Cum s-a transformat o zonă liniștită a Ploieștiului într-una sufocată de traficul greu

0

Un cititor care locuiește pe strada Armași ne-a transmis o sesizare privind disconfortul create odată cu ridicarea restricțiilor de tonaj pentru construcția viitorului mall din zona de sud a Ploieștiului. Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Primăriei Ploiești.

Sesizarea cititorului:

Vă supun atenției modul în care autoritățile ploieștene au luat o serie de decizii pentru facilitarea lucrărilor de construire a mall-ului din zona de Sud în defavoarea locuitorilor dintr-un cartier liniștit de case.

Ce s-a întâmplat? Au fost plantate peste noapte pe stâlpii din intersecția străzilor Armași și Buna Vestire indicatoare noi care PERMIT circulația camioanelor cu greutatea de peste 7,5 tone. Astfel, primăria și poliția rutieră au facilitat accesul acestor camioane prin inelul 2 al Ploieștiului, printre casele din zonă, unele vechi de zeci de ani.

Citește și De ce apar blocuri între case la Ploiești. Planurile urbanistice, în chinurile facerii

Astfel, locuitorii de pe acest traseu (Lupeni, Armași, Mihai Bravu) sunt acum grav afectați de poluarea aerului (praf, noxe), dar și fonică (motoarele fac geamurile ferestrelor să intre în rezonanță), iar vibrațiile cauzate de trecerea camioanelor grele spot slăbi structura caselor.

Nu mai vorbim de haosul și aglomerația din trafic, care s-a creat deja la intersecția nesemaforizată mai sus menționată, unde o minte ”luminată” s-a gândit că e bine să o înconjoare de 4 treceri de pietoni (zebre) poziționate toate sub forma unui pătrat perfect pe toate cele 4 laturi ale intersecției. Efectul? Așa cum era de așteptat, coloana de camioane se întinde uneori de la giratoriul din Mihai Bravu până pe strada Lupeni.

Eu locuiesc în zonă și nu am fost anunțat despre toate aceste decizii, așa cum ar fi fost normal.

Îi întreb public pe membrii comisiei de circulație dacă știu că traseul camioanelor grele trece chiar pe lângă un parc și un loc de joacă. Sau pur și simplu nu le pasă?

Poate vom afla motivul pentru care primăria, cu concursul politiei, s-a grăbit să permită accesul camioanelor grele pe lângă geamurile oamenilor.

Măsura primăriei este una părtinitoare pentru centrul comercial și deloc populara pentru ploieștenii pe care ar trebuie să-i reprezinte.

P.S. M-aș bucura dacă după inaugurarea mall-ului vor dispărea indicatoarele care permit traficul greu în zonă, dar nu cred că se va întâmpla asta pentru că, nu-i așa, magazinele respective trebuie și aprovizionate…

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău