- Publicitate -

Alexandra Dinu, studenta care la doar 19 ani face business din agricultură: “Am încredere că unde există voință, orice se poate întâmpla”

Alexandra Dinu are 19 ani și este pasionată de business și agricultură. Se simte mândră că a făcut parte din Colegiul Economic “Virgil Madgearu” din Ploiești și că a terminat liceul cu profil agricol „Viaceslav Harnaj” din București. În prezent, Alexandra este studentă la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV București și antreprenoare.

“M-am asigurat că am toate studiile necesare pentru a avea un avantaj în lansarea mea în acest domeniu. Prin avantaj nu mă refer doar la informațiile tehnice de care am nevoie, ci mă refer la oamenii pe care vreau să îi întâlnesc și oportunitățile care vor apărea.”

La început era despre frici și neîncredere

Când a început să se gândească serios la ideea de a merge pe drumul antreprenoriatului avea foarte multe frici. Lipsa încrederii că poate reuși îi provoca un blocaj în evoluția profesională.

Citește și: Interviu cu Denisa Moise, mămică și vloggeriță: “Nu avem nevoie de jocuri și jucării scumpe, ci de imaginație și implicare”

“Zona antreprenorială pentru tineri este plină de oportunități. Un obstacol al acestora poate fi lipsa încrederii oamenilor în abilitățile lor, dar asta se poate rezolva în timp, cu răbdare și încredere.”, povestește Alexandra.

Libertatea financiară nu se obține la locul de muncă

Alexandra caută libertatea financiară acolo unde cei mai mulți simt că sunt scoși din zona de confort. Consideră că e simplu să te duci la un loc de muncă și să faci ceea ce ți se spune pentru a primi o anumită sumă de bani.

Însă, în antreprenoriat lucruri nu sunt atât de simple. Antreprenoriatul te provoacă și nu îți stabilește limite. Ba din contră, studenta consideră că a avea propria companie este cea mai la îndemână variantă pentru a eșua și a învăța.

“Libertatea de a alege e foarte importantă pentru mine. Dacă merg la un job normal, nu prea am altă variantă. Doar fac ce mi se cere și toată lumea e mulțumită.”, declară studenta.

În afaceri mă pot gândi la strategii, pot încerca mai multe variante, pot să eșuez și pot să învăț.

Mă pot juca cu imaginația mea. Pot visa azi și mâine pot pune în aplicare. Libertatea m-a determinat să aleg acest drum.”

Puțini sunt tinerii care aleg o carieră în agricultură

Cei mai mulți visează la joburi de birou, cu sarcini simple și pe bani mulți. Nu este cazul Alexandrei. Aceasta nu fuge de muncă și vede în agricultură o șansă pentru dezvoltarea ei profesională.

“Am ales agricultura pentru că îmi plac plantele și pentru că este o oportunitate enormă în România, în special pentru cei tineri. Cineva mi-a spus că sunt atât de empatică încât asta se reflectă în pasiunile mele.”

„Nu toate persoanele înțeleg plantele și nu toate persoanele simt natura așa cum o simt eu. Pot spune că agricultura e în sângele meu.“

Alexandra nu își neglijează studiile, ci face tot ceea ce și-a propus

Face tot posibilul să se împartă între facultate și antreprenoriat. Tatăl acesteia, fondatorul companiei, este ajutorul și motivația care o ajută pe aceasta să nu renunțe la nimic din ceea ce își propune.

“Viața de student, în paralel cu viața de antreprenor, este un haos total pentru perfecționiști. Dacă nu aveam un ajutor, renunțam la facultatea la zi. Tatăl meu este fondatorul companiei, iar în prezent administrăm amândoi afacerea. De la el vine ajutorul.”

Antreprenoare vorbește deschis despre frici și obstacole

Poveștile Alexandrei par să fie o doză de motivație pentru tinerii care nu reușesc să își pună în valoare abilitățile pe care le au. Alexandra încă are trac atunci când vorbește în fața camerei, însă spune că lucrează la acest aspect.

“Am întâmpinat foarte multe obstacole. Primul obstacol a fost timiditatea, frica de a-mi expune ideile, frica de ce spune lumea din sat despre ce vreau sa fac în viitor. Asta până am ajuns la concluzia că am o singură viață de trăit. A mea, nu a lor. 

Alt obstacol a fost lipsa totală a abilităților esențiale: vânzare, vorbit în public etc.

Ce am facut? Am participat la întâlniri de business, am participat la cursuri, am citit multe cărți. Să mă expun în fața oamenilor a fost o frică foarte mare a mea. Important e să nu stai în zona ta de confort. De exemplu, acum am în plan să scap de frica de a vorbi în fața camerei de filmat. Ăsta e următorul obstacol.”

Care au fost acele experiențe care au ajutat-o pe Alexandra să devină omul care este azi?

Ei bine, studenta și-a dorit să facă parte dintr-o companie de asigurări pentru a prinde experiență. A făcut acest lucru cu brio. Apoi, pentru a se cunoaște mai bine pe interior, aceasta a mers la psiholog și nu regretă nicio clipă decizia pe care a luat-o. De curând a fost prezentă într-o tabără de de vânzări unde a reușit să facă lucruri practice.

„O experiență importantă care m-a ajutat sa devin ceea ce sunt a fost faptul că am colaborat cu o companie de asigurări de la care am avut foarte multe de învățat. A doua experiență care m-a construit a fost faptul că am mers la psiholog și m-am deschis în fața unei persoane.

Citește și: Interviu cu Denis Dochioiu, master trainer yoga: “O minte antrenată va alege să răspundă, nu să reacționeze”

A treia experiență a fost o tabără de vânzări organizată de Andrei Drăgan, un tânăr antreprenor din România, unde am făcut foarte multe lucruri practice. De exemplu, am reușit să dau la schimb o scobitoare pe lucruri până am ajuns la suma de vreo 36 de lei.

Toate activitățile  pe care le-am făcut m-au format și m-au dezvoltat. Și o altă experiență este arbitrajul de fotbal care mi-a oferit abilitatea de a lucra sub presiune, abilitatea de a fi hotărâtă pe ceea ce am avut de spus. Am învățat ceva de la toate activitățile pe care le-am făcut.”

Știe care este situația tinerilor din ziua de azi și își dorește să le transmită un mesaj:

“Nu pot să le spun concret ce să facă pentru că eu am făcut parte din categoria de persoane care au știut la ce facultate dau încă din clasa a VI-a. Am simțit care e drumul meu. Ce m-a ajutat să definesc și să clarific ce îmi doresc au fost cărțile. Ar trebui să citească mai mult, mă gândesc eu. Să încerce cât mai multe lucruri.”

Îi place să citească și își dorește ca acest obicei să fie tot mai des întâlnit în rândul tinerilor

Alexandra nu se ferește să spună că i-a luat 7 luni să termine de citit o carte. Abia descoperea pasiunea pentru citit, iar acum nu trece zi fără să citească ceva.

“Prima mea carte citită a fost “Tată bogat, tată sărac”. O carte de educație financiară care mi-a dat peste cap percepțiile mele despre bani. Recunosc, am citit-o în vreo 7 luni. Nu pentru că era grea, ci pentru că nu eram obișnuită să citesc.”

Drumul greu nu e imposibil, mai ales dacă există voință

Vă mulțumesc mult pentru că ați citit acest articol. Tinerilor antreprenori, să știți că v-ați ales un drum greu. Am încredere că unde există voință, orice se poate întâmpla. Mult succes!

Citește și: Ștefania Dinescu, studentă la UNArte: “Nu contează fericirea de pe Instagram. Trebuie să ne asumăm faptul că avem și zile mai proaste”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Petre Daea, ministrul Agriculturii: ”Nu mâncaţi făină de greieri! Ce căutaţi cu greierii? Lăsaţi-i să cânte acolo unde sunt! Noi mâncăm sarmale, cârnaţi, ouă...

Trăim vremuri tulburi, în care ni se vorbește constant despre o mare criză alimentară, despre scumpiri fără precedent și alte necazuri care ne așteaptă....

Povestea prahovencei Alexandra Sabados: “Când gândești cu creierul riști să te păcălești. Inima nu dă niciodată greș” – VIDEO

Alexandra Sabados are 28 ani, s-a născut în Boldești și este antreprenoarea unui salon de beauty. Printre lacrimi, Alexandra povestește despre experiențele dificile prin...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Festival de șah pentru copii, la Ploiești

Asociația Județeană de Șah Prahova, Clubul Sportiv Universitar Ploiești și CS Gambitul Damei Iași organizează Festivalul „Șah în școală - Parcul Municipal Ploiești Vest”,...

Facturile de curent ar putea întârzia și 6 luni! Cine beneficiază de plafonarea tarifelor

Senatorii au adoptat ieri mai multe amendamente la ordonanța privind plafonarea tarifelor la curentul electric. Asociația Energia Inteligentă a identificat 13 combinații posibile de...

Astăzi se decide soarta Băilor Minerale de la Telega. Șapte oameni de afaceri, dispuși să investească trei milioane de euro pentru reabilitarea stațiunii

Soarta băilor minerale de la Telega se hotărăște, astăzi, în ședință de Consiliu Local. Autoritățile locale au organizat și o dezbatere publică, la care...

Premierul și declarațiile ”rezervate” în privința creșterii pensiilor. Nu la fel de rezervați au fost ieri deputații, când au votat creșterile salariale pentru administrațiile...

În situații de criză majoră, așa cum trăim în această perioadă, dacă nu pot face mai mult pentru popoarele lor, de la politicieni se...

Câți bani vor primi în plus Iulian Dumitrescu și Andrei Volosevici. Noua grilă de salarizare a aleșilor locali

Deputații au votat ieri un proiect de lege prin care de la 1 noiembrie vor fi majorate salariile aleșilor locali. Dacă președintele Iohannis va...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -