- Publicitate -

De ce să stai blocat cu orele pe DN 1, când există o zonă superbă de cazare, cu pensiuni faine, pe Valea Doftanei?

Data:

Distribuie articolul:

Cazare pe Valea Doftanei, în mijlocul naturii, într-o zonă încă neacaparată de turismul de masă. Cam așa s-ar traduce câteva zile petrecute în această comună aflată la mică distanță de Ploiești și București, unde turiștii sunt primiți cu ospitalitate, condiții excelente de cazare și masă și, nu în ultimul rând cu forme legale!

- Publicitate -

În urma unor informații apărute în presa centrală, potrivit cărora pe Valea Doftanei nu există, sau există foarte greu posibilitatea de a te caza cu forme legale la o pensiune turistică, Observatorul Prahovean a vizitat câteva pensiuni din această comună pentru a verifica informațiile apărute în spațiul public. Pentru acuratețea informațiilor, Valea Doftanei este o comună din județul Prahova, care cuprinde satele Teșila și Trăisteni.

Comunitatea locală este una mică dar unită. Proprietarii sau administratorii pensiunilor din comună au fost loviți în plin de valul de publicitate negativă care s-a făcut locului unde aceștia își administrează afacerile. „Nu este posibil să se spună așa ceva! Pensiunea mea este clasificată, de la noi nu se pleacă fără factură și bon. Turistul poate plăti și cu vouchere de vacanță! Până și pentru servirea mesei avem autorizație!”, spune Marius Pleșa, administratorul Hanului Doftana din localitatea Trăisteni.

Acesta, împreună cu soția sa, Cătălina, sunt proprietarii a două unități de cazare clasificate în Valea Doftanei. Și au simțit pe propria piele publicitatea negativă. Vila Karina și Hanul Doftana oferă turiștilor care vin în comuna Valea Doftanei condiții moderne de cazare, mâncare tradițională, dacă aceștia doresc și, nu în ultimul rând factură și bon fiscal!

- Publicitate -

Citește și: Boutique Hotel Doftana Nature Events. Pensiunea ridicată de niște oameni frumoși, care au reușit să creeze un adevărat colț de rai în inima muntelui

Și așa începutul de an este greu din punct de vedere turistic… Afirmația că, pe Valea Doftanei turiștii găsesc greu cazare cu factură, a făcut ca totul să fie și mai greu. Și nu este adevărat așa ceva! Brebu este una, treaba lor ce este acolo, Valea Doftanei este alta. Iar noi, aici, chiar funcționăm în legalitate!”, spun supărați, pe bună dreptate, cei doi.

Proprietarii și administratorii unităților de cazare din Valea Doftanei vorbesc între ei și toți au fost revoltați de publicitatea negativă care s-a făcut comunei unde își desfășoară activitatea. Au vrut să arate că lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate în presa centrală.

Niciunul nu neagă faptul că și în Valea Doftanei există unități neclasificate, ca peste tot în țară, dar spun că acestea sunt în număr foarte mic și nu sunt ale antreprenorilor în turism. Este vorba de oamenii locului care trăiesc din altceva decât turism și care, din când în când, mai închiriază camere în propriile case. Pensiunile însă sunt multe și, cel mai important, funcționează legal. „Nu e deloc așa cum s-a spus, și avem dovezi în sensul ăsta! Pe noi nu a vrut să ne asculte nimeni!”, spun supărați proprietarii de pensiuni din Valea Doftanei.

- Publicitate -

Cazări în Valea Doftanei pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele… și toate cu factură!

Pentru a exemplifica tipurile de cazare pe care turiștii le au la dispoziție pe Valea Doftanei, am făcut un ocol al celor două localități ale comunei, Teșila și Trăisteni, pentru a vedea ce pot găsi aici cei interesați. De la cazare tradițională, unde istoria vorbește în fiecare cameră, la Casa Poiana Sașilor, până la modernismul cu bun gust în deplină armonie cu natura, de la Atra Doftana, Valea Doftanei oferă câte ceva pentru oricine.

La Vila Karina te încearcă un sentiment de intimitate. Este o pensiune cochetă, aflată într-o curte unde oaspeții se pot bucura de liniște și aer curat. Vila oferă doar cinci camere duble și este ideală pentru un weekend sau sejur petrecut cu familia extinsă. Există un foișor la dispoziția turiștilor dar și posibilitatea de a comanda mâncare, în regim pensiune completă, unitatea fiind autorizată în acest sens. „Suntem autorizați ca și pensiune cu mese”, spune Cătălina Pleșa, proprietara pensiunii.

În plus, în afară de cazare și masă, Vila Karina, oferă, pentru doritori, și saună și jacuzzi. Turiștii au la dispoziție efectuarea plății cu orice mijloc de plată: cash, card sau carduri de vacanță. De asemenea, unitatea oferă factură pentru decontarea serviciilor turistice.

- Publicitate -

La Hanul Doftana lucrurile au fost duse la un alt nivel. Tehnologia smart se contopește cu lemnul, piatra și rășina epoxidică având ca rezultat un cumul care are ca scop principal confortul și delectarea vizuală a turiștilor care îi trec pragul. Dacă adăugăm la acestea și susurul pârâului Prislop, afluent al Doftanei, care curge prin spatele hanului, atunci avem tabloul complet.

Oaspeții se pot bucura de curtea generoasă aflată în spatele hanului, de liniștea nasturii și de „cântecul” izvorului. Și da, la plecare primesc factură pentru servicii 😉.

Citește și: Vizitează Valea Doftanei, o destinație turistică plină de peisaje sălbatice

Queen Doftana este o pensiune mai recentă, deschisă în Teșila, și care se bucură de o priveliște de vis de pe terasele ei sau din curte. Având deschidere spre dealurile din apropiere, oaspeții de aici sunt primiți cu brațele deschise și se bucură de tot confortul, atât în camere cât și în afara lor.

- Publicitate -

Doftana Nature Events este ideală pentru petrecerea unui weekend, sau a unui sejur prelungit, departe de tumultul orașului, în mijlocul pădurii… la propriu! Laura Piele este gazda de aici care a depus eforturi mari pentru ca pensiunea sa să se ridice la standardele la care este în prezent.

Situată în mijlocul pădurii, pensiunea se bucură de liniște și este ideală pentru grupuri mai mari de turiști, pentru team-building-uri sau evenimente în familie. Poziționarea retrasă a unității de cazare face ca nimeni să nu fie deranjat de evenimentele care au loc aici.

Turiștii pot opta doar pentru cazare sau cazare cu tot cu asigurarea meselor. Există loc de joacă în curte pentru copii, unde aceștia se pot distra în timp ce adulții stau în foișor, fac un grătar sau pur și simplu se bucură de aerul curat pe care pădurea îl oferă.

- Publicitate -

Citește și: Pensiunea Loussiana este o variantă de luat în calcul pentru o cazare de weekend pe Valea Doftanei… vara

La Casa Poiana Sașilor turiștii se afundă și mai mult în inima naturii, acolo unde se aude Doftana cum curge la vale. Ioana și Bujor, doi prahoveni adevărați, își așteaptă turiștii cu „o țuică bună din partea casei”, cum spune Bujor, și cazare în camere tradiționale, unde istoria poate fi citită pe pereți, la propriu, deoarece aceștia sunt împodobiți cu țesături care toate au legătură cu istoria și meșteșugurile locului.

Maramele expuse sunt cusute de familia lui Bujor sau de femei din sat și au o vechime considerabilă. Turiștii pot vedea astfel istoria în forma sa cea mai pură, mărturii ale priceperii oamenilor de la Valea Doftanei.

Ultima oprire a fost la Atra Doftana, un nume cu rezonanță pe Valea Doftanei, una din locațiile despre care chiar nu ai cum să spui că încurajează turismul la negru. Aici sunt satisfăcute pretențiile celor mai sofisticați turiști, care, în timpul vacanței vor să se bucure, atât de produse culinare de excepție, cât și de o cazare mult peste media condițiilor de cazare din întreaga țară.

- Publicitate -

Așa cum a dezvăluit Adrian Terțea, administratorul Atra Doftana, pensiunea a fost gândită ca un concept nou în România, de integrare a modernului în natură și de a interveni cât mai puțin în modificarea naturii. S-a încercat aici ieșirea din tipare și, totodată s-a investit foarte mult.

Tocmai de aceea publicitatea negativă care s-a făcut din cauza expresiei „Greu găsești factură pe Valea Doftanei” i-a deranjat pe reprezentanții de la Atra Doftana. Pensiunea lor, clasificată cu 5 stele, este un etalon al Văii Doftanei.

Citește și: Stadiul drumului care va lega Valea Doftanei de Brașov

În Valea Doftanei s-a investit enorm în ultima vreme și nu este corect ca imaginea pensiunilor care funcționează legal să fie pătată de afirmații care nu au nicio legătură cu realitatea din teren. Pe Valea Doftanei, care a înflorit în ultimii ani, turiștii chiar au parte de condiții minunate de cazare și masă, și este un loc unde, încă, omul poate simți apropierea naturii.

Nu avem pretenția ca un astfel de material, pozitiv, să aibă impactul pe care l-ar avea unul similar, dar negativ.

La realizarea reportajului am stat de vorbă cu: Cătălina și Marius Pleșa – Vila Karina și Hanul Doftana, Laura Piele, de la Nature Boutique Events, Ioana și Bujor de la Casa Poiana Sașilor și cu Adrian Terțea de la Atra Doftana. Aceștia au acceptat să stea de vorbă cu noi și să ne dea detaliile legate de turismul legal și la standarde ridicate din comuna Valea Doftanei.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

4 COMENTARII

  1. Foarteeee ospitalieri cei de la Atra, chiar nu am mai întâlnit nicăieri atâta ospitalitate 🙈😂
    Intr o plimbare cu motocicleta, weekendul trecut, hai sa ne oprim să mâncăm ceva la Atra, poate rămânem și peste noapte dacă sunt locuri, neavând rezervare. Intrăm, de la recepție ne spune că restaurantul se deschide la 19. Fiind ora 18, ok, sa luăm o cafea și să așteptăm deschiderea restaurantului.
    – „Nu are cine sa vă servească cu cafea, personalul este in pauză iar pe terasa se face curățenie”
    – Ok, nu trebuie sa ne servească nimeni, ne luam singuri o cafea și așteptăm cuminți pe iarba, langa râu:)))
    Recepționeră, puțin încurcată se uită intrebator spre șeful ei (manager/administrator/directoraș…
    Dumnezeu știe ce era) și îi cere permisiunea să meargă să ne facă o cafea. Din spatele unui laptop însă se aude vocea baritonală a directorașului:
    „- Până la ora 19 nu va putem servi cu nimic, nu are cine” 😂😂😂
    Pai bai dom director, adm ce dracu ești tu acolo, nici măcar nu trebuia să cer eu o cafea, dacă vorbim de ospitalitate îți mișcai fundul de pe scaun și ne spuneai că este restaurantul închis până la 19 da’ ne poți servi cu o cafea dacă dorim să așteptăm până la deschiderea acestuia…
    De la atâta ospitalitate clar că nu o sa mai calcam in veci p’acolo…
    Restul e poveste, poveste plătită probabil, că așa se scriu articolele acum…😜
    Cele bune Atra, pt noi nu mai existi!

  2. Prost reportaj, practic se vede ca e doar reclamă ascunsa, nu se ilustreaza decat foarte putin spusele patronilor, mai ales la Atra, lăudăroșenie cât cuprinde, dar nicio imagine, oare nu i-a lăsat să filmeze? Sau era toată lumea ,, în pauză”?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Curse ilegale de mașini și drifturi la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești [VIDEO]

De ani buni, locuitorii din zona Sălii Sporturilor din...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Cei doi bărbați din Târgșoru, care și-ar fi tâlhărit prietenul, au fost arestați preventiv

Cei doi suspecți care și-ar fi tâlhărit prietenul în...

Air Retro 2024 & FlyIn are loc sâmbătă, pe Aerodromul de la Șirna

Retromobil Club România și Zborcadou.ro organizează sâmbătă, 18 mai,...

A dispărut o bandă de circulație de pe Bulevardul Indepnendenței din Ploiești după noile marcaje rutiere [VIDEO]

Marcajele rutiere efectuate pe tronsul recent reabilitat al Bulevardului...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Air Retro 2024 & FlyIn are loc sâmbătă, pe Aerodromul de la Șirna

Retromobil Club România și Zborcadou.ro organizează sâmbătă, 18 mai,...
- Publicitate -