- Publicitate -

Gara de Sud Ploiești pe Google: “Este mizerabilă și infectă”, “Îți e scârbă să pășești în ea!”, „Păcat de clădirea istorică”

În acest episod, Observatorul Prahovean publică mesajele cetățenilor cu privire la Gara de Sud din Ploiești.

Pe Google, Gara de Sud Ploiești are nenumărate mesaje negative, care explică detaliat stadiul degradant în care se află această gară. Sunt mesaje care dezvăluie pericolele care îi pândesc pe călători, precum și mizeria și lipsa accesului la toalete pe timp de noapte. La momentul scrierii acestui articol, stația de tren a primit 133 de recenzii, iar nota medie oferită de către utilizatori este de 3,3 din 5.

Citește și: ITM Prahova pe Google: De la “Cum aș putea să vă contactez?” la “Descoperiți internetul, nu mai mâncați tot timpul și gândiți pentru cei care vă dau bani”

Mesajele venite din partea călătorilor care au ajuns în Gara de Sud din Ploiești spun că există riscul ca hoții să pândească buzunarele celor care scot banii din bancomatele gării. Când este frig afară, ușile gării nu se închid. Boschetarii își petrec timpul în interiorul gării și fac mizerie. Sunt cetățeni care declară că nu pot sta în gară pentru că miroase urât.

Acestea sunt câteva dintre recenziile referitoare la Gara de Sud:

Acum un an de zile, un călător scria:
“Rușine CFR România și primăria Ploiești. Principalul nod feroviar al orașului arată ca o ghenă de boschetari cu pasaje urât mirositoare și pereți mâzgăliți, tencuială care îți cade în cap, gunoaie și moși troglodiți. Este bună doar să iei trenul și să fugi din țară.”

Elena Marian, acum 3 ani de zile:
“Sunteți praf. Am așteptat ore fără să facă cineva ceva. Așa se întâmplă în fiecare săptămână. Rușine să vă fie. Dacă nu sunteți în stare, lăsați-i pe alții să se ocupe sau faceți ceva cu motoarele astea. Ne-am săturat să stăm în tren de fiecare dată când se întâmplă ceva!”

Anca Popa, acum 3 ani de zile:
“Echipa managerială are nevoie de un gospodar și de susținere financiară pentru a face locul mai atractiv. Nu există acces la linii pentru persoanele aflate în cărucioare. La capătul liniilor există o trecere postdecembristă.”

O construcție frumoasă care se degradează zilnic

În urmă cu 3 ani de zile, un călător spunea:
“Din nefericire o construcție frumoasă care se degradează zilnic. Tipic românesc. Uși care nu se închid când afară sunt temperaturi negative și oameni ai străzii care nu au unde dormi. Dacă ai nevoie la wc între ora 21.00 și 08.00, am o veste proastă: este încuiat. Așa că te descurci cum poți sau faci pe tine.”

Un cetățean:
“Văzută doar din tren în ultimii 18 ani. De ce 2 stele? Păi, peroanele s-au reabilitat undeva între 2014-2015. Mă rog, de fapt s-au cârpit, doar că un pic mai bine decât dățile anterioare când se mai dădea un strat de vopsea (roșu închis, pentru cine își amintește) care se degrada după maxim un an.

Ceva „reinforcements” s-au făcut la stâlpii de susținere (înainte erau mai subțiri), dar cu toate astea peroanele au început să dea iar semne de oboseala, după vreo 2 ani. Poate o reconstructie de la 0 nu strica. CFR, se aude?”

Paul Geană, acum un an de zile:
“Multă murdărie. Nerenovată. Cerșetori. Extrem de puține trenuri directe către zonele importante ale țării. Jalnică. Păcat de clădirea istorică.”

Viorel Ciuna, acum 2 ani:
“Gara de Sud din Ploiești este renumită pentru că pe vremea când nu exista Gara de Vest, trenurile de la București care mergeau spre Valea Prahovei, trebuiau să schimbe locomotiva la coada trenului și astfel, primul vagon devenea ultimul.

De aici s-a născut și vorba „O întoarce ca la Ploiești”, adică și-a schimbat părerea cu 180 de grade. Clădirea gării este impresionantă și face cinste orașului, dar întreținerea ei este sub limita acceptabilității. Acest simbol al cetățenilor din Ploiești ar trebui să fie păstrat la înalta sa valoare.”

Mare atenție când folosiți bancomatele din interiorul gării

Antonio Marinică, acum 4 ani:
“Atenție!!!!! Mare atenție când folosiți bancomatele din incinta gării deoarece sunt filate de hoți. Te pândesc când scoți bani și apoi te urmăresc. Astăzi am asistat la așa ceva. Poliția TF lipsă. În plus, mișună o grămadă de paznici plătiți doar să respire aerul din Gara Ploiești Sud. Rușine.”

Andy Georgescu, acum 4 ani:
“Gara de Sud din Ploiești este relativ curată, mai puțin scaunele care sunt deteriorate, multe din ele. Agenți de pază și de poliție sunt prezenți în gară și pe peron. Există case de bilete atât pentru CFR, cât și pentru cele 2 companii private – Transferoviar și Regiotrans. Sunt chioșcuri cu mâncare, băutură, unul având și ziare și chiar cărți.”

Andreia Dany:
“Este mizerabilă și infectă. Îți e scârbă să pășești în ea! Rușine, cfr, rușine!”

Ne-am fi dorit să publicăm mai multe mesaje pozitive cu privire la situația Gării de Sud din Ploiești, însă nu am avut de unde alege. Deși există multe recenzii pozitive, mesajele negative primite în ultimii 4 ani pe acest subiect reprezintă un semnal de alarmă.

Citește și: Stațiile TCE Ploiești pe Google: “O stație puțin părăsită”, “Insalubră, urât mirositoare”, “Multă mizerie”

Recenziile, deși nu pot fi verificate, reprezintă punctul de vedere al cetățenilor care au trecut prin Gara de Sud din Ploiești. În urma experienței pe care au avut-o, aceștia au decis să acorde o notă și/sau să publice un mesaj.

Încurajăm ca cititorii noștri să ofere cât mai multe recenzii autentice pentru a putea scrie despre aceste experiențele.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord să citiți ziarul Observatorul Prahovean fără reclame, dar contracost? 

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Stațiile CFR Ploiești Vest, Sinaia și Bușteni intră în lucrări ample de modernizare. Guvernul a aprobat și modernizarea a 75 de locomotive și 139...

În total sunt 6 gări din țară care vor fi modernizate, 3 dintre acestea fiind din Prahova. Guvernul a aprobat o hotărâre privind modernizarea...

La Gara de Vest din Ploiești, duminica, cu o gravidă după voi? Nu! Toaleta publică e închisă!

Eram în stație la Gara de Vest din Ploiești împreună cu iubita mea care este gravidă. Obișnuit fiind cu CFR-ul și cu felul în...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe centura de est a Ploieștiului. Pieton spulberat de o cisternă UPDATE

Un grav accident rutier s-a petrecut, vineri seară, pe Centura de est a Municipiului Ploiești, în apropierea sensului giratoriu Bucov. UPDATE Victima este resuscitată la...

Accident spectaculos la Galați. Șoferul a scăpat nevătămat după ce s-a răsturnat de mai multe ori cu mașina

Un tânăr de 21 de ani din Galați a scăpat ca prin minune dintr-un accident rutier foarte grav. Mașina acestuia s-a rostogolit de mai...

Cheile Zanoagei – un traseu ușor de parcurs și deosebit de frumos

Din numeroasele variante de trasee montane din Bucegi – Cheile Zanoagei reprezintă unul din cele mai spectaculoase trasee. Mare parte din aceste trasee au grad...

Taur spulberat de un autocar plin cu călători pe DN1, la Potigrafu. Trafic întrerupt spre București-FOTO

Un accident rutier grav s-a produs vineri seara pe DN1, la Potigrafu. Un taur care se afla pe carosabil a fost lovit de un...

Interviu cu Sorin Niță, senseiului de la Ploiești care clădește campioni din micii karateka

Sorin Niță are 32 de ani, s-a născut în Ploiești și este președintele Clubului Sportiv Shiro Washi din Ploiești, club înființat în 2007, secția...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -