Cătălina, o copilă de doar 15 ani, are nevoie de toți oamenii buni aproape, pentru a scăpa de tumora care o poate lăsa oarbă. Să îi facem, împreună, cel mai frumos dar de sărbători

0

E doar o copilă al cărei vis este acela de a deveni actriță. Iubește scena, iubește publicul și iubește să intre în pielea personajelor pe care acum, la cei 15 ani pe care îi are, doar își imaginează cum le-ar putea întrupa. O cheamă Cătălina și este o adolescentă de 10. Fiindcă 10 este nota cu care a absolvit clasa a VIII-a, devenind, astfel, elevă a Colegiului Național „I.L.Caragiale”. Numai că viața o încearcă acum pe tânără. Îi dă de dus o luptă grea și un rol principal pe care nu și l-ar fi dorit. Dar nu are încotro. E o fire puternică și știe că va răzbi. Cătălina a fost diagnosticată cu macrodenom hipofizar, o tumoră benignă care, dacă nu este extirpată cât mai repede cu putință, o va lăsa pe fată fără vedere.

 Este frumoasă, râde, glumește, dar trece printr-o perioadă mai grea decât am putea vreodată să ne imaginăm. Până în luna septembrie, Cătălina Lupu a fost o tânără veselă, extrem de conștiincioasă, cu pasiuni și visuri mărețe.

Din cauza faptului că fata nu lua în greutate, cântărind la 15 ani doar 23 de kilograme, părinții au decis să îi facă niște investigații. Drumuri la spitale, analize peste analize, până când, odată ajunsă la Spitalul Elias din București, în urma unui RMN, i s-a pus cumplitul diagnostic: macrodenom hipofizar, cu dimensiuni de masă tumorală de circa 28/27/40 mm. O tumoră, așadar suficient de mare încât să îi afecteze nervul optic, dacă nu se intervine chirurgical.

„Nici nu am fi știut de o așa boală cumplită dacă nu îi făceam niște investigații de rutină fiindcă nu lua în greutate. De la  Spitalul Schuller am fost trimiși la București unde am aflat de boala pe care o are. Vinerea trecută i-am repetat RMN-ul care a confirmat prezența tumorii. Intervenția chirurgicală pentru extirpare trebuie făcută urgent, ni s-a spus. Altfel, Cătălina riscă să rămână oarbă. De la copilul vesel și optimist, acum e tristă și spune că nu vrea decât să se opereze mai repede și să scape. Îi place să citească, îi place să se uite la filme, admiră interpretarea actorilor, acesta fiind și visul ei: să fie admisă la UNATC. E un copil tare bun. A terminat clasa a VIII-a cu media 10, a intrat la unul dintre cele mai bune licee din Ploiești. Luptă cât poate cu boala aceasta, e puternică și își dorește să se încheie acest coșmar, care îi face cioburi  toate visurile și idealurile” ne-a mărturisit, cu lacrimi în ochi, mama Cătălinei, Grațiela Lupu.

După ce au consultat trei neurochirurgi, șansa la o viață normală i-au dat-o cei de la Spitalul Monza din București. Nu se poate interveni non invaziv, așa că singura variantă pe care i-au dat-o medicii este operația.

Costurile, însă, sunt uriașe pentru venitul familiei. Părinții câștigă, lunar,  puțin peste 4000 de lei. Asta în condițiile în care mai au băiat în vârstă de doar 10 ani, care va trebui supus unor investigații similare. Și asta pentru că, boala Cătălinei, au spus medicii, este una congenitală.

Acum, viața fetei se numără în bani

Costurile intervenției, cu reducerea de la Casa de Asigurări de Sănătate, ajung la 37.500 de lei, în care sunt incluse 4 zile de spitalizare, onorariile profesionale, anestezia, consumabilele, medicația, masa, RMN-ul cerebral postoperator și investigațiile postoperatorii. Orice zi în plus de spitalizare, dacă este necesar, va presupune costuri suplimentare.

Cătălina are nevoie în aceste momente de toți oamenii buni aproape. Are nevoie să știe că visurile ei nu vor fi sfărâmate din cauza acestei afecțiuni și că ochii ei vor licări la fel de jucăuș, vor fi la fel de curioși să descopere lumea mulți ani de acum încolo.

Citește și: Cătălina, eleva care a terminat cu 10 (șefă de promoție) școala din Blejoi. ”Mi-a fost greu în pandemie…”

Pentru Cătălina, acum, timpul se calculează altfel. O zi nu e doar o zi. Poate fi ziua care îi aduce ani mulți și sănătoși. Sau poate face să fie prea târziu. Hai să facem să îi fie bine și să îi oferim tinerei prahovence cel mai frumos dar de sărbători: șansa la o viață așa cum și-o dorește. Pe scenă, în fața publicului și în lumina reflectoarelor. Aplauzele vi le oferi chiar ea la final. Împreună cu o plecăciune și un mare „mulțumesc”. Din inima ei către toate inimile bune și frumoase.

Cont donații: RO68BTRLRONCRT0058361102

Titular cont: Eduard Lupu

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău