Observatorul Prahovean publică astăzi scrisoarea de mulțumire a unei cititoare pentru cadrele medicale din Maternitatea Ploiești cu care a interacționat în luna august, când a adus pe lume un copil.
Maria Popescu: Maternitatea Ploiești, experiența nașterii prin cezariană în august 2022
Scriu aceste rânduri pentru viitorii părinți și, în special, pentru prahovencele însărcinate care nu s-au decis cu privire la spitalul în care își vor aduce copilul pe lume. De asemenea, o fac și pentru că le sunt foarte recunoscătoare medicilor și întregului personal care s-a ocupat de mine și piticul meu.
În fiecare lună a sarcinii am citit și verificat opinii despre Maternitatea Ploiești pe rețelele sociale, inclusiv cele prezentate în cadrul grupului „Mamici prahovene”, pe Facebook, dar și pe diferite bloguri sau în ziarele locale. Și aceasta pentru că efortul financiar de a naște în privat era prea mare pentru bugetul nostru.
Citește și Primele apartamente care vor avea apă caldă în Ploiești. Două centrale termice au devenit funcționale
De asemenea, ginecologul meu, care este și morfologist, activează, în sectorul public, tot la Maternitatea Ploiești. Este vorba despre domnul doctor Tudor Tudoroiu, un adevărat profesionist, despre care citisem că este arogant, ca nu explică … Nicidecum! Relația de comunicare și atitudinea dumnealui au fost exact așa cum trebuie.
Concluzia în urma celor studiate despre secția SJU de obstetrică și ginecologie era complet dezamăgitoare și chiar înfricoșătoare, așa cum pare și acum, după ultimele experiențe prezentate în presă.
La acel moment, luasem în calcul și spitalele din București, însă teama că mi-s-ar putea „rupe apa” (pe românește!) și nu aș ajunge la timp m-a determinat, totuși, să îmi iau inima în dinți și să accept că voi naște, în Ploiești, la așa-zisa „maternitate a groazei”.
De fel, pățesc chestii neașteptate și așa s-a întâmplat și în ceea ce privește nașterea fiului meu. Așadar, am eliminat dopul gelatinos și am intrat în travaliu la ora 2.38 noaptea, cu 2 săptămâni mai devreme. Medicul meu era toată luna în concediu de odihnă, iar panica uriașă!
Citește și Scrisoarea de mulțumire a unei paciente operată la spitalul CFR Ploiești: ”Doamna Daniela Munteanu, o minune de medic. Blândă, caldă, empatică”
M-am prezentat împreună cu soțul la camera de gardă, cu măscuța pe chip, unde am fost preluată de două asistente foarte drăguțe, care au anunțat medicul pentru a mă consulta și decide ce urma să se întâmple mai departe. Concluzia acestuia a fost că travaliul era deja declanșat.
Astfel, ținând cont de situația medicală din trecut, medicul de gardă Ali Karaouni, împreună cu doctorul Mihai Ciorăscu, m-au operat și am născut, prin cezariană, într-o sală foarte modernă, un băiat cu indice Apgar 10, obținut în urma evaluării doamnei doctor neonatolog Liliana Popa.
Precizez că nu am simțit nimic, anestezia a fost realizată de doamna doctor Paula Fotescu, care mi-a oferit super mare încredere că totul o să fie bine și chiar a fost! În timpul procedurii, m-au susținut moral toți cei prezenți în sala de operație și tot aceștia m-au anunțat că plânsetul care s-a auzit, la un moment dat, era cel al copilului meu.
Mi-au spus acest lucru în contextul în care eu nu am experimentat acea senzație de scoatere a micuțului, despre care fusesem, inițial, avertizată. Nu am simțit nici măcar că „se umblă prin mine”. Tot timpul mi s-a transmis siguranța că vom fi bine și eu și copilul meu. De aceea, le mulțumesc din suflet și pe această cale!
Imediat după cezariană, am întâlnit la ATI asistente și infirmiere tot timpul concentrate pe îmbunătățirea stării noastre de sănătate, ale tuturor pacientelor din respectivul salon. Acesta arăta foarte bine, de asemenea.
Doamnele ne verificau și întrebau constant cum ne simțim, fiind pregătite cu calmante și toate cele necesare. Am avut impresia că trăiesc live scene din cadrul acelor seriale cu medici extrem de apreciate pe Netflix. Serios! Erau și foarte chic, având un limbaj elevat, pe care l-am apreciat.
Am stat aproximativ o săptămână în spital, la etajul 5, care este complet renovat, unde mi-a fost aplicat și mie și bebelușului un tratament preventiv, eliminând anumite riscuri privind sănătatea noastră.
La etajul 6, care era și acesta renovat, am cunoscut niște doamne minunate care m-au învățat să alăptez, coordonate de minunata doamnă doctor neonatolog Liliana Popa. Și doamna doctor Erhan, tot neonatolog, mi-a oferit informații prețioase legate de îngrijirea copilului. Deci nici vorbă de încrâncenare, neprofesionalism sau lipsă de comunicare pe secția de Neonatologie.
Vreau să menționez aici pe doamnele asistente și infirmiere Violeta Ancuta, Cleo Stoichiciu, Mihaela Olteanu, Daniela Ștefănescu, Elena Mirzea, Olimpiada Elena Pavel, Mădălina Ioniță și să le mulțumesc, totodată, și tuturor celor cărora nu le-am reținut numele, dar ne-au fost alături și au făcut ca experiența nașterii prin cezariană să fie una specială și memorabilă într-un sens pozitiv, chiar frumos! Le voi fi mereu recunoscătoare!
Nu am dat niciun singur leuț în stânga sau în dreapta, singurul meu reproș este legat de faptul că paza nu intervine în exterior, acolo unde sunt vizitate mămicile de către aparținătorii care lasă coji de semințe, sticle și alte resturi de acest gen. Păcat! Cred că și atunci când clădirea maternității va fi complet renovată, problema aceasta va persista. Nu de alta, dar aceasta există în toate parcurile din Ploiești…