OPC Prahova a amendat Engie și Electrica Furnizare pentru facturi ”încărcate” ilegal. Care a fost valoarea sancțiunilor

0

Inspectorii OPC Prahova au sancționat companiile Engie și Electrica Furnizare cu câte 20.000 de lei pentru încălcarea legislației privind plafonarea și compensarea prețurilor la utilități.

Astfel, în urma acțiunii de control la Engie Romania SA  în vederea cercetării unor reclamații, printre care și o sesizare cu privire la modul de acordare a schemei de ajutor – plafonare și compensare s-a constatat că unui prahovean nu i s-a acordat plafonarea conform OUG118/2021 în factura lunii noiembrie pentru consumul de la 1 noiembrie 2021.

Operatorul economic a fost sancționat pentru încălcarea prevedrilor legale ale OG 21/1992 republicată, art 9, cu 20000 lei.

Ulterior, compania a prezentat documente din care a reieșit că plafonarea a fost acordată în factura din decembrie 2021 și pentru luna noiembrie și pentru luna decembrie.

Comisarii CJPC Prahova au demarat control și la compania Electrica Furnizare SA Sucursala Ploiești, unde s-au constatat deficiente cu privire la emiterea și transmiterea facturilor către consumatori.

Citește și Domeniul schiabil din Sinaia a fost închis din cauza vântului puternic

S-a stabilit că plafonarea și compensarea facturilor s-a realizat cu 11.01.2022, și nu începând cu 1 noiembrie.

Și în acest caz s-a aplicat o amendă în valoare de 20.000 conform art 7 lit c lin 1 din Og21/1992 și s-au dispus măsuri de remediere a deficiențelor.

”Controalele vor continua la furnizorii de energie electrică și gaze, în urma sesizărilor primite de la consumatori, iar cercetarea reclamațiilor se va face cu celeritate. În cazul in care comisarii vor constata abateri se vor dispune măsuri de recalculare a facturilor și sancțiuni ale operatorilor economici” a declarat Augustin Georgescu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia (Ploiești).

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău