- Publicitate -

Un ploieștean încearcă să convingă primăria să ”mute” un bloc cu opt etaje proiectat lângă casa sa [VIDEO]

Data:

Pe ordinea de zi a Comisiei  Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Ploiești întrunită săptămâna trecută a figurat și un proiect privind construirea unui bloc cu opt etaje și a unui spațiu comercial, pe strada Traian, la nr 16. La ședință a participat și Gheorghe Nicolae, de profesie inginer chimist pensionar cu experiență în construcții (diriginte de șantier, coordonator la două investiții industriale de la faza de teren agricol la punerea în funcțiune), care deține o casă în imediata apropiere a viitorului șantier, la nr.18. Acesta solicită repoziționarea blocului astfel încât să nu fie afectat direct. El a avut curajul de a-și susține punctul de vedere și a reușit să amâne votul membrilor comisiei până la studierea petiției depusă la primărie cu mult timp în urmă. VIDEO la finalul textului.

- Publicitate -

Observatorul Prahovean continuă campania despre haosul imobiliar din Ploiești care a permis construirea de blocuri în zone liniștite, de case. Astăzi vă prezentăm povestea unui ploieștean, care locuiește la casă, pe strada Traian, unde va ”răsări” un bloc cu opt etaje.

Acesta nu se opune în totalitate proiectului imobiliar, ci doar repoziționării viitorului bloc astfel încât să aibă mai mult decât o oră și jumătate lumină naturală pe zi, în sezonul rece.

În urma demersurilor ploieșteanului, dezvoltatorul imobiliar a redus cu un etaj proiectul, blocul propus având acum 8 etaje față de 9 în proiectul inițial, iar membrii comisiei CTATU au amânat aprobarea proiectului.

- Publicitate -

După ce a aflat de proiectul imobiliar, Gheorghe Nicolae a sesizat Urbanismul Primăriei Ploiești, având următoarele observații:

”În planul PUG, strada Traian este prevăzută ca zonă cu case, deci documentația pentru PUZ-ul în discuție nu respectă prevederile din PUG.

Să considerăm că în cazul de față se dorește continuarea a ceea ce s-a început în perioada de tristă amintire a comunismului, dar nu ar fi normală alinierea clădirii de locuințe propuse cu blocul existent 10C (P+8)?

- Publicitate -

Citește și ”Nu vrem blocuri între case!” O petiție a locuitorilor de pe o stradă din cartierul Albert a amânat votul unui noi proiect imobiliar în Ploiești

Consider că prin această modificare de amplasare a construcțiilor s-ar realiza un echilibru și o armonie arhitecturală a zonei, o trecere normală și logică de la clădiri înalte prevăzute în zona Gh. Gr. Cantacuzino la zona de case de pe strada Traian.

Problema parcărilor în zonă nu poate fi adusă drept argument încât este dezastruoasă în cursul săptămânii din cauza numărului mare de autoturisme care parchează în apropierea sediului IPJ Prahova.

Nu am văzut în documentație prevăzută o zonă pentru amplasarea containerelor de colectare a deșeurilor și nici căi de acces sau trotuare în jurul construcțiilor propuse. Totodată, gradul de ocupare al terenului depășește cu mult limita prevăzută în zonă.

- Publicitate -

Mai precis, NU se respecta indicatorul de urbanism aprobat pentru zonă – CUT (nr. Coeficientul de utilizare al terenului, care este raportul dintre suprafața construită desfășurată a clădirii și suprafața terenului pe care este amplasată clădirea). Acesta este de 1,5 în prezent și se propune fără nicio justificare 3,9,”.

La această petiție, Primăria Ploiești i-a răspuns cu… datele de contact ale arhitectului care se ocupă de proiect!

Acesta i-a transmis că argumentul pentru modificarea PUZ-ului îl reprezintă faptul că pe teren se află o fundație?!

- Publicitate -

În ședința de joia trecută a CTUAT, Gheorghe Nicolae și-a susținut punctul de vedere, în urma demersului viceprimarul Ploieștiului, Daniel Nicodim, propunând amânarea votului asupra acestui proiect imobiliar pentru o mai bună documentare.

”Interesant este că s-a afirmat în deschiderea ședinței că reducerea înălțimii a fost realizată ca urmare a unor ,,discuții în particular’’. Eu am reclamat nerespectarea ART 31 din Regulamentul de urbanism pentru construcții învecinate, necorelări între memoriu și studii planuri din documentație și diferența enormă între CUT aprobat și cel propus” a declarat pentru Observatorul Prahovean Gheorghe Nicolae.

Dialogul dintre ploieștean și membrii comisiei este mai mult decât interesant și arată modul în care autoritatea locală apără mai degrabă interesele unui dezvoltator imobiliar decât un proprietar de casă unde va răsări un bloc cu opt etaje.

VIDEO

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

1 COMENTARIU

  1. Nea Gigi Nicolae , te lupți cu șpaga dezvoltatorului ! N-ai dumneata putere fizică , psihică și financiară să învingi CEA MAI CORUPTE WI INEFICIENTE ADMINISTRAWIE PLOIEWTEANE !

Comentariile sunt închise.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -