui gard de fier care să protejeze gardul viu din zona blocului, însă, până în momentul de față, nu s-a rezolvat nimic. Mai mult decât atât, spun oamenii, pentru ca gardul să fie contruit cu prioritate, aceștia ar trebui să scoată din buzunar câte 130 lei fără TVA pentru fiecare metru liniar.
Problema locatarilor blocului 10 de pe Aleea Crizantemelor ține încă de ani trecuți când, spun oamenii, au solicitat ajutorul SGU pentru completarea gardului viu aferent blocului. ”Avem mari probleme cu copiii și cu tineri care își petrec timpul și, în special, serile pe aici. Au distrus gardul viu pentru a-și face nevoile sub geamul nostru, al celor care locuim în acest bloc. Am avut nenumărate dispute cu ei, dar degeaba. Am apelat, până la urmă, la cei de la SGU să îl reîntregească, plantând gard viu în zonele prin care aceștia intrau sub geamul nostru. Lucrarea a fost executată și ne-au promis că, în cel mai scurt timp, vor pune gard de plasă în jurul gardului viu ca să nu mai avem probleme. De mai bine de un an, tot facem solicitări și sesizări la Primărie și la SGU pentru respectarea promisiunii, făcută în campania electorală, însă fără niciun rezultat. Mai mult decât atât, recent, într-un alt răspuns primit de la SGU, ni s-a propus să plătim noi gardul și să îl facă ei contra sumei de 130 de lei fără TVA pe metru liniar”, ne-a mărturisit Cristian Savu, unul din zecile de locatari ai blocului nr.10 de pe Aleea Crizantemelor.
Contactat de reporterii observatorulph.ro, Constantin Donald, directorul SGU Ploiești susține că zona respectivă se află pe lista Serviciului de Gospodărire Urbană, însă, insituția lucrează după o planificare făcută în baza unor criterii. ”Procedura este următoarea? Când cineva dorește un gard, vorbim aici de asociațiile de proprietari, se face o adresă către SGU prin care se solicită acest lucru. Noi analizăm, înregistrăm și, în funcție de buget, dăm drumul la lucrare. Nu avem neapărat criterii de selecție, însă lucrările le facem într-o anumită ordine. Din cauză ca noi lucrăm cu banii cetățenilor, am incercat să reorganizăm puțin modul de soluționare. Făcând gardurile după cereri, primul venit, primul servit, constatăm că ne plimbăm dintr-o parte în alta a orașului, irosind, în felul acesta banii contribuabililor. Nu ne putem plimba aiurea. Tocmai de aceea, am decis să o luăm pe cartiere, în funcție de numărul de cereri, într-un mod organizat cât de cât organizat. Acest lucru s-a văzut imediat, prin scăderea cheltuielilor. Se va ajunge, cu siguranță, și în această zonă, dar în ordinea priorităților și în funcție de buget”, susține Donald. În ceea ce privește perceperea unei taxe de 130 de lei pentru fiecare metru liniar de gard, directorul SGU ne-a declarat că tariful este cât se poate de legal. ”Am avut și avem cazuri în care, din lipsa banilor alocați pentru aceste lucrări, oamenii ne-au înțeles și au propus să suporte chiar ei costurile construcției gardurilor. În cazul acesta, noi le asigurăm gratuit proiectul și celelalte avize iar, ca tarif, dacă vor să lucreze cu SGU, avem stabilit prin hotărâre suma de 130 de lei. Despre asta este vorba, nu despre faptul că vrem să le cerem bani suplimentari, pe lângă taxe și impozite, oamenilor”, a mai precizat Constantin Donald.
Vezi mai jos povestea completă a demersurilor celor de aici în ceea ce privește gardul de plasă: