Angajaţii Hale şi Pieţe obligaţi să muncească pentru o firmă privată

0

SC Bivasim Construct SRL fericita câștigătoare prin încredințare directă a reconstrucției pieței din Malu Roșu mistuită de flăcări în noaptea de 2 spre 3 mai. Valoarea lucrării: aproximativ 200.000 lei – conform oficialilor Hale și Piețe, sumă care garantăm că va crește semnificativ ca urmare a ”lucrărilor ascunse”. Interesant este că deși au trecut  mai mult de două luni și jumătate de la incendiu, constructorul nu a mișcat nimic în sensul reabilitării pieței, comercianții din fiind obligați să vândă într-un spațiu total inadecvat.
Conform comercianților din piața improvizată extrem de tensionați ca urmare a faptului că sunt obligați să-și comercializeze marfa în condiții aproape inumane, de la data incediului și până ieri nu s-a întâmplat nimic în sensul refacerii acesteia. Aceasta deși pe un panou lipit pe un cadru de lemn rămas în picioare oamenii sunt informați că acolo se află un ”șantier în lucru” care a început pe 15.05.2013 și ar trebui să se finalizeze pe 16.09.2013. Ieri, conform celor care ne-au contactat, prin piață ”au început să sape” câțiva angajați ai pieței, și în niciun caz ai firmei Bivasim Construct. Situația s-a repetat și în această dimineață când sesizați de comercianți am mers la fața locului unde am găsit trei angajați ai Hale și Piețe care săpau la baza unui stâlp. Întrebați ce lucrează acolo și de ce nu sunt angajați de la Bivasim care să facă această muncă, salariații au săltat din umeri și ne-au replicat că ”șefu’ ne-a dat ordin ca până la prânz să facem gropi în jurul la toți stâlpii că vine cineva de la firmă să verifice structura de rezistență a lor”.
Cu alte cuvinte angajații Hale și Piețe sunt obligați de șefi să muncească în locul angajaților firmei care va încasa de la societate contravaloarea lucrării. Am încercat să-l contactăm atât pe șeful pieței, cât și pe directorul Hale și Piețe, Emanuel Ilie pentru a le solicita puncte de vedere însă cei doi nu au fost de găsit. Somăm atât conducerea Hale și Piețe cât și membrii AGA și executivul primăriei Ploiești să ne comunice care sunt măsurile care au fost luate în acest caz. Vom reveni cu detalii.

Update:
”În contract nu s-a prevăzut această lucrare” – reacția Hale și Piețe
După încercări repetate am reușit să obținem un punct de vedere al directorului general al SC Hale și Piețe SA, Emanuel Ilie:
”Erau angajați care săpau în jurul la doi stâlpi pentru verificarea fundației stâlpilor. În contractul pe care îl are Bivasim nu s-a prevăzut efectuarea acestei lucrări. Dacă li se par ok, vor continua construcția, dacă nu, vom face o notă de suplimentare a lucrărilor iar constructorul se va ocupa și de structura de rezistență”.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău