Anunț șoc! RATP Ploiești se transformă în Transurbanitas Expres

0
RATP Ploiesti se transforma in societate

RATP Ploiesti se transforma in societateLa un an de la preluarea mandatului de către noul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, conducerea RATP Ploiești propune transformarea Regiei în societate comercială. Cel puțin asta prevede un proiect care va fi în atenția aleșilor locali la ședința de Consiliu din această săptămână.

Proiectul de hotărâre vizează reorganizarea Regiei, prin înființarea societății comerciale Transurbanitas Expres, care va avea același sediu social de pe strada Găgeni, nr. 88. Capitalul social subscris și vărsat de acționar, respectiv municipiul Ploiești, prin Consiliul Local, ar urma să fie de 120.000 de lei, divizat în 12.000 de acțiuni nominative, cu o valoare nominală de 10 lei/acțiune. Patrimoniul propriu al Regiei, în cuantum de 3.479.174 lei, va fi preluat de noua societate. Cât despre personal, proiectul prevede preluarea acestuia în totalitate. Același proiect prevede numirea a cinci noi reprezentanți ai municipiului Ploiești în Adunarea Generală a Acționarilor. În plus, societatea va avea alți cinci noi membri ai Consiliului de Administrație. Între noua societate și municipiul Ploiești ar urma să fie semnat un contract de mandat. Cei cinci mandatari ai municipiului Ploiești vor avea un salariu brut de 600 de lei / ședință, cu mențiunea că nu vor fi mai mult de patru întâlniri pe an. Contractul de mandat prevede și obligațiile mandatarilor. Iată ce nu pot face mandatarii fără un mandat special:

 

  1. OBLIGAŢIILE MANDATARILOR

ART. 5                                   

 

În perioada în care capitalul societăţii comerciale este integral sau parţial al municipiului, mandatarii îndeplinesc alături de ceilalţi reprezentanţi obligaţiile adunării generale a acţionarilor, stabilite prin legislaţia în vigoare şi actul constitutiv al societăţii, cu excepţia celor de mai jos, pe care mandatarul le va îndeplini numai pe baza unui mandat special din partea mandantului, în cazul:

  1. înstrăinării acţiunilor, părţilor sociale sau a activelor;
  2. schimbării formei juridice a societăţii comerciale;
  3. aprobării  bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii comerciale;
  4. contractării de împrumuturi;
  5. schimbarea obiectului de activitate;
  6. fuziunea şi divizarea;
  7. dizolvarea şi lichidarea ei.

 

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău