Fiica unei paciente, acuzații împotriva personalului de la Spitalul Mediurg Sfântul Anton. Reacția conducerii

1

Fiica unei paciente internată la Spitalul Mediurg Sfântul Anton din Păulești a făcut plângere la DSP Prahova și Colegiul Medicilor împotriva personalului acestei unități medicale după ce mama sa a ajuns în stare gravă la spitalul județean de urgență din Ploiești. Observatorul Prahovean publică atât sesizarea transmisă redacției noastre de fiica pacientei, cât și punctul de vedere al conducerii spitalului privat din Păulești.

Sesizarea cititoarei:

”În data de 24 octombrie 2021 am internat-o pe mama, la spitalul Sfântul Anton din Păulești. Am solicitat telefonic directorului acestui spital, dnul doctor Vintilescu internarea mamei. La internare i s-a făcut un test rapid Covid. Rezultatul a fost negativ. Datorită faptului că starea mamei s-a agravat, în data de 28 octombrie 2021, după patru zile de internare în acest spital, am solicitat transferul la cardiologie, la Spitalul Județean Ploiești, având acceptul dnei dr. Buta.

La externarea din spitalul Sfântul Anton i s-a făcut din nou test rapid Covid, iar rezultatul a fost negativ. Mama a fost transferată la UPU de un echipaj Mediurg, unde, după o oră, în urma unui test PCR,mama a fost depistata pozitiv la Covid. În momentul de față este internată în secția de cardiologie, la terapie intensivă, dependentă de oxigen. Menționez că după patru zile de internare în acest spital mama a fost adusă la județean cu escare.

Din comunicările pe care le-am primit de la personalul medical al Spitalului Sfântul Anton cu privire la investigațiile și tratamentul administrat mamei, avem dovezi că a avut saturații mici ale oxigenului și a fost conectata mai tot timpul la oxigen, cu spasme musculare și episoade delirante.

La cererea noastră a fost consultată de un medic neurolog, dr. Razvan Motoc în data de 27 octombrie. Domnul doctor Vintilescu susține că mama s-a infectat și s-a pozitivat cu Covid în acea oră cât a stat în UPU să i se facă testul PCR.

Mama este vaccinată cu vaccinul Pfeizer, cu ambele doze, din luna martie 2021. Pe perioada cât a fost internată în spitalul Sfântul Anton Păulești, mama a stat în cel puțin două saloane cu încă trei paciente. Conștienți fiind că această boala, Covidul, a produs atâtea pierderi de vieți omenești, am sunat la DSP Prahova la toate numerele de telefon publice să anunțăm situația medicală a pacientei.

Am sunat la 0745/633707 ,0244/407776 ,0244/407780 ,0244/407760 ,0244/595402 ,0244/595355 ,0244/515933 ,0244/515946. Nu a răspuns nimeni. Pentru toți acei pacienți și personal medical de la Spitalul Sfântul Anton cu care mama, infectată cu Covid, a intrat în contact, vă rog să sesizați autoritățile competente pentru a efectua investigații necesare, control epidemiologic, tot ceea ce este necesar pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Vă mulțumesc”.

La solicitarea redacției, conducerea spitalului Sfântul Anton a transmis următorul punct de vedere:

”In data de 24.10.2021 am fost contactat de familia pacientei in vederea internării cat mai rapide a acesteia in Spitalul nostru, Sfântul Anton. Ținând seama de relația de amiciție pe care o aveam cu familia am acceptat imediat sa preluam pacienta si sa ii asiguram serviciile medicale necesare afecțiunilor pentru care avem competentele necesare.

Încă de la internare am informat familia de faptul ca starea pacientei este grava, degradata semnificativ si este posibil ca in perioada internării starea sa se agraveze si mai mult sau chiar sa survină decesul. Familia a luat la cunoștință sub semnătură informațiile prezentate de noi si a fost de acord ca pacienta sa rămână internata.

Menționez ca, in conformitate cu procedurile interne, am efectuat 2 teste antigen SARS COV-2, AMBELE NEGATIVE, in vederea prevenirii internării unei paciente infectate. Familia a fost informata ca pacienta este negativa.

Pe timpul spitalizării (timp de 4 zile) am efectuat o serie de investigații medicale in vederea stabilirii unui diagnostic corect: analize medicale, electrocardiograme, consult neurologic. Am luat legătura cu familia pe care am informat-o despre necesitatea internării într-o secție de Cardiologie deoarece comorbiditatile depășeau posibilitățile noastre de investigație si tratament.

La cererea familiei in data de 27.10.2021 am externat pacienta după ce am efectuat, tot conform procedurilor interne, un nou test antigen SARS COV-2, care a fost de asemenea negativ. Pacienta a fost transportata la Spitalul Județean de Urgenta după ce in prealabil familia luase legătura cu un medic cardiolog care era de garda si acceptase sa o primească.

Deși am ajuns imediat la Spitalul Județean de Urgenta Ploiești pacienta nu a fost preluata pe secția de Cardiologie ci a fost trimisa de la UPU pe secția de cardiologie si apoi înapoi la UPU, unde a rămas in așteptare într-o zona de izolare, alături de alți pacienți, pana la recoltarea unui test PCR si sosirea rezultatului.

Nu știm cat timp a  rămas in incinta zonei de așteptare a Spitalului deoarece echipajul nostru a fost sfătuit sa plece pentru ca formalitățile de investigare in vederea internării puteau dura si câteva ore.

Facem precizarea ca Spitalul Sfântul Anton, parte a Centrului Medical MEDIURG, respecta întocmai instrucțiunile MS privind profilaxia si verificarea periodica împotriva infectării cu virusul SARS COV-2, atât pentru pacienții internați cat si pentru personalul medical si paramedical care deservește unitatea medicala.

In aceste condiții consideram ca nefondate si calomnioase acuzele familiei la adresa serviciilor noastre.

Cu stima, Dr. Cristian Anton VINTILESCU, Medic-Director”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. E incredibil! Din mesajul acestui medic…… „om” … Cred…. Reiese ca mama doamnei s-a infectat cu Covid în mai puțin de o ora????
    Escare după numai 4 zile!!!Groaznic!!! Cum sa sesizeze cineva din autoritățile competente în legătură cu acest caz, dacă directorul acestui spital privat a fost directorul DSP Prahova?
    Corb la corb nu își scoate ochii și oamenii suferă ca niște câini la modul acesta pana și în spitalele private.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău