Un incendiu devastator le-a distrus agoniseala de-o viață. O familie din Florești are nevoie de oameni buni alături, pentru a o lua de la zero (FOTO)

0

Greu de imaginat ce poate simți o familie când munca de-o viață se face scrum în doar câteva minute. Greu de imaginat să vezi cum fumul gros și focul puternic distrug ceea ce familia Asan din Florești numea „acasă”.

Timp de mai bine de 40 de ani au trudit să ridice locuința, care, joia trecută, din cauza unui incendiu, a fost mistuită de flăcări. Nu a mai rămas nimic din casă. Oamenii au reușit să iasă la timp, doar cu hainele de pe ei. Privesc acum neputincioși urmările dezastrului și se roagă la Dumnezeu să le dea puterea să o poată lua de la capăt.

În prag de iarnă, Georgeta și Ion Asan, oameni trecuți demult de prima tinerețe, s-au luat cu mâinile de păr privind disperați cum flăcările uriașe le-au făcut scrum munca de-o viață. Nu s-au putut salva decât pe ei și hainele cu care îmbrăcați. Au ieșit sub cerul liber uitându-se cu ochii îngroziți și plini de lacrimi cum vâlvătăile înghit totul.

S-au trezit dintr-o dată cu o priveliște absolut cutremurătoare în fața ochilor, vecini alarmați, echipaje de pompieri care au intervenit să lichideze incendiul și un echipaj de ambulanță sosit și el la fața locului.

„Pe mine m-au luat și m-au dus la spital. Am leșinat când am văzut dezastrul. Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat teferi, dar acolo era munca noastră de-o viață. Avem peste 60 de ani. Când și cum să o mai luăm de la capăt? Ziceam că ne trăim și noi bătrânețile în liniște, dar acum am rămas  fără agoniseala de-o viață. Stăm la fiica noastră, la Dărmănești, până vom putea, măcar o cameră să reconstruim”, ne-a povestit, încă traumatizată, doamna Georgeta.

Incendiul a pornit, se pare, de la un scurtcircuit produs la instalația electrică. Anexa în care se afla respectiva instalație era din lemn, așa că flăcările s-au răspândit cu o repeziciune incredibilă, în doar câteva minute. Acoperișul a fost distrus în totalitate, camerele la fel, acte, bani, electrocasnice, obiecte de mobilier, haine, totul fiind făcut scrum.

Acoperișul nu mai există, tavanele sunt prăbușite, podelele, pereții, geamurile s-au spart de la suflul exploziei, ușile sunt cenușă, aproape totul e doar un moloz de lemne arse și cărămizi. Nu mai pot de durere. Avem 62, respectiv 64 de ani. Din banii pe care îi avem, trebuie să ne luăm medicamente, să plătim ratele făcute la bancă. Nu știu ce vom face. Ni s-a promis un ajutor de urgență de la Primărie, mai aveam ceva pus de-o parte pentru zile negre. Acum stăm la fată, dar vrem să ne reîntoarcem în căsuța noastră, nu să fim povară pentru copii. Măcar o cameră să avem și noi, poate înainte de sărbători”, ne-a mai povestit doamna Georgeta.

Cine dorește să fie om bun pentru această familie greu încercată poate face o faptă frumoasă înainte de Crăciun, donând o sumă cât de mică pentru refacerea construcției mistuită de flăcări sau ajutând cu materiale de construcții, mobilier și orice obiect necesar într-o casă. Fiindcă, așa cum precizam, soții Asan au scăpat de furia flăcărilor doar cu hainele pe care le aveau pe ei.

Titular cont: Georgeta Ileana

IBAN: RO97RZBR0000060022086129

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău