O adolescentă din Berceni are nevoie de 2500 de euro pentru a afla dacă are sau nu cancer. Tânăra este înscrisă și la clasa de nevăzători a Școlii Speciale nr.1 din Ploiești

0

2500 de euro este suma de care o adolescentă din Berceni are nevoie pentru a afla dacă are sau nu tumoră la pancreas. Andreea Oprișan are 17 ani și este elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”.  Anul trecut a fost prima pe clasă, deși fata suferă de o altă boală gravă: cataractă congenitală. La doar câteva luni de viață, tinerei i-a fost înlăturat ochiul drept și înlocuit cu o proteză, iar cu ochiul stâng distinge doar de la distanță foarte mică. Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Andreea este epileptică, nu rare fiind situațiile în care a leșinat chiar în sala de clasă.

Andreea este crescută doar de mamă, care îi este și însoțitor personal, dat fiind faptul că are încadrare de grad grav de handicap. 1700 de lei primește copila de la stat, plus 850 de lei, pensie alimentară.

„Numai ratele pe care le am sunt, însă, în cuantum de 900 de lei. Am luat o centrală și alte câteva lucruri necesare pentru a-i asigura fetei un minimum de confort” mărturisește Georgiana Oprișan, mama Andreei.

Femeia este și ea operată de cancer la pancreas, fiind nevoită să meargă la analize din șase în șase luni. Trăiesc împreună cu bunicii materni ai Andreei și cu cele două verișoare gemene de doar 10 ani, care și-au pierdut mama tot din cauza cancerului și de care tatăl nu se interesează. Așadar, boala a lovit nemilos în această familie, lăsând suferințe și traume greu de dus.

Colegi deloc empatici la suferința fetei. Andreea face terapie la psiholog

Andreea merge zilnic la liceu, deși, povestește mama, colegii o supun bullying-ului, fără să îi înțeleagă durerea. Ea suferă din multiple motive, lesne de înțeles, așa că a fost nevoie de intervenția psihologului. Vrea să se facă maseuză și este înscrisă la profilul Estetică și Igiena corpului. Totodată, adolescenta merge și la Școala Specială numărul 1, la clasa de nevăzători.

Aproape nevăzătoare, epileptică și suspectă de cancer

 „Problema cu vederea nu se va mai rezolva niciodată. A suferit, încă de la 8 luni, șapte intervenții chirurgicale. Tot la câteva luni i-a fost depistat un chist arahnoidian cerebral interemisferic. Crizele de epilepsie au început în 2014, când mă sunau profesorii să o iau acasă că a leșinat la școală. Acum 4 ani  i-a fost depistat un insulinom la pancreas. Am mers la Victor Gomoiu, la Elias, la Institutul Mama și Copilul. Toate analizele i le-am făcut, glicemia mereu a fost foarte mică. RMN-uri, ecografe, analize de sânge, dar niciun diagnostic concret. În 2020, Andreei i-a fost scoasă și fierea. Medicii suspectează că ar putea avea tumoră la pancreas, dat fiind faptul că și eu am fost diagnosticată cu cancer, dar și sora mea, mama gemenelor, a pierdut lupta cu viața tot din cauza cancerului.”

 

2500 de euro pentru o analiză care nu este decontată de CAS și care poate face diferența între viață și moarte 

Fiindcă medicii din țară nu au reușit să îi pună fetei un diagnostic, mamei Andreei i-a fost recomandată o clinică din Germania. Această analiză WSG (secvențierea întregului genom) nu este decontată de către Casa de Asigurări de Sănătate, costul fiind de 2500 de euro. O sumă imensă pentru mama copilei, dar atât de mică, dacă fiecare dintre noi am pune umărul la salvarea vieții acestei adolescente.

Fiindcă Andreea încă are o atitudine pozitivă și optimistă și zilnic duce  lupta ce poate face diferența între „învins” și „învingător”. Iar cei 2500 de euro înseamnă posibilitatea de a nu mai duce o viață în suferință. De a afla exact boala de care suferă și, cu ajutorul lui Dumnezeu, de a lupta până în pânzele albe pentru fiecare minut și fiecare zi a existenței sale.

Contul în care pot fi virați bani pentru ajutorarea Andreei este :

RO77RZBR 0000 0600 1077 3088

Titular cont -Oprișan Georgiana

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău