- Publicitate -

”Secretul” Mariei Dornea pentru 10 pe linie la gimnaziu și la evaluarea națională: “M-au ambiționat notele fratelui meu mai mare”

Dacă la alți elevi de 10 la evaluarea națională sau la BAC am avut nevoie de răspunsurile lor sau de părerea profesorilor despre ei pentru a putea scrie un articol, la Maria e altfel. E altfel pentru că o știu din clasa 0, fiind colega fetei mele, un copil pe care l-am avut la suflet de mic.

“Sunt mândră de rezultatele ei școlare, dar mai mândră sunt de felul ei de a fi”, a fost răspunsul mamei Mariei atunci când am felicitat-o pentru rezultatele obținute. Și nu sunt doar niște vorbe în vânt, ci reflectă esența întregului articol.

Pe Maria o știu de mică, din clasa 0. O fetiță dulce, cu ochi mari și albaștri, cuminte și atentă, zâmbitoare și respectuoasă. Și s-a prezentat cu toate aceste calități și la festivitatea de final de clasa a VIII-a.

Silitoare a fost mereu, însă din clasa a V-a a devenit mult mai muncitoare și mai conștiincioasă. “La începutul clasei a V-a am încercat să fac o impresie bună noilor profesori și de aceea m-am apucat serios de învățat, iar pentru că sunt o persoană ambițioasă și competitivă, am făcut tot posibilul să îmi mențin mediile cât mai ridicate. Ulterior, mi-am dat seama de faptul că nu am făcut acest lucru pentru a mulțumi pe altcineva și am realizat că acesta este felul meu de a fi”.

Dar nu a fost numai asta. Fratele Mariei, mai mare cu câțiva ani decât ea, a fost și este un elev sclipitor.

Maria susține că, faptul că “avea numai note de zece, a fost o motivație în plus pentru mine să învăț din ce în ce mai mult, deoarece îmi doream să am doar note bune”.

Părerea profesorilor despre Maria o știu de la ședințele cu părinții și nu numai: „Maria… Maria e un copil excepțional. Maria are 10, 10, 10… Maria nu are absențe. Singurii copii din clasă care și-au făcut proiectul și temele au fost Maria și…. La ore sunt mereu atenți Maria și…”, cam asta spuneau profesorii când era vorba despre ea.

Părerile copiilor pot fi împărțite, evident. Însă e genul de copil silitor căruia nu prea ai cum să-i găsești defecte, oricât ai căuta. E copilul care învață foarte mult, însă nu e tocilar; care e serios, dar știe să se și prostească alături de ceilalți colegi; care se îmbracă decent, dar nu demodat; care se împarte cumva între școală și adolescență, jumi-juma. Și le împacă pe ambele cu brio!

Maria ar vrea să dea la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, la profilul științele naturii, iar pe mai departe nu este încă hotărâtă ce anume ar vrea să facă, dar i-ar plăcea să lucreze în domeniul psihologiei.

În ceea ce privește profesorii de la școală, Maria mi-a spus că: “Mi-au plăcut toți profesorii cu care am colaborat pe parcursul pregătirii pentru examen, dar pentru mine a contat foarte mult sprijinul doamnei profesor de limba română. Sfatul care mi-a rămas în minte este acela că trebuie să mă concentrez și să dau tot ce am mai bun în acele două ore de examen și că nu trebuie să văd lucrurile mai complicate decât sunt”.

“Am învățat din respect pentru școală și profesori, pentru că familia mea m-a îndrumat mereu să fiu un om cu bun simț și respect pentru oamenii din jurul meu”, adaugă Maria.

În ceea ce privește examenul, a fost pentru ea o experiență nouă, care a arătat rezultatele muncii ei. Emoțiile nu au lipsit însă: „Au fost uriașe până în momentul în care am văzut subiectele. Atunci nu m-am mai putut gândi la nimic altceva în afară de ceea ce am de făcut. Totuși,emoțiile au reapărut înainte de afișarea rezultatelor. Subiectele mi s-au părut destul de ușoare, în special la limba română”.

Felicitări, Maria! Și acest lucru nu pentru că ai terminat anii de gimnaziu cu nota 10, ca șefă de promoție… Felicitări pentru ceea ce ești, un om bun cu sufletul frumos!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ana Rotărescu, media 10 la Bacalaureat. Munca din spatele performanței – Podcast Generația lui John – LIVE

Ana Rotărescu, unul dintre cei 15 elevi de nota 10 la Bacalaureat vorbește în studioul Podcast Generația lui John despre munca din spatele performanței...

Inflația a depășit 10%, iar BNR anunță că indicele va continua să crească

Banca Națională anunță că punctul culminant al majorărilor nu a fost încă atins, iar inflația va trece de 11,2% procente. De vină pentru inflația mare...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Un șofer implicat într-un accident în Ploiești s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins beat la volan

Accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, s-a produs pe strada Democrației din Ploiești. Conducătorul autoturismului implicat în evenimentul rutier s-a ales cu dosar penal...

Performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Ștefan Cătălin Savu și Alexandru Dumitru, ambii de la Colegiul Național IL Caragiale Ploiești, medalie de...

Elevii români au reușit o nouă performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Doi dintre ei, Ștefan Cătălin Savu și Alexandru Dumitru, au...

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...

Accident grav pe DN2, în Buzău. O autoutilitară a acroșat o căruță

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă dimineață, pe DN 2C Slobozia-Buzău, la ieșire din localitatea Padina, județul Buzău, după ce o autoutilitară a acroșat un...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -