10 oameni, dintre care 4 copii, au rămas pe drumuri, după ce un incendiu le-a mistuit casa (FOTO)

0

Casa familiei Dobre din Comarnic s-a făcut scrum în noaptea de 12 spre 13 ianuarie, din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică. 10 oameni locuiau în respectivul imobil, dintre care 4 copii.

„La cinci minute după ce am ieșit din cameră, s-a prăbușit tavanul”

După ce locuința le-a ars din temelii, aceștia au găsit refugiu prin casele vecinilor. Adelina Dobre, însărcinată în 8 săptămâni, povestește cu groază cum, la cinci minute după ce a ieșit din locuință, tavanul camerei în care se aflau ea și soțul acesteia s-a prăbușit.

O cumnată a văzut flăcările în podul casei și a dat alarma, dar până când pompierii au reușit să lichideze incendiul nu a mai rămas absolut nimic de salvat. Toți cei zece locatari, rude de altfel, au scăpat cu viață, însă, munca lor de ani de zile s-a făcut scrum. Acum, oamenii se gândesc cu groază ce vor face lunile următoare.

„Suntem trei familii care locuiam în această casă. Noi, frați de-ai soțului, cumnatele și patru copii. Aveam intrări separate. Era o casă frumoasă, cu 8 camere, 3 bucătării, băi, living. Nu a mai rămas nimic. Stăteam și mă uitam neputincioasă cum flăcările înghit totul. În halat am ieșit. Nici actele, nici telefonul nu am apucat să le iau. Am găsit dimineața resturi carbonizate. Nu știu ce vom face. Ne-am împărțit pe la vecini, ne mai ajută oamenii cu haine și mâncare. Sunt însărcinată și am suferit un atac de panică cumplit”, povestește Adelina Dobre.

Practic, din imagini se poate vedea clar că din casa odată frumoasă și bine întreținută nu a mai rămas nimic. Flăcările uriașe au înghițit tot. Oamenii sunt în pragul disperării, mai ales că incendiul s-a produs în plină iarnă. Nu au nici bani și nici vremea nu le permite să o ia de la zero. Dar nu au încotro. Trebuie să reclădească, pas cu pas, ceea ce incendiul a mistuit în doar câteva minute.

Din spusele soțului Adelinei Dobre, scurtcircuitul s-a produs în podul casei, undeva aproape de miezul nopții. Cu toții dormeau, însă

„cumnata mea a simțit că ceva e în neregulă. A văzut că ies flăcări și atunci ne-a bătut în geam să ne trezim că a luat foc casa. Atât am apucat să iau: buletinul și telefonul. Mi-am scos soția afara și la câteva minute, am văzut tavanul camerei cum se prăbușește. A fost cumplit. Mă bucur că am scăpat cu viață, chiar dacă am rămas sub cerul liber. În pijamale am ieșit, desculți, cum am putut. În câteva minute s-a dus tot. Nici pereții nu au mai rămas” a mărturisit bărbatul.

Aproape 3 ore s-au luptat pompierii cu flăcările

4 autospeciale de pompieri s-au deplasat în Poiana Comarnic pentru a lichida incendiul care se manifesta violent. Casa fiind în procent de 70% din lemn, flăcările s-au extins cu repeziciune, misiunea pompierilor fiind una dificilă. A ars tot: de la acoperiș, pereți, uși, mobilier, electrocasnice, haine și acte. Nimic nu a mai putut fi recuperat. Nici măcar copiii nu am avut cu ce să se îmbrace la școală. Au fost treziți din somn, în miezul nopții, șis coși afară în pijamale. Cel mai mic în vârstă de doar doi ani, cel mai mare, de 15 ani.

Aproape trei ore a durat până când ultima scânteie a fost stinsă. Așa au crezut aceștia fiindcă, povestește Adelina Dobre,

„dimineața la 8.00, i-am chemat din nou. Într-una dintre încăperi, am văzut că focul încă arde mocnit. O traumă peste care nu știu cum voi trece, cum vom trece cu toții. Tocmai ce plănuiam să amenajăm camera viitorului copil…”, spune femeia, cu lacrimi în glas.  

Citește și: Incendiu în Comarnic noaptea trecută

Comunitatea locală, solidară cu tragedia familiei Dobre

Din spusele celor trei familii care împărțeau imobilul mistuit de flăcări, Primăria Comarnic a convocat un comitet local care a evaluat pagubele și  va acorda un ajutor de urgență în valoare de 30.000 de lei. Dat fiind faptul că oamenii au reușit să se salveze, în toiul nopții, doar cu hainele de pe ei, nevoile financiare sunt mult mai mari.

Tragedia lor a impresionat o întreagă comunitate, astfel încât, cu toții, fie personal, ducându-le bani, haine și alimente, fie mediatizând drama lor pe rețele sociale, s-au mobilizat să îi ajute pe oameni să își refacă locuința.

Cine vrea să ajute familia greu încercată poate suna la numărul de telefon 0791.518.986 (Adelina Valentina Dobre)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău