- Publicitate -

Drama copiilor din Tătaru, care a emoționat o țară întreagă. Au primit zeci de încălțări, dar ei poartă tot papuci rupți, fără șosete

Data:

Distribuie articolul:

O întreagă comunitate s-a mobilizat pentru a le întinde o mână de ajutor frățiorilor din comuna Tătaru. Cinci copii care trăiesc în niște condiții mizere, cinci copii abandonați de o mamă care nu i-a mai vrut. Se muncește la reconstrucția căsuței modeste în care micuții trăiesc, alături de o bunică paralizată, tatăl lor și cei trei frați ai acestuia, unchii copiilor.

- Publicitate -

Am ajuns astăzi la Alin, Ionuț, Ana Maria și gemenii de 6 ani, Andrei și Eugen. În mijlocul curții, într-o betonieră se pregătea cimentul pentru tencuiala casei. Tatăl copiilor, doi frați ai acestuia și alți câțiva muncitori tencuiau cele trei încăperi ce parcă stăteau să pice.

Un pic, „fața casei” s-a mai schimbat de când a fost pus acoperiș. Nu mai plouă înăuntru acum”. ne spune Ion Drăghici, tatăl celor cinci frați. „Mi s-a pus în vedere de către Protecția Copilului să le asigur condiții, altfel mi-i ia statul. Nu vreau să-i dau”, își spune bărbatul of-ul. „Îi mai spală preoteasa din sat din când în când, le mai pune și ceva cald de mâncare în față”, adaugă Ion Drăghici.

În curtea „înecată”, parcă, în noroi, gemenii trăgeau de o trotinetă murdară. Fetița, Ana Maria, alerga și ea de colo-colo.

- Publicitate -

În picioare avea niște papuci de plastic plini de noroi. O întreb dacă nu îi este frig. Își trage nasul și îmi răspunde senin că „nu”. O întreb și ce a mâncat azi. Îmi zice că ciorbă. La fel, Eugen, unul dintre gemeni, în timp ce mușcă cu poftă dintr-o bucată de covrig.

Intru și în unica încăpere cât de cât funcțională a modestei locuințe. Mă năpădesc muștele, dar și peisajul de groază. O bunică paralizată care începe să plângă. Nu vrea la azil, vrea să moară în patul ei, zice cu lacrimi în ochi.

Niște cutii de pate deja stricate, câteva felii de pizza uscate,  haine aruncate pe jos și o canapeluță pe care dorm, lipiți unul de altul, cei cinci frați. Dar…măcar în cămăruța aceea în care miroase a boală și suferință e cald. O sobă reparată de oameni cu suflet îi apară de frig.

- Publicitate -

Citește și: Cinci frățiori din comuna Tătaru, îngropați în foamete și sărăcie. „Mami nu ne-a vrut niciodată, de aia a plecat!”

Stăm de vorbă și cu Ionuț Popa, primarul comunei Tătaru. Ne spune și ne și arată că la Căminul Cultural s-au strâns deja alimente neperisabile, zeci de saci cu haine, încălțăminte, lenjerii de pat, pături, chiar canapele și o mașină de spălat.

Au sunat într-una telefoanele la Primărie”, ne mărturisește asistentul social Gabriel Ciocârlan. „Au venit zeci de oameni să îi vadă pe copii și să le aducă fiecare ce a putut. Dar nu au unde să le țină. Ei abia încap în cămăruța aceea insalubră, unde stau toți înghesuiți fiindcă acolo au sobă și canapeaua aceea pe care să doarmă”, adaugă acesta.

- Publicitate -

Mă șochează o imagine care vorbește de la sine. În așa zisul hol al casei copiilor, câteva perechi de adidași murdare, pline de noroi. La Cămin, aranjate frumos pe trepte, zeci de perechi de încălțăminte, donate de oameni pentru frățiori.

Și dacă ar vrea să le poarte, nu ar avea cum, nu ar avea unde. Ar deveni una cu noroiul în cel mai scurt timp. Fiindcă totul e murdar în casa care trebuie reconstruită. Mai puțin sufletele nevinovate ale acestor frați.

Primarul Ionuț Popa ne vorbește despre stadiul lucrărilor. Mulțumește oamenilor cu suflet nobil care au trimis donații celor cinci frățiori.

- Publicitate -

 

 

 

Ionuț Popa supraveghează atent felul în care se muncește. Ne spune că cine vrea să ajute, în continuare, să recurgă la cei din Primărie. Pentru orice sumă cu destinația reconstrucția casei celor cinci frățiori se va face un contract de donație. „Totul va fi transparent, la vedere, justificat prin documente”.

Galerie FOTO

VIDEO Ce spune primarul comunei Tătaru despre drama copiilor care a emoționat o țară întreagă:

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

spot_img

Exclusiv

Marea Confruntare pentru Primăria Ploiești. Cum le poți adresa întrebări candidaților?

A doua dezbatere electorală pentru Primăria Ploiești, organizată de...

A început „Marea confruntare pentru Primăria Ploiești” – Dezbatere Electorală – LIVE

Observatorul Prahovean organizează, la această oră, prima ediția ”Marea confruntare pentru Primăria Ploiești”, o serie de patru dezbateri, la care au fost invitați candidații partidelor parlamentare și cei independenți la funcția de primar al Municipiului.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Groapă imensă de gunoi, lângă Ploiești și Parcul Bucov [VIDEO]

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

”Voi ajuta Petrolul să facă performanță!” Ce măsuri propune Bogdan Nica [VIDEO]

Invitat, miercuri seară, în emisiunea Observatorul Prahovean LIVE, ediție...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -