- Publicitate -

Primăria Ploiești m-a convins să mă mut în cartierul săracilor, Dallas. Deși oamenii trăiesc într-o mizerie cruntă, autoritățile spun că nu le lipsește nimic

La sfârșitul lunii mai, Observatorul Prahovean aducea în atenția publicului, dar și a autorităților, condițiile grele în care trăiesc zeci de familii la marginea Ploieștiului. Pe câmpul din apropierea Gării de Vest, în ultimii ani au răsărit mai multe cocioabe cărora oamenii săraci, dar muncitori, le spun „acasă”.

Fără electricitate, apă sau alte utilități necesare unui trai decent, în cartierul Dallas din Ploiești se nasc copii, își trăiesc bătrânețile ploieșteni care și-au pierdut casele și tot de aici, zilnic, pleacă să muncească zeci de persoane care, din diverse motive și-au pierdut locuințele, însă nu și speranțele.

Citește mai multe detalii aici: Dallas, cartierul din Ploiești unde zeci de oameni, inclusiv copii, trăiesc într-o mizerie de nedescris. Primăria îi amenință cu evacuarea FOTO

De parcă traiul de zi cu zi nu era suficient de greu, oamenii din Dallas au fost somați de Primăria Ploiești să evacueze zona, fără a primi însă o alternativă, precum locuințele sociale.

Persoanele respective însă nici nu visează la astfel de locuințe, ci vor doar un teren pe care să-și mute cocioabele improvizate.

Situația este și mai disperată pentru că termenul de 15 iunie, data la care ar fi trebuit să elibereze terenul din apropierea Gării de Vest, a fost deja depășit.

Cu întârziere a venit și răspunsul din Primăriei Ploiești (datat 17 iunie), în urma solicitării transmisă odată cu publicarea articolului, în care așteptam soluții concrete la problemele prezentate.

Din documentul oficial am aflat că ploieștenii din Dallas și copiii acestora sunt consiliați permanent de mediatori sanitari, că au acte valabile, că primesc ajutor de încălzire, mâncare prin diverse sponsorizări, iar în perioada sărbătorilor creștine, acestora nu le-ar lipsi, cu alte cuvinte, nimic. Niciun cuvânt însă despre evacuarea acestora sau vreo soluție locativă.

Redăm răspunsul Primăriei Ploiești:

 • Atât copiii, cât și familiile acestora, sunt în atenția Serviciului Protecția Copilului și Familiei (S.P.C.F) și compartimentul Mediatori Sanitari din cadrul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare, prin monitorizare permanentă.
 • Prin intermediul mediatorilor sanitari, permanent sunt consiliați și sprijiniți în vederea înscrierii copiilor la medicul de familie, gravidele sunt monitorizate și sunt obținute certificate de naștere pentru nou născuți etc.
 • Familiile au fost consiliate și sprijinite în vederea întocmirii documentației pentru obținerea de prestații și servicii sociale (VMG, ASF, cantină socială, locuințe sociale, ajutor pentru încălzirea locuințelor)
 • În sezonul rece, la solicitarea acestora, au beneficiat de ajutoare de încălzire, constând în sume de bani pentru achiziționarea de lemne de foc.
 • Familiile au fost consiliate și copiii acestora înscriși la unitățile de învățământ de masă din proximitate. Totodată o parte din copiii care au nevoie de suport educațional suplimentar, beneficiază de serviciile oferite de Centrul de Zi pentru Copii Preșcolari și centrele de zi (Casa Alexandra și Casa Cristina) din cadrul ONG Concordia, pe baza planurilor de servicii aprobate prin dispoziția primarului Municipiului Ploiești.
 • S-au întocmit anchete în vederea includerii în grupul țintă pentru a beneficia de sprijin în sume de bani și materiale pentru prevenirea riscului de abandon școlar în cadrul proiectelor derulate prin finanțare din fonduri structurale.
 • În perioada sărbătorilor de Paște și Crăciun personalul din cadrul S.P.C.F a dus pachete cu dulciuri pentru copii, obținute cu ajutorul diferiților sponsori (Supermarket La Coco, Tymbark România etc) alimente și îmbrăcăminte în colaborare cu Armata Salvării.
 • Pe perioada pandemiei COVID 19 au fost distribuite, cu sprijinul diferiților sponsori, produse alimentare și materiale de igienă.
 • Pe perioada campaniilor de distribuire a ajutoarelor în cadrul POAD 2014-2022 au beneficiat de pachete cu alimente și materiale de igienă.
 • Începând cu luna aprilie 2022, pe baza protocolului de colaborare cu MRS Residence sunt distribuite 100 de meniuri de post (masă caldă: supă și felul principal) în fiecare săptămânână, miercuri și vineri.
 • Au fost consiliați în vederea facilitării obținerii unui loc de muncă, dar au refuzat din cauza cumulului de amenzi, deoarece acestea ar fi fost recuperate din venitul realizat”.

Solicităm, din nou,  Primăriei Ploiești informații concrete legate de evacuarea cartierului Dallas: când va avea loc, ce urmează să fie construit pe terenul respectiv, când vor demara lucrările și unde vor fi relocați oamenii.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Cel puțin 31 de persoane, majoritatea copii, au murit călcate în picioare, pentru o farfurie cu mâncare, în Nigeria

Peste 31 de oameni au murit călcați în picioare, după ce s-a pornit o învălmășeală, la o campanie de donații organizată de o biserică...

Povestea Roxanei Termignone, coordonator al Armatei Salvării Ploiești: A venit la Ploiești din Elveția pentru a ajuta oamenii săraci

Cine este Roxana Termignone și de ce povestea ei poate fi o sursă de inspirație pentru mulți dintre noi? Pentru că, într-o lume în...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

Sunteți de acord cu deschiderea terenurilor de sport de la școli și licee în perioada vacanței?

Sunteți de acord cu deschiderea terenurilor de sport de la școli și licee în perioada vacanței?

- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Record de vitezomani prinși de polițiști cu aparatul radar pe DN 1 și DN 1A, în Prahova

Polițiștii prahoveni, în colaborare cu cei brașoveni, au efectuat ieri o razie pe DN 1 și DN 1A. În numai patru ore au fost...

Distracție la maximum la Băicoi. Pe 24, 25 și 26 iunie au loc Zilele Orașului

Trei zile de distracție la Băicoi. Autoritățile locale pregătesc o nouă ediție a Zilelor Orașului, pe 24, 25 și 26 iunie. Pe scena ce...

Mașină răsturnată în Munții Ciucaș, în apropierea Pasului Tabla Buții – FOTO

Salvamontiștii prahoveni au intervenit ieri pentru recuperarea unei familii cu doi copii, ce s-a răsturnat cu mașina pe un drum forestier din Munții Ciucas,...

Școala ta a închis terenul de sport în perioada vacanței? Scrie-ne unde se întâmplă acest abuz!

Campania Observatorul Prahovean Deschideți terenurile de sport ale școlilor pentru elevi în vacanță! continuă. Facem apel la cititorii noștri să ne transmită care sunt...

Cod galben de vânt puternic în zona de munte a județului Prahova

ANM a emis un cod galben de vânt puternic valabil în zona de munte a județului Prahova valabil miercuri, 22 iunie între orele 10...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -