- Publicitate -

Am fost pe șantierul A 7, Ploiești-Buzău, să văd cum lucrează singurul constructor de autostrăzi din Prahova [FOTO-VIDEO]

Data:

Distribuie articolul:

După ce aproape 30 de ani România a suferit la capitolul construcției de autostrăzi, infuzia de fonduri europene din ultimii ani a obligat practic autoritățile noastre să urnească proiecte majore de infrastructură rutieră.

- Publicitate -

Printre acestea se numără și proiectul autostrăzii A7, denumită și Autostrada Moldovei, care pleacă din Ploiești și ar trebui să ajungă în câțiva ani până dincolo de Suceava, la vama Siret.

Lucrările la tronsonul Ploiești-Buzău (63 km) au început anul trecut și ar trebui finalizate în 2024 (porțiunea Ploiești-Pietroasele), respectiv 2025 (Pietroasele-Buzău).

Cum Coni este singurul constructor din Prahova implicat în proiectul autostrăzii A 7 Ploiești-Buzău, am fost pe șantier să văd cum se lucrează.

- Publicitate -

Este vorba de un sector de aproximativ 10 km (Mizil – Stâlpu) din cei 28 de km licitați și câștigați în asociere cu compania Trace din Bulgaria.

Am ajuns pe șantier într-o zi de miercuri, în jurul orei 9, după ce toată noaptea a plouat torențial. Aveam să aflu ulterior că ploaia este unul dintre principalii „inamici” ai constructorilor de autostrăzi pentru că randamentul utilajelor scade semnificativ din cauza solului îmbibat cu apă, mai ales în această fază a șantierului.

Spre surprinderea mea, pe șantierul A7 unde lucrează Coni era forfotă mare. Numeroase camioane aduceau agregatele minerale esențiale pentru o autostradă și simultan se efectuau diverse lucrări.

- Publicitate -

Astfel, am putut observa cum mai multe echipe de muncitori lucrau la construcția podurilor de pe traseu, dar și excavatoarele cu cupe speciale săpau șanțurile pentru colectarea apelor pluviale, care urmau să fie apoi betonate.

În plus, numeroase utilaje de mare tonaj, în special cilindru compactor, lucrau la fundația viitoarei autostrăzi.

Sincer, nu credeam că se poate întâmpla și la noi ceea ce văzusem până atunci doar în documentarele difuzate de Discovery.

- Publicitate -

Mai mult, aveam să aflu de la reprezentantul constructorului care ne-a însoțit pe șantier că se folosesc tehnologii de ultimă generație, care contribuie semnificativ la respectarea termenului de predare a acestui sector de autostradă.

De exemplu, pe numeroase utilaje au fost instalate softuri care conțin hărți 3D, de mare precizie, astfel încât erorile generate de factorul uman să fie eliminate.

Șantierul în grafic, deși timpul în care constructorul a putut să lucreze efectiv a fost mult mai scurt, în special din cauza condițiilor meteo.

- Publicitate -

”Știu că pare greu de crezut, dar iarna trecută ne-am confruntat cu zăpadă viscolită, apoi când s-a dezghețat solul au venit ploile și am ținut-o tot așa. Evident că nu ne putem împotrivi naturii, însă în perioada în care am putut intra cu utilajele în teren am recuperat timpul pierdut din motive neimputabile nouă” susțin reprezentanții constructorului.

În plus, compania Coni a fost nevoită să aștepte câteva luni bune închiderea unor site-uri arheologice descoperite pe traseul viitoarei autostrăzi.

În cele câteva ore petrecute pe șantierul A 7 am descoperit o lume nouă, formată din  oameni muncitori, care își respectau profesia.

- Publicitate -

Cel puțin în cazul meu, imaginile de mai jos m-au făcut să uit imaginea ”clasică” a unui Dorel sprijinit în lopată și combinând o țigară cu o bere la pet în timp ce strigă colegului de șantier ”las-o, bă! că merge și așa…”

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

2 COMENTARII

  1. O sa avem in sfârșit ceva porțiuni de autostrăzi, dar centura Ploiestiului care sa facă legătura cu autostrăzile nu exista deloc, nici măcar in proiecte. Suntem ditamai județul și facem sensuri giratorii din pet-URI. A început frumos cu sens giratoriu suspendat, dar au obosit. Orașul Ploiesti este un oras blocat la propriu. Pentru ce plătim taxe și impozite? Peste tot vezi ca se construiesc se sensuri giratorii suspendate, se lărgesc centurile orașelor, se fac legăturile la autostrăzi…… numai noi suntem in epoca de piatra! In loc sa se construiască, se fura stâlpi de iluminat public și nimeni nu face nimic. Toată cearta asta intre partide ma scârbește. Își bat joc de noi, cei care i-am votat. Se cearta, ei o duc bine pentru ca nu stau in oras sa aștepte apa calda. Noi pierdem și așteptăm 4 ani ca sa se schimbe ceva și nu se schimba nimic!

  2. Vad ca nimeni nu spune nimic de lotul de la A3 legătura cu A7 unde efectiv se doarme si sa propriu si la figurat . O sa le mai ia 5 ani ca sa termine 2-3km De autostrada

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...

Vremea se răcește în România și vin ploile. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile scad și vin ploile, anunță meteorologii, potrivit prognozei actualizate...

Transporturi agabaritice pe ruta Negoiești – Curtea de Argeș

Vehiculele de mare tonaj transportă grinzi.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Andreea Iordache, de la CS Petrolul Ploiești, a devenit vicecampioană europeană la Lupte pe Plajă

Andreea Iordache, luptătoarea de la CS Petrolul Ploiești, a...

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care vor putea fi vânați 1000 de urși în doi ani

Legea a fost contestată de numeroase ONG-uri de mediu

Vremea se răcește în România și vin ploile. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile scad și vin ploile, anunță meteorologii, potrivit prognozei actualizate...
- Publicitate -