- Publicitate -

Alexandra Dinu, studenta care la doar 19 ani face business din agricultură: “Am încredere că unde există voință, orice se poate întâmpla”

Alexandra Dinu are 19 ani și este pasionată de business și agricultură. Se simte mândră că a făcut parte din Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploiești și că a terminat liceul cu profil agricol „Viaceslav Harnaj” din București. În prezent, Alexandra este studentă la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București și antreprenoare.

- Publicitate -

“M-am asigurat că am toate studiile necesare pentru a avea un avantaj în lansarea mea în acest domeniu. Prin avantaj nu mă refer doar la informațiile tehnice de care am nevoie, ci mă refer la oamenii pe care vreau să îi întâlnesc și oportunitățile care vor apărea.”

La început era despre frici și neîncredere

Când a început să se gândească serios la ideea de a merge pe drumul antreprenoriatului avea foarte multe frici. Lipsa încrederii că poate reuși îi provoca un blocaj în evoluția profesională.

Citește și: Interviu cu Denisa Moise, mămică și vloggeriță: “Nu avem nevoie de jocuri și jucării scumpe, ci de imaginație și implicare”

“Zona antreprenorială pentru tineri este plină de oportunități. Un obstacol al acestora poate fi lipsa încrederii oamenilor în abilitățile lor, dar asta se poate rezolva în timp, cu răbdare și încredere.”, povestește Alexandra.

Libertatea financiară nu se obține la locul de muncă

Alexandra caută libertatea financiară acolo unde cei mai mulți simt că sunt scoși din zona de confort. Consideră că e simplu să te duci la un loc de muncă și să faci ceea ce ți se spune pentru a primi o anumită sumă de bani.

- Publicitate -

Însă, în antreprenoriat lucruri nu sunt atât de simple. Antreprenoriatul te provoacă și nu îți stabilește limite. Ba din contră, studenta consideră că a avea propria companie este cea mai la îndemână variantă pentru a eșua și a învăța.

“Libertatea de a alege e foarte importantă pentru mine. Dacă merg la un job normal, nu prea am altă variantă. Doar fac ce mi se cere și toată lumea e mulțumită.”, declară studenta.

În afaceri mă pot gândi la strategii, pot încerca mai multe variante, pot să eșuez și pot să învăț.

Mă pot juca cu imaginația mea. Pot visa azi și mâine pot pune în aplicare. Libertatea m-a determinat să aleg acest drum.”

- Publicitate -

Puțini sunt tinerii care aleg o carieră în agricultură

Cei mai mulți visează la joburi de birou, cu sarcini simple și pe bani mulți. Nu este cazul Alexandrei. Aceasta nu fuge de muncă și vede în agricultură o șansă pentru dezvoltarea ei profesională.

“Am ales agricultura pentru că îmi plac plantele și pentru că este o oportunitate enormă în România, în special pentru cei tineri. Cineva mi-a spus că sunt atât de empatică încât asta se reflectă în pasiunile mele.”

- Publicitate -

„Nu toate persoanele înțeleg plantele și nu toate persoanele simt natura așa cum o simt eu. Pot spune că agricultura e în sângele meu.“

Alexandra nu își neglijează studiile, ci face tot ceea ce și-a propus

Face tot posibilul să se împartă între facultate și antreprenoriat. Tatăl acesteia, fondatorul companiei, este ajutorul și motivația care o ajută pe aceasta să nu renunțe la nimic din ceea ce își propune.

“Viața de student, în paralel cu viața de antreprenor, este un haos total pentru perfecționiști. Dacă nu aveam un ajutor, renunțam la facultatea la zi. Tatăl meu este fondatorul companiei, iar în prezent administrăm amândoi afacerea. De la el vine ajutorul.”

- Publicitate -

Antreprenoare vorbește deschis despre frici și obstacole

Poveștile Alexandrei par să fie o doză de motivație pentru tinerii care nu reușesc să își pună în valoare abilitățile pe care le au. Alexandra încă are trac atunci când vorbește în fața camerei, însă spune că lucrează la acest aspect.

“Am întâmpinat foarte multe obstacole. Primul obstacol a fost timiditatea, frica de a-mi expune ideile, frica de ce spune lumea din sat despre ce vreau sa fac în viitor. Asta până am ajuns la concluzia că am o singură viață de trăit. A mea, nu a lor. 

- Publicitate -

Alt obstacol a fost lipsa totală a abilităților esențiale: vânzare, vorbit în public etc.

Ce am facut? Am participat la întâlniri de business, am participat la cursuri, am citit multe cărți. Să mă expun în fața oamenilor a fost o frică foarte mare a mea. Important e să nu stai în zona ta de confort. De exemplu, acum am în plan să scap de frica de a vorbi în fața camerei de filmat. Ăsta e următorul obstacol.”

Care au fost acele experiențe care au ajutat-o pe Alexandra să devină omul care este azi?

Ei bine, studenta și-a dorit să facă parte dintr-o companie de asigurări pentru a prinde experiență. A făcut acest lucru cu brio. Apoi, pentru a se cunoaște mai bine pe interior, aceasta a mers la psiholog și nu regretă nicio clipă decizia pe care a luat-o. De curând a fost prezentă într-o tabără de de vânzări unde a reușit să facă lucruri practice.

„O experiență importantă care m-a ajutat sa devin ceea ce sunt a fost faptul că am colaborat cu o companie de asigurări de la care am avut foarte multe de învățat. A doua experiență care m-a construit a fost faptul că am mers la psiholog și m-am deschis în fața unei persoane.

Citește și: Interviu cu Denis Dochioiu, master trainer yoga: “O minte antrenată va alege să răspundă, nu să reacționeze”

A treia experiență a fost o tabără de vânzări organizată de Andrei Drăgan, un tânăr antreprenor din România, unde am făcut foarte multe lucruri practice. De exemplu, am reușit să dau la schimb o scobitoare pe lucruri până am ajuns la suma de vreo 36 de lei.

Toate activitățile  pe care le-am făcut m-au format și m-au dezvoltat. Și o altă experiență este arbitrajul de fotbal care mi-a oferit abilitatea de a lucra sub presiune, abilitatea de a fi hotărâtă pe ceea ce am avut de spus. Am învățat ceva de la toate activitățile pe care le-am făcut.”

Știe care este situația tinerilor din ziua de azi și își dorește să le transmită un mesaj:

“Nu pot să le spun concret ce să facă pentru că eu am făcut parte din categoria de persoane care au știut la ce facultate dau încă din clasa a VI-a. Am simțit care e drumul meu. Ce m-a ajutat să definesc și să clarific ce îmi doresc au fost cărțile. Ar trebui să citească mai mult, mă gândesc eu. Să încerce cât mai multe lucruri.”

Îi place să citească și își dorește ca acest obicei să fie tot mai des întâlnit în rândul tinerilor

Alexandra nu se ferește să spună că i-a luat 7 luni să termine de citit o carte. Abia descoperea pasiunea pentru citit, iar acum nu trece zi fără să citească ceva.

“Prima mea carte citită a fost “Tată bogat, tată sărac”. O carte de educație financiară care mi-a dat peste cap percepțiile mele despre bani. Recunosc, am citit-o în vreo 7 luni. Nu pentru că era grea, ci pentru că nu eram obișnuită să citesc.”

Drumul greu nu e imposibil, mai ales dacă există voință

Vă mulțumesc mult pentru că ați citit acest articol. Tinerilor antreprenori, să știți că v-ați ales un drum greu. Am încredere că unde există voință, orice se poate întâmpla. Mult succes!

Citește și: Ștefania Dinescu, studentă la UNArte: “Nu contează fericirea de pe Instagram. Trebuie să ne asumăm faptul că avem și zile mai proaste”

Provocarea observatorul prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai ceva de spus despre articol? Lasă un comentariu aici

Comentariul tău
Numele tău

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

- Publicitate -

Articole asemănătoare

„Semințele cu suflet” au avut succes la Ploiești. Ploieștenii au venit sâmbătă în număr mare pentru a le primi gratuit

Sâmbătă, 4 februarie 2023, în sala de sport a școlii H.M.Berthelot ploieștenii au venit în număr mare pentru semințele nemodificate genetic împărțite gratuit de...

Interviu cu Cosmin Olteanu, antreprenorul care a pus bazele Oltina, una dintre cele mai mari afaceri din Prahova [VIDEO]

„De obicei eu nu dau interviuri, dar dumneavoastră m-ați convins...”, spune Cosmin Olteanu la începutul interviului. Și da, l-am convins pentru că, atâta timp cât...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Află cum poți sprijini campania de informare publică a colegului Mihai Nicolae

Colegul nostru, Mihai Nicolae, s-a aflat astăzi în a patra zi a campaniei sale de informare a cetățenilor despre starea critică în care se...

Noi mărturii ale foștilor angajați ai firmei SC Olimp Universal Grup SRL, din Ploiești, acuzată că a „țepuit” salariații și clienții: „Managerul mă punea...

După publicarea articolului Foști salariați ai firmei de construcții SC Olimp Universal Grup SRL, din Ploiești, reclamă faptul că au fost țepuiți. Angajator: „nu...

Electrica Furnizare își disperă clienții! Facturi întârziate și ”încărcate”

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au discutat la Observatorul Prahovean LIVE despre facturile emise cu întârziere de Electrica, dar și despre...

De ce merită să investești în decorarea locuinței cu piatră naturală. Care sunt avantajele

Într-o lume în care sustenabilitatea și durabilitatea devin criterii esențiale în alegerile noastre cotidiene, piatra naturală se distinge ca o opțiune preferată pentru amenajări...

Cum au fost sancționați poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să comită tragedia de la 2 Mai

În vara anului trecut, Vlad Pascu, un șofer drogat, a provocat un accident rutier în zona Stațiunii 2 Mai. În urma impactului, au murit...
Emisiuni
- Publicitate -

Se asfaltează Bulevardul Castanilor. Cum vor circula șoferii

Primăria Ploiești anunță că vineri, 29 martie, vor fi reluate lucrările de reparație la Bulevardul Independenței. În prima etapă se va turna stratul de asfalt...

Scandal monstru la o școală din Ploiești. Ce s-a întâmplat după ce s-au certat două eleve

Incident la Școala Candiano Popescu din Ploiești. În această dimineață, o femeie a sunat la 112 să anunțe că fiica sa fost agresată verbal...

Pensionarii cu pensii de până la 3500 de lei vor beneficia de gratuitate la transport în Ploiești

Pensionarii cu pensii de până la 3500 de lei vor beneficia, începând cu 1 aprilie 2024, de gratuitate la transportul în comun în Ploiești....

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, prelungirea perioadei în care tarifele polițelor asigurărilor de răspundere civilă auto rămân plafonate. ”Măsura este necesară pentru a...

Domnule Volosevici, ce faci dacă te surprinde un cutremur la spitalul Schuller?

Zilnic, între orele 13 și 14, colegul și prietenul Mihai Nicolae îi invită pe ploieștenii care trec prin  fața sediului Primăriei să se oprească...
Emisiuni
- Publicitate -