- Publicitate -

Elisabeta Milea, profesoara care îi aduce pe elevi aproape de muzică: “Ansamblul vocal-instrumental Celesta s-a născut în cadrul orei de religie”

Elisabeta Milea este profesor de religie la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” din Câmpina. În 2018 a fondat grupul vocal-instrumental Celesta, grup care bucură sufletele oamenilor. Iubește literatura, cinematografia rusă, muzica, pedagogia și să coloreze.

Grupul de artiști numără în prezent peste 35 de elevi, susținuți de profesori și directorul colegiului. În cadrul interviului puteți viziona un material video cu grupul vocal-instrumental Celesta.

Elisabeta, prezintă-te în câteva cuvinte.

“Elisabeta Milea sunt eu, profesor la Colegiul Național «Nicolae Grigorescu», municipiul Câmpina. Pasiunile care mă definesc sunt: literatura și cinematografia rusă, muzica, pedagogia, iar dintre toate acestea, cel mai mult îmi place să colorez.”

Care este povestea începuturilor tale de profesor?

”Începuturile carierei de pedagog coincid cu adolescența unei tinere de 19 ani, care, în entuziasmul studentului de an II, acceptă un post de profesor suplinitor la un liceu bucureștean.

Au urmat zile și semestre cu elevi aproape de vârsta mea, care au învățat să scandeze poezia latină, să decline excepțiile substantivului, conjungându-ne astfel destinele și câștigând prietenie, respect și demnitate.”

Cum a luat naștere grupul vocal-instrumental Celesta?

”Ansamblul vocal-instrumental Celesta s-a născut voluntar în cadrul orei de religie. Zece tineri curajoși și frumos cântători au reprezentat punctul de plecare al vocilor cerești, pentru că de aici ne-am luat și numele.

Cu aceștia am colindat bolnavii internați în Spitalul de Psihiatrie Voila, copiii Școlii Sanatoriale Voila și i-am prezentat liceului în prima noastră serbare de Crăciun. Au urmat ani și generații. Sunt celești-boboci și celești-absolvenți râvnitori, gălăgioși, calzi, empatici și mereu dornici de cântare.”

La ce merită să se gândească oamenii atunci când aud numele Celesta?

” A dărui – este esența grupului. Celesta manageriază talentul, colorează timpul liber, cântă viața, adună familia, îmbrățișează semenii, promovează exersarea pasiunilor și merită eforturi.”

Câți membri are grupul vocal-instrumental Celesta și cum au ajuns acești mici artiști în proiect?

“În prezent Celesta numără 35 de elevi susținuți puternic de profesorii și de colegii lor, sfătuiți și ocrotiți de doamna directoare, profesor Stan Roxana, manageriați și însoțiți pretutindeni de doamna profesoară Dana Ștefan, iubiți și răsfățați de coordonatorul și prietena lor. În Celesta se ajunge la început de an școlar prin selecții organizate, dar și prin copiii înșiși, care fac recomandări sau își racolează direct colegii.”

Care sunt trei cele mai importante momente pe care le-a avut grupul?

”Cel mai important moment al grupului este cel alături de Cristi Minculescu pe scena Festivalului Toamnei, o clipă plină de recunoștință și emoție. Intră în top Centenarul școlii și toate concertele de colinde organizate an de an”.

Care este principalul mesaj pe care grupul Celesta dorește să-l transmită prin muzică?

”Acești copii sunt imaginea adolescentului curajos și trăitor: acceptă orice cauză nobilă, nu au prejudecăți, sunt plini de empatie, de avânt, de dragoste și de frumos. Sunt manageri ai harului pe care îl dăruiesc din preaplinul inimii lor. Mesajul lor este mesajul vieții!”

Cum ar arăta viața ta fără muzică?

”Viața fără muzică nu intră în sfera imaginației mele. Muzica este un alter ego: zâmbet, curaj, atitudine, dăruire; muzica este Celesta.”

Ce anume te determină să continui proiectul Celesta și care sunt următoarele proiecte pe care le pregătiți pentru public?

”Atunci când primesc notificare pe grupul de WhatsApp, știu că Celesta nu se va opri. Sutele de mesaje, care dovedesc existența FAMILIEI CELESTA, înseamnă că am descoperit izvorul veșniciei. Nu prea știm dinainte ce proiecte avem, pentru că proiectele sunt cele care ne ofertează, ne surprind și ne încununează.”

O zi fără Celesta este…?

”Nu este! Celesta se reunește zilnic; dacă nu fizic, are grijă telefonul să ne amintească prin verva și zgomotul de fond al mesajelor. Sunt mesaje imediate, dar sunt și bucăți de suflet și trăire intensă.”

La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

”Mesajul meu pentru cititorii ziarului este mesajul ansamblului vocal-instrumental Celesta: cântați-vă viața! În acorduri de chitară sau în intimitatea casei, pe ritmuri de folclor sau rock, cu acuratețe în execuție sau fredonând liber și dezinvolt, la concerte abia așteptate sau în căști..muzica este taumaturgă!”

Grupul vocal-instrumental Celesta

Citește și: Maria Bădicioiu, eleva care își înfruntă emoțiile prin scris: “Când scriu simt că mă descarc de toate emoțiile negative

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

[ays_poll id=84]

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Un prahovean de doar 14 ani, două medalii de aur la Concursul Țărilor Central -Europene pentru Juniori la înot

Un câmpinean în vârstă de doar 14 ani, medaliat cu aur la Praga, la Concursul Țărilor Central-Europene la înot. Darius Coman, elev în clasa...

Posturi vacante în spitale, școli și primării din Prahova. Lista locurilor de muncă scoase la concurs

Mai multe posturi vacante au fost scoase la concurs în Prahova, de spitale și de școli, dar și de instituții publice din județ. Pe...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Boboteaza și Sf. Ion ar putea deveni sărbători legale. Românii vor avea 17 zile libere în 2023

Proiectul de lege care stabilește ca alte două zile să fie declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, a fost adoptat...

Imagini cu autoutilitara care arde ca o torță pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat [VIDEO]

Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină miercuri dimineață la Bucov pentru stingerea unei autoutilitare care a luat foc în mers. La momentul izbucnirii incendiului,...

Acțiune rutieră miercuri dimineață pe DN1, în Prahova, pentru depistarea șoferilor beți

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat miercuri dimineață o acțiune rutieră pe DN1, în zona Băicoi, pentru depistarea șoferilor care s-au urcat băuți la...

O autoutilitară încărcată cu carne a luat foc pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat

Traficul rutier pe DN 1B, sensul de mers Buzău - Ploiești, este blocat la Bucov după ce o autoutilitară încărcată cu carne a luat...

„Totul despre sexul protejat”, un proiect demarat la Măneciu, de care tinerii din ziua de astăzi au mare nevoie

O mână de oameni inimoși, adunați sub titulatura „Asociația Parteneri pentru Comunitate”, vine în sprijinul tinerilor prin abordarea unui subiect „tabu”: sexul protejat În luna...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -