Un restaurant din Mizil a fost luat la puricat de către inspectorii DSP, astăzi, la prima oră a dimineții. Motivul? Zeci de nuntași reclamă faptul că au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce le-au fost servite, spun ei, aperitive stricate. Conducerea restaurantului se apără și susține totul este o invenție, imaginea localului având mult de suferit din cauza acestui scandal.
Nunta la care au participat 180 de persoane a avut loc, sâmbăta trecută, la restaurantul „La Han”. Pe parcursul zilei de duminică, zeci de nuntași au început să se simtă rău, ajungând la spital. Unul dintre participanții la eveniment ne-a declarat că este internat de luni, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, cu simptome de febră, vomă, diaree, dureri musculare și amețeli.
„Cred că a fost o problemă cu aperitivul, somonul mai exact. Eu sunt de două zile în spital, cu toate simptomele de toxiinfecție. În salonul în care stau au mai venit alte 5 persoane, nuntași și ei. Li s-a făcut internare de zi, cu tratament acasă. Soția mea, la fel, se simte rău și ea, dar este la domiciliu”, ne-a spus unul dintre nuntași
Conducerea restaurantului din Mizil susține că nimic din cele spuse nu este adevărat. Și că dacă nuntașii respectivi au ajuns la spital, cu siguranță nu a fost din cauza produselor consumate.
„Dacă oamenii s-au simțit rău, poate o fi fost de la ciorba de potroace de a doua zi. Sau de la dulciurile și tortul cu care i-am primit la noi în local, deși aveau certificat de conformitate. Ideea este că un grup de nuntași, undeva pe la ora 4.30, a iscat un scandal în curtea restaurantului. S-au luat la bătaie, iar noi le-am atras atenția cu privire la comportament. Au fost deranjați, probabil, de aici și reclamațiile. Noi suntem în regulă din toate punctele de vedere. Funcționăm din 2013, iar acesta este un imens prejudiciu de imagine. După ce vom primi rezultatele de la DSP vom acționa și noi pe cale legală, fiindcă, repet, imaginea restaurantului nostru a fost mult afectată”, ne-a spus Nicoleta Dumitrescu, soția administratorului localului cu pricina.
La prima oră a dimineții, astăzi, o echipă a Direcției de Sănătate Publică Prahova a prelevat probe de la restaurantul din Mizil, urmând ca, zilele următoare, să facă publice rezultatele analizelor.