- Publicitate -

Cine este firma care repară DN 1 A, între Blejoi și Lipănești, într-un ritm care-i disperă pe șoferi: 4 km într-o lună și jumătate!

Încă de săptămâna trecută, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Prahova, DN 1A, mai ales între Ploiești și Vălenii de Munte, a devenit un calvar pentru șoferi. Motivul? O firmă repară tronsonul dintre Blejoi și Boldești Scăeni.

Luni, 24 octombrie, au început lucrările de reparație la DN 1A, la ieșire din Blejoi spre Boldești. De atunci, drumul respectiv, care era oricum foarte aglomerat, a devenit infernal.

Detalii aici: Scrisoare deschisă șefului de district CNAIR Blejoi, Bogdan Alecu și prefectului de Prahova, Virgil Nanu: Vă mai bateți mult joc de noi?!

Observatorul Prahovean a solicitat explicații conducerii CNAIR pentru ritmul lucrărilor care i-a disperat pe șoferi.

Așa am aflat că firma care a câștigat licitația pentru realizarea lucrărilor de „Întreținere periodică – covoare asfaltice” pe DN1A km 89+000 – km 93+000 (rețineți, sunt doar 4 km de drum!) este IBB HIB ROMÂNIA S.R.L.

Potrivit răspunsului primit de la CNAIR, de luni, 24 octombrie și până miercuri, 2 noiembrie, drumarii au reparat doar o porțiune de 900 de metri din cei 4 km contractați.

Citește și Imagini de pe ”șantierul groazei” DN 1 A, Blejoi-Boldești. Recensământul mașinilor, cireașa de pe coliva traficului rutier

Așa cum avea să recunoască și conducerea CNAIR Prahova, câștigătorul licitației a venit pe șantier cu o freză de asfalt lată de numai un metru.

Cum o bandă de circulație are 3 metri, e lesne de înțeles câte ”treceri” trebuie să facă utilajul pentru decopertarea ambelor benzi de circulație.

Și acum vine ”decisiva” pentru răbdarea șoferilor care tranzitează acest sector de drum: ”Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este data de 10.12.2022”.

Așadar, CNAIR a tocmit o firmă să repare 4 km de drum național foarte aglomerat pentru o lună și jumătate. Mai precis, din 24 octombrie, până pe 10 decembrie.

Asta înseamnă 47 de zile calendaristice, adică un ritm mediu de 85 de metri pe zi! Atenție, vorbim doar de decopertat și turnat un strat de asfalt, nu de construirea unui drum de la zero!

Pentru ”marea” asfaltare, firma respectivă va încasa de la CNAIR aproape două milioane de lei.

Cine este firma care repară DN 1A în Prahova

Firma IBB HIB ROMÂNIA S.R.L. a fost înființată în anul 2017, cu 17 angajați, realizând o cifră de afaceri de sub un milion de lei. În 2021, activitatea firmei a ”explodat”, ajungând la o cifră de afaceri de aproape 194 de milioane de lei și 659 de angajați. În comparație, anul 2020, aceeași companie avea doar 54 de angajați și o cifră de afaceri de șase ori mai mică.

Firma este deținută de  și administrată de IBB HOLDING GROUP SRL, ar administratori sunt  Crăciunescu Ion și Meșter Wagner Marius Vasile.

Pe site-ul companiei figurează la capitolul ”proiecte” și contractul cu CNAIR pentru drumurile naționale din Prahova: ” Lucrări de întreținere periodică – Covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri naționale din administrarea DRDP București, Lot SDN Ploiești, până în 2026”.

Un alt proiect derulat de firmă în Prahova este ”Proiectare și execuție, inclusiv servicii cadastrale și intabulare a coridorului de expropriere pentru obiectivul „Completare de 3 la 4 benzi de circulație, pentru obiectivul DN 1 km 95+100 – km 95+400 în localitatea Cornu”, termenul de finalizare fiind ianuarie 2023.

Anul trecut, IBB Holding a câștigat și contractul de lărgire la 4 benzi a unui sector al Centurii Rutiere de Sud a Municipiului București, cuprins între A1 si DN5.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Avarie la rețeaua de apă a municipiului Câmpina. Explicația Hidro Prahova

Municipiul Câmpina, al doilea ca mărime din județul Prahova, a rămas, joi seară, fără apă potabilă. Societatea care administrează sistemul de alimentare cu apă...

Minor de 16 ani, din Breaza, dispărut dintr-un centru de plasament. L-ați văzut? Sunați la 112

Un minor în vârstă de 16 ani din Centrul de Plasament Breaza a dispărut, joi seară, din incinta adăpostului. Potrivit IJP Prahova, lipsa acestuia...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Avarie la rețeaua de apă a municipiului Câmpina. Explicația Hidro Prahova

Municipiul Câmpina, al doilea ca mărime din județul Prahova, a rămas, joi seară, fără apă potabilă. Societatea care administrează sistemul de alimentare cu apă...

Minor de 16 ani, din Breaza, dispărut dintr-un centru de plasament. L-ați văzut? Sunați la 112

Un minor în vârstă de 16 ani din Centrul de Plasament Breaza a dispărut, joi seară, din incinta adăpostului. Potrivit IJP Prahova, lipsa acestuia...

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -