Fost pacient al spitalului județean Ploiești: ”La micul dejun am primit un ceai, pâine, unt și gem”. Reacția conducerii: ”10 lei pentru trei mese”

2

Un cititor ne-a trimis imaginea alăturată cu micul dejun pe care l-a primit ca pacient al spitalului județean de urgență din Ploiești. ”Te externezi leșinat de foame”. Conducerea spitalului susține că suma alocată pentru hrana unui pacient este, prin lege, de numai 10 lei pe zi, adică pentru trei mese.

Sesizarea cititorului:

”Vreau să vă povestesc pățania mea la spitalul județean din Ploiești. Recent. am avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, deoarece m-am tăiat la mână. Am ajuns cu ambulanța Smurd la spital în jurul orei 11 :15 și am așteptat să fiu cusut  până pe la ora 16,30. Operația nu a durat mai mult de 20 de minute, fiind internat pentru o zi.

Citește și O pacientă depistată cu covid reclamă condițiile și atitudinea unor cadre medicale de la Spitalul Județean Ploiești. Reacția conducerii

La micul dejun am rămas, cu ghilimele, impresionat de ce conținea acesta: o cană de ceai, 3 felii de pâine, un unt și gem. Acesta este micul dejun din cel mai mare spital din Prahova.

Acum mă întreb pentru pacienții care stau internați o cu zilele și chiar săptămânile, cum se descurcă ei cu mâncarea? Că pleci din spital leșinat de foame după o singură zi! Menționez ca mâncarea nu era pentru un pacient cu regim alimentar special”.

La solicitarea Observatorul Prahovean, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Ploiești au transmis că suma alocată prin hotărâre de guvern unui pacient internat într-un spital de stat este de 10 lei, respectiv 18 lei pentru un pacient cu diabet. ”Această situație se va schimba anul viitor, când Consiliul Județean va suplimenta fondurile pentru hrana pacienților până la suma de 30 de lei pe zi, ceea ce va însemna o creștere a calității” susține conducerea celui mai mare spital din Prahova.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău