fbpx

Observatorulph.ro publică mărturia cutremurătoare a unei mame despre comportamentul personalului medical al Spitalului de Pediatrie Ploieşti. Săptămâna trecută, Mihalea Rus a ajuns cu fetiţa sa, de patru ani, victimă a aunui accident rutier, la Pediatrie. Cu faţa plină de sânge, provocate de cioburile din geamul maşinii, fetiţa a fost întâmpinată de o asistentă cu o întrebare cinică:  ,, De unde vii, făi, de la război?"

Marţea trecută, Mihaela Rus, actriţă şi managerul secţiei Teatrului de Copii Toma Caragiu, a trăit clipe de coşmar. Maşina în care se aflau soţul şi fetiţa sa a fost lovită de un camion, care a pătruns într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului. În urma impactului, cei doi au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Aici au avut parte, susţine Mihaela Rus, de cele mai bune servicii medicale de urgenţă: investigaţii, analize, radiografii, ş.a.. Fetiţa, care avea faţa plină de cioburi, a fost trimisă ulterior la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, unde a început un alt coşmar, descris de mamă şi pe pagina sa de Facebook sub titlul "FUGIȚI CUM ȘI CÂT PUTEȚI DE SPITALUL DE PEDIATRIE DIN PLOIEȘTI !".
"Acolo, de gardă era doctorul MANOLE, un personaj extrem de insensibil, (îmi aleg cu grijă cuvintele și le cern prin sita bunului simț cât pot de mult) care mi-a amenințat copilul (care tocmai scăpase cu viață dintr-o mașină lovită de un camion) cu bătaia, dacă nu tace atunci când i se extrăgeau cioburile din zona capului (,, Vezi că o iei dacă nu taci !,,) și toate astea de față cu mine care o țineam în acest timp. Asistenta care era de gardă, pe care nu știu încă cum o cheamă, ne-a preluat cu o replică de o , sensibilitate,, debordantă: ,, De unde vii, făi, de la război ?,, ,,Fetele nu merg la război. A venit o mașină mare, care a lovit mașina lui tati !,, a fost răspunsul fetiței mele, repet de 4 ani și 3 luni , cu o față extrem de însângerată și speriată. Extragerea cioburilor nu o puteau face prea plăcută pentru copil, dar modul în care o tratau și cum vorbeau cu ea este la limita umanității și a bunului simț. Să nu uit, doamnei asistente, ca să o îmbunez puțin i-am băgat și bani în buzunar...Nu a clipit , nu a mulțumit, nu și-a schimbat atitudinea...După o examinare superficială, am plecat cu copilul din spital și m-am întors la UPU unde rămăsese soțul meu și am fost sfătuită de cei de acolo (mai mult tacit și din priviri ) să nu mă las în baza celor de la pediatrie și să plec cu ea la București. VĂ MULȚUMESC, DOAMNELOR ȘI DOMNILOR PENTRU SFAT ! Am ajuns la MedLife unde i s-au scos alte cioburi (pe care le am ) din pleoape și din frunte și au cusut-o în nu mai puțin de 8 locuri, la Ploiești considerându-se că nu e cazul. Din fericire și fetița și soțul sunt spre bine, asta mulțumită celor de la Sptalul Județean de Urgență și a celor de la MedLife. Celor de la Spitalul de Pediatrie Ploiești, și să fiu bine înțeleasă , mă refer strict la Dr. MANOLE și la asistenta al cărui nume am să vi-l spun de îndată ce îl aflu, să le fie rușine, și ca medici, dar mai ales ca oameni. Pentru mine nu au nici una din aceste două calități", ne-a transmis mama, încă şocată de comportamentul cadrelor medicale de la Pediatrie.
Managerul spitalului îşi cere scuze
Contactat de observatorulph.ro, doctorul Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie, ne-a declarat: "Voi demara o anchetă internă în cazul sesizat de dumneavoastră pentru a vedea cum au stat lucrurile. Îmi cer scuze dacă medicul respectiv a avut un comportament neadecvat. Nu vreau să-i găsesc scuze, dar poate venea dintr-o gardă cu foarte multe cazuri. Doctorul Manole este, de felul său, un om blând, mă mir că a avut o astfeld e atitudine".
 
 
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro