- Publicitate -

Prahovean amendat după ce a sunat la 112 în ziua alegerilor locale. Ce a reclamat și explicația Poliției

Data:

Distribuie articolul:

Un prahovean din comuna Gura Vitioarei a fost sancționat cu 2000 de lei după ce în ziua alegerilor locale a sunat la 112 pentru a reclama o situație pe care a considerat-o gravă.

- Publicitate -

Bărbatul a declarat pentru Observatorul Prahovean că apelul la 112 a fost făcut la sugestia reprezentanților Biroului Electoral, cărora le-a adus la cunoștiință faptul că una dintre persoanele aflate în comisia organizată pentru desfășurarea procesului electoral suferă de afecțiuni psihice.

Miercuri, la zece zile de la încheierea procesului electoral, prahoveanul a primit acasă un proces verbal prin care este înștiințat că a fost sancționat.

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Poliției Prahova, iar reprezentanții IPJ au precizat:

- Publicitate -

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, despre faptul că o persoană din comisia unei secții de votare, ar suferi de afecțiuni psihice.

În baza sesizării, a fost constituită echipă operativă pentru verificarea aspectelor sesizate.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că apelantul a solicitat urna mobilă întrucât, din motive de sănătate, nu se putea deplasa la secția de votare.

Cererea acestuia a fost aprobată, iar la domiciliul apelantului s-au deplasat doi membrii ai comisiei, însoțiți de polițiști, pentru a-și exercita dreptul la vot, fără a exista vreo obiecție privind componența comisiei.

Ulterior, după plecarea polițiștilor și a membrilor comisiei, bărbatul a apelat Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență, sesizând ca una dintre persoanele din comisie, ar avea afecțiuni psihice și nu trebuie să facă parte din comisie.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că afirmația apelantului referitoare la bărbatul de 75 de ani, membru al comisiei, nu se confirmă.

În cauză, față de apelant a fost luată măsura sancționării contravenționale conform O.U.G. 34/2008, privind privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, nefiind constatate alte fapte de natură penală sau contravențională.

Bărbatul din Gura Vitioarei a mai precizat că este hotărât să-și caute dreptatea în instanță și că va contesta procesul verbal de sancțiune.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Otrava din aer: efectul nociv al balastierelor asupra sănătății prahovenilor. La ce boli suntem expuși

Observatorul Prahovean a publicat mai multe articole privind balastierele...

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -