- Publicitate -

De ce nu oprește Termo Ploiești căldura, deși afară sunt temperaturi de vară? Explicația conducerii

Data:

Numeroși cititori  din Ploiești au reclamat că, în ciuda temperaturilor neobișnuit de ridicate din ultimele zile, caloriferele s-au încălzit. Reprezentanții operatorului de termoficare susțin că încă nu s-a luat decizia opririi furnizării căldurii deoarece, mai ales pe timpul nopții, în locuințe, dar și instituții publice precum spitale, crește, grădinițe, este încă nevoie de agent termic.

- Publicitate -

UPDATE Termo Ploiești anunță oprirea căldurii doar în timpul zilei

Mai mulți ploieșteni, inclusiv administratori de bloc, au reclamat că, în ciuda temperaturilor de vară din acest weekend, în locuintele celor racordați la sistemul de termoficare, caloriferele s-au încălzit.

„Este cald afară, iar în locuințe ard caloriferele. Stăm cu geamurile deschise. Când a fost criza legată de căldură, ni se spunea că la temperaturi de 13,5 grade Celsius este sistată automat furnizarea de agent termic, în punctele termice. Acum de ce nu se întâmplă asta, că temperatura exterioară este de peste 20 de grade Cesius?”, a fost mesajul unui locuitor din zona de Vest a Ploieștiului.

Detalii aici: „Afară sunt peste 20 de grade Celsius, iar caloriferele sunt fierbinți”. Reacția Termo Ploiești

Spre deosebire de  Ploiești, în mai multe orașe din țară operatorii de termoficare  au anunțat închiderea oficială a sezonului rece.

- Publicitate -

Este și cazul  Capitalei, unde Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunţat că a sistat furnizarea căldurii la blocuri. Procedura se va realiza treptat, pe parcursul următoarelor 3 zile.

„Vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.

Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

- Publicitate -

Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de afurniza căldură pe timpul nopții, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare”, este mesajul companiei Termoenegetica postat pe pagina oficială de Facebook.

La Ploiești sezonul rece nu s-a încheiat

Contactat de  Observatorul Prahovean, directorul general al Termo Ploiești, Bogdan Becheanu, a declarat că sistemul funcționează la parametri minimi, având în vedere temperaturile exterioare.

- Publicitate -

”Încă nu am luat decizia închiderii sezonului rece pentru că locuințele, mai ales cele poziționate pe partea de nord a blocurilor, nu au acumulat suficientă căldură încât să fie o temperatura interioară confortabilă și pe timpul nopții. În plus, nu putem sista, cel puțin deocamdată, căldura în spitale, creșe sau grădinițe. Locatarii pot decide închiderea robinetului de la subsolul blocului astfel încât aceștia să nu mai beneficieze de căldură. Noi oferim și suport tehnic celor care ne solicită sprijinul în efectuarea acestei proceduri care nu este deloc una complicată”, a declarat Becheanu.

Ce spune legea

Potrivit Articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00“.

- Publicitate -

Prognoza meteo

La Ploiești, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, mai ales luni, 1 aprilie, când temperatura maximă va atinge la prânz 29 de grade. Chiar dacă de marți se mai răcește, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar minima va oscila între 7 și 11 grade.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

4 COMENTARII

 1. La București nu este primar MAFIOT ca la noi ,apropo de dispozitivele din punctul termic care la 13.5 grade Oprea caldura au fost scoase intenționat altfel dc nu funcționează eu am vorbit cu administrația și sa rezolvat au oprit caldura.

 2. +Este asa greu sa opreacă căldura și sa o repornească în caz ca va fi iar frig? Nu înțeleg, au fost ani când aveam căldură doar noaptea sau cum era nevoie in funcție de temperatura de afara

 3. Aberatii de Director.Sub un fals pretext,jecmaneste locuitorii arondati sistemului de termoficare.
  Scolile si gradinitele nu au cursuri noaptea,iar spitalele au propriile grupuri de termie ce sunt racordate la sistemul Termoficarii Ploiesti,deci pot administra singure daca vor sau nu si cat (caldura). Mai corect ar fi de zis ca ,atata timp cat Termoficarea are subventia Primariei,banii pe vanzare ,oricum intra in buzunarul societatii.
  Nu stiu de cine o fi sustinut acest Director,dar este.Altfel cum poate explica ca acele contracte incheiate cu Asociatiile de locatari sunt in mod cert incalcate ,nerespectand parametrii contractuali. Apropo,daca ne uitam la valorile meteo pe site,vedem clar ca media este depasita nu pe 3 seri consecutive ,ci pe 4,urmand si altele.
  Dar de ,Primaria,RASP,Protectia Consumatorului sunt nule si nu au cuvant de spus. Dar vina nu este a lor,ci a locatarilor care macane la colturi si au Reprezentanti doar pentru incasare intretinere si plata facturilor.
  Bine ca stau la casa.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...

SGU a început operațiunea de demolare a garajelor ilegale din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Angajații SGU Ploiești demolează astăzi mai multe garaje construite...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...

De ce e importantă conducerea defensivă într-un trafic agresiv? Sfaturile expertului Silviu Toma [VIDEO]

Silviu Toma face o analiză pertinentă a stilului de condus al românilor.
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Accident în Ploiești. Un șofer de 27 de ani a ajuns la spital

Un accident rutier s-a produs, miercuri seară, la intersecția...

Imagini spectaculoase cu cel mai nou bloc din centrul Ploieștiului

Apartamentele imobilului Bucegi 12 din centrul Ploieștiului încep să...
- Publicitate -